Zobacz pełną wersję : temat CSL
Mam pytanie odnosnie obslugi CSL. W D200 jest menu w aparacie w ktorym mozna ustawic parametry lamp w systemie CLS, a przede wszystkim wbudowanej lampy ktora dziala w commander mode... a jak to dziala w d70(s)? Owszem, mozna ustawic commander mode wbudowanej lampy w menu, ale nie widze nigdzie dodatkowego menu w ktorym mozna te parametry ustawic... Moze jakas podpowiedz?
w D70 z tego co pamietam, to dziala tylko na kanale 3 i tyle.
Mozesz chyba przejsc na tryb AA,M i TTL. KOmpensacje zrobisz sobie przyciskiem lampy i pokretlem. Zapomnij i sterowaniu grupami.
Zreszta moge sie mylic, bo dawno nie mialem puszeczki w rekach...
jasne, czyli pozostaje sb-800 ustawiona w commander mode zatknieta na 70tke i dopiero tam zabawa z ustawainiem grup? d200 jest sprytniejszy. ciekaw jestem czy to jest kwestia programowa czy tez sama lampa musi miec jakis dodatkowy ficzer w d200?
R, sądzę ze kwestia softu. Tak jak pisali poprzednicy w D70 mamy do dyspozycji tylko jedną grupę i kanał (3-A), ale nie ma co marudzić, jak tylko puszka wróci z serwisu mam zamiar ostro protestować te cuda na kiju w terenie. W pomiezczeniach działa bardzo fajnie tzreba tylko uważać aby lampa wbudowana nie psuła nam efektu swoim błyskiem.