PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ola

Marcel76
13-11-2008, 21:22
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://g.imageshack.us/img91/nowyobrazffum5.jpg/1/)

bholosz
13-11-2008, 21:28
daleko mi do mistrza portretów ale średno jak dla mnie. nic mnie tu nie porywa, nie mam na czym oka trochę dłużej zaczepić.

fjerzy
13-11-2008, 21:38
Zdjęcie jak najbardziej albumowo/urlopowe, tylko mina modelki nie z tej bajki co szkodzi zdjęciu i do albumu bym nie wklejał.

Michał Fąfrowicz
13-11-2008, 22:45
przykro mi, ale mi się w ogóle nie podoba.. zwykłe zdjęcie..

Marcel76
13-11-2008, 23:00
Mi też jest przykro że się nie znasz ...

Polsar74
13-11-2008, 23:54

ani ci nie jest przykro ! , ani się znasz !

kolega dobrze Ci mówi - do albumu a nie do oceniania...

autograf
13-11-2008, 23:57

LOL :mrgreen:

Sorry miszczu!

nim
14-11-2008, 00:20
O masz. Całe niebo na głowie jednej dziewczyny. Po pierwsze zmiana poziomu z którego robiłeś.
Dół zwraca uwagę, jakieś kółka, wzorki. Po drugie zapnij sweterek.
Całość bardzo wyrównane tonalnie brakuje czegoś co zwróciłoby uwagę na temat (cokolwiek za temat sobie obierzesz). Po trzecie jakaś winietka, inaczej kadrowane, mniejsza głębia ostrości, albo ja wiem co jeszcze.
Mnie też nie zawsze wychodzą.
Zdrówka
NiM

sea21
14-11-2008, 01:34
To po co wrzucasz fote? Mam dokładnie takie samo zdanie. Do albumu z wakacji i nic poza tym.

Marcel76
14-11-2008, 22:43
Panowie komentarze nieprofesjonalne ...
Przykre te jury w tym dziale...
The End.

swider
15-11-2008, 00:44
Panowie komentarze nieprofesjonalne ...
Przykre te jury w tym dziale...
The End.
Rotfl :D I po cos Cie pierunskie amatory sie wypowiadaly nieprofesjonalnie... e? Dajcie tu jakiegos profi!

Ja tez sie wypowiem nieprofesjonalnie jak pozostali. Niestety zdjecie jest kiepskie - kadr, GO, konwersja do b&w... konczac na minie modelki. Ja bym je nawet do albumu nie wsadzal bo takie smutasne :(

Qiubag
15-11-2008, 00:49
Przykro mi, że się nie znam, ale jak dla mnie to lipa ;/ Nic w tej fotce nie ma ciekawego, nawet mina jakaś nietęga. Ach, forum pełne amatorów, nikt nie dostrzegł geniuszu Twoich zdjęć...

Kraftsman
15-11-2008, 00:58
Marcelowi trochę zapiekły się styki. Marcel, krytykę przyjmujemy z godnością!

O zdjęciu. Jako pierwsze rzuca się w oczy to, że Ola nie miała tego dnia humoru. Nie byłoby to aż tak wielką wadą tego zdjęcia, gdyby nie jego pseudoformalizm. Połączenie quasi-paszportowego kadru z morzem bałtyckim i ogólnym wqrvieniem modelki dało naprawdę poniżejprzeciętny rezultat. Do tego dochodzi mało wyrafinowana konwersja do b&w i mamy to co widać. Jeśli miałbym coś ciepłego o tym zdjęciu powiedzieć to tylko to, że horyzont jest poziomo-prosty.

Kraftsman
17-11-2008, 15:56
A co Ty człowieczku reprezentujesz na tym fotoblogu - kiepskie fotki i rozkapryszony małolat --ot fotki !

Marcel - dzięki za cenną opinię i reklamę bloga.

linkil
17-11-2008, 16:08
A co Ty człowieczku reprezentujesz na tym fotoblogu - kiepskie fotki i rozkapryszony małolat --ot fotki !

ej sorry ale za mocno pojechales
akurat foty na tym fotoblogu sa naprawde dobre

ja nie bede komentowal twojego zdjecia tutaj dodanego bo skoro nie rzoumiesz krytyki bardziej doswiadczonych to moje slowa dla ciebie nic nie beda tez znaczyly

pozdr.

motylanoga
18-11-2008, 14:12
Oceniamy zdjęcie. Autor zdjęcia nie ocenia komentujących, a wręcz powinien być wdzięczny za cenne uwagi. Chyba jasne? :-)

Marcel76
18-11-2008, 14:31
a kim Ty dziewczynko jesteś że morały zaczynasz prawić ... ?

motylanoga
18-11-2008, 14:47
W tym wypadku wyrocznią ;)

Koniec tej piaskownicy, albo dyskusja wraca na temat zdjęcia, albo zamykam.

konrat
18-11-2008, 14:47
Marcel76 nie ma jeszcze żadnych przyjaciół
I chyba mieć nie będzie... a szkoda, bo pewnie sympatyczna i wrażliwa postać z Ciebie. Bronisz wizerunku osoby ze zdjęcia, a nie zauważyłeś, że oceniono tylko fotografię.
Fotografuj dalej Olę, ale ucz się z innych fotografii ustawień, poczytaj o konwersji WB i pokazuj swe prace, aby uczyć się tworzyć jeszcze doskonalsze zdjęcia.
Ta fotografia faktycznie do udanych nie należy.
Ale ja się nie znam, więc sam się zastanów nad tym, co napisali o niej inni.

swider
18-11-2008, 15:04
a kim Ty dziewczynko jesteś że morały zaczynasz prawić ... ?

Podziwiam Wasz spokoj i opanowanie.
Czlowieku zastanow sie troche... jestes tutaj nowy, a emanujesz arogancja, tupeciarstwem i nie potrafisz przyjac krytyki, personalizujac ja z fotografowana osoba. Daj sobie na wstrzymanie, albo nie wystawiaj zdjec do oceny.

carl00s
18-11-2008, 15:25
Marcel76 - czlowieku zrozum. Nikt tu nie robi ci na zlosc. Nikt tutaj cie nie gnoi, nie robi ci krzywdy. Wrzuciles pod ocene zdjecie. Forum sie wypowiedzialo - nie umiesz tego przyjac godnie? Na co liczyles, na ochy i achy? Sorry - lajf is brutal, moze komus sie to i podobalo - tutaj niestety nie.
Jedno wyszlo zle? Zrob nastepne, i nastepne, i nastepne... I tak do bolu, na tym polega nauka...

carl00s
18-11-2008, 15:33
Spokojnie, nie stawiajcie kreski jeszcze. Moze sie "przystosuje"... (dzisiaj mam jakos miekkie serce;))