Zobacz pełną wersję : Podejście drugie
wojtek_k
16-11-2008, 16:48
Witam.
Z tego co widzę podejście pierwsze okazało się niewypałem, może tym razem uda mi się wyzwolić więcej emocji i zachęcić do komentarzy.
( stojąc z boku najczęściej widzimy o wiele więcej )
Wszelkie uwagi mile widziane.
" Dobry krzykacz"
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Pozdrawiam.
jacek.gold
16-11-2008, 16:59
że zapytam: ale o szo chosi?
nie kumam tego zdjęcia
Pierwsze co przyszło mi do głowy to co jemu wystaje z głowy.
Co do reszty to tamburyn ucięty bałagan w tle i kadrowanie kuleje. Niestety przymknięcie do 5.3 nie sprzyja rozmyciu tła. Rada moja zanim coś wstawisz mocno to przemyśl. Popatrz co wstawiają koledzy ppatrz w egzify i ćwicz. Nie bierz do siebie tego co u napisałem traktuj to jako radę kogoś kto tez kiedyś kiepskie zdjęcie wstawił.
Pozdr Adas
wojtek_k
16-11-2008, 22:05
Po głębszej analizie, potwierdzam powyższe oceny obu rozmówców.
Z powyższej lekcji nauczyłem się że jeśli ja coś widzę, to muszę to pokazać widzowi w taki sposób aby i on dojrzał to co chciałem mu przekazać.
Nie można brać do siebie celnych uwag, bo to one poszerzają moje widzenie.
Dziękuję i pozdrawiam.
Ps. Idę dalej się uczyć.
...
Nie można brać do siebie celnych uwag, bo to one poszerzają moje widzenie.
Własnie dlatego raczej nalezy je brac do siebie...;-)
jesteś na dobrej drodze, bo sam zadajesz sobie pytania o sens własnych zdjec. To dobrze. Drugą sprawą jest oczywiście pokazanie tego sensu w sensie ;-) fotograficznym. A to trudne i czasochłonne. A czasami nawet niemozliwe.
wojtek_k
16-11-2008, 22:49
W zamyśle było, nie chowam urazy.
Należy je brać, jeśli nam zależy.
Gdzieś na jakimś innym forum przeczytałem że "tu to ostro jadą ", a ja widzę że szczerość i życzliwość.
Pozdrawiam.
Ostro niektórzy odbierają pisanie prawdy. Uwierz jeśli cokolwiek spierniczysz to Ci tu wytkną, ale nie po to by Cię zdeptać tylko byś następnym razem wiedział jak zrobić. Ja tu jestem stosunkowo niedawni użytkownikiem, ale przez ten czas myślenie o fotografi, warsztat, technika o 10 lat do przodu u mnie sie posunęła. Szczęście że jeszcze nie kres nauki i rozwoju bo czym byłby świat gdybyśmy byli idealni. Ja u siebie widzę postęp i życzę Ci byś czegoś takiego doświadczył.
wojtek_k
17-11-2008, 01:18
Właśnie o to mi chodzi.
Nic tak w głowie nie zostaje, jak szczera krytyka i powiedzmy "dobra nowina" :)
Pozdrawiam.