Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Pan kaczuszek :D
mariuszz
16-11-2008, 21:57
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://fotoo.pl)
shadowArt
16-11-2008, 22:05
No cóż ... ręce opadają.
Generalnie, tak pospolite ptaszysko to myślę, że moją nokią 3110 lepiej bym złapał :/
A może Autor się wypowie co w tym zdjęciu widzi fajnego/wartościowego, dlaczego go tu zechciał pokazać?
borregaard
16-11-2008, 22:10
dlaczego go tu zechciał pokazać?
Test na jak najbardziej centralne ustawienie ,z odległości 100 m., w kadrze....?..
Zgadłem?..:-D
Pzdr
Andrzej
Dzisiaj jakoś dużo debiutów.
Nie wiem czy to dobrze czy źle.
Sowulus12
16-11-2008, 22:21
Dawno nie widziałem na tym forum prawdziwego linczu - a bywały takie, bywały....
BOMBEL!!!! GDZIE JESTEŚ???? OJCZYZNA CIĘ WZYWA. DAJ DWA SŁOWA OD SIEBIE :)
No właśnie bywały ale tylko kiedy autor był bez pokory.
Choć większe lincze zawsze dla trolil niż nieświadomych. Bo ci pierwsi wiedzą co czynią a nieświadomi szybko (będąc dalej na forum) zrozumieją.
BOMBEL!!!! GDZIE JESTEŚ???? OJCZYZNA CIĘ WZYWA. DAJ DWA SŁOWA OD SIEBIE :)
tylko nieba zabrakło dla bombla.
Piotr_ek
16-11-2008, 22:27
BOMBEL!!!! GDZIE JESTEŚ???? OJCZYZNA CIĘ WZYWA. DAJ DWA SŁOWA OD SIEBIE
oby tylko nie było tak że bombel wziął dwutygodniowy urlop na forum :P
A to foto to bardziej podchodzi mi pod foto-żart.
borregaard
16-11-2008, 22:30
Dobrze już,dajmy pokój....:-D
Pzdr
Andrzej
...a może to prowokacja..? :mrgreen:
Sowulus12
16-11-2008, 22:31
tylko nieba zabrakło dla bombla.
To mu się dorysuje, najgorsze tylko, że nie wiadomo co jest krzywe i tu może mieć zagwostkę :)
Generalnie trochę żartuję - wiadomo każdy z nas się uczy i ja też.
Sowulus12
16-11-2008, 22:31
Dobrze już,dajmy pokój....:-D
Pzdr
Andrzej
...a może to prowokacja..? :mrgreen:
Polityczna - ja dziś dostałem OPR za politykowanie na forum :)
Nie widać tu ani ciekawego kadru ani powalającej jakości a nawet ciekawej sytuacji . I tu nasuwa mi się pytanie co autor tego zdjęcia miał na myśli zamieszczając tu to foto ?
mariuszz
16-11-2008, 22:43
dobra mam nikona od miecha, powiedzcie lepiej co mam robic zeby fota byla super :d
a jakosc zdjecia popsul operator bo jest naprawde super
Popatrz jakie zdjęcia wstawiaja koledzy i jakie błędy im zanaczy nam sie wytyka to zrozumiesz.
Oczywiście jesteśmy w stanie zrozumieć Twoją fascynację nowym sprzętem lecz tu wyznaje się dewizę że pomimo onanizmu sprzętowego to nie on robi zdjęcia tylko fotograf. Poczytaj o kompozycji obrazu i pykaj najpierw dla siebie a dopiero jak dojdziesz do wniosku, że twoje zdjęcia są gotoqwe to wal tu.
Edit.
Dałeś tak słabe zdjęcie że pewnie większość się zastanawiała czy to faktycznie nie jest prowokacja.
Ale za to ilu komentarzy się doczekało i każdy
wchodzi, bo pewnie jakieś super zdjęcie.
shadowArt
17-11-2008, 20:50
dobra mam nikona od miecha, powiedzcie lepiej co mam robic zeby fota byla super :d
a jakosc zdjecia popsul operator bo jest naprawde super
Mariuszz - a czy Tobie to zdjęcie na prawdę się podoba?
Popatrz na nie raz jeszcze i zastanów się sam, co by w niej poprawić.
Najprościej rzecz ujmując to zrobić trzeba tak, by coś pokazać zdjęciem. Twoje zdjęcie pokazuje szarociemną plamę na szarozielonej w ciapki innej plamie. Ani tu kolorów, ani treści.
Spróbuj podejść bliżej kuraka, a jak nie masz na tyle "milimetrów" w obiektywie, to nie rób zbliżeń, a popróbuj może czegoś szerokiego.