Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Marynistycznie - [Nemeth]
Witam
W wyniku...prowokacji...
:mrgreen:
MNemeth nie szczerz zębów to po pierwsze a po drugie zastanów się czy Ty byś jeszcze był w stanie zrobić coś na np. f9 i 1/125 :) czyli normalnie zdjęcie bez filtrów :)
(...)
Poczułem się zobligowany...do odpowiedzi...
Piotrek. Mędrcu :twisted:
Wczoraj porobiłem. I to f/5 i 1/320.
Foty dojrzewają niczym wino do publikacji na forum.
Tym samym...
(...) ja tam wolę inne obrazki Autora, pewnie nawet wie jakie. Uważam, że robił niedościgłe marynistyczne landszafty, które nadzwyczaj mi leżały i trochę mi żal, że już nie robi.
(...)
Nieprawdą jest, że już nie robię ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img233.imageshack.us/img233/8940/dsc4786czarnewd4.jpg)
1/320 s
f/5
pozdr.
motylanoga
12-11-2008, 19:22
Chyba fajne, ale mało widać, bo czarna ramka (tak, wiem, że to nie ramka ;-)) zlewa mi się z czarnym tłem i mam taki dość spory, ale jednak znaczek pocztowy.
Chyba fajne, ale mało widać, bo czarna ramka (tak, wiem, że to nie ramka ;-)) zlewa mi się z czarnym tłem i mam taki dość spory, ale jednak znaczek pocztowy.
Na biały przełącz :)
Nie mogłem się zdecydować czy passe-portout ma być białe czy czarne i padło na to drugie. Mimo, że sam mam czarne forum.
Maćku, niech Cię cholera.
Po pierwsze zmusiłeś mnie do przejścia na jasną stronę mocy.
Po drugie to według mnie jedna z Twoich najlepszych prac pokazywanych na forum ( a śledzę Ciebie :mrgreen: )
Masz ode mnie bez namysłu 5
P.S. Daj tak z 900 po długim boku , bo to takie małe
No fakt ładnie tu.
A tak z ciekawości jakie ISO było w użyciu?
(...)
P.S. Daj tak z 900 po długim boku , bo to takie małe
Na forum max 800px. :)
(...)
A tak z ciekawości jakie ISO było w użyciu?
ISO100
ee tam, pokaż proszę to samo z długim czasem... bo nie wierzę że nie zrobiłeś :).
borregaard
12-11-2008, 21:25
Widać ,nareszcie,że potrafisz zrobić zdjęcie....
Od teraz nie musisz tego ukrywać...:-D
Pzdr
Andrzej
...proszę o większe...bez ramiska..
Bardzo przemyslane swiatelko.
Po drugie to według mnie jedna z Twoich najlepszych prac pokazywanych na forum ( a śledzę Ciebie :mrgreen: )
Masz ode mnie bez namysłu 5
No już nie przesadzaj, z pokazywanych prac to raczej jedna ze słabszych, wiele poprzednich cechowało się wyszukanym kadrem bądź odpowiednio długim czasem naświetlania, nie mówiąc o zamierzonych poruszeniach. Wiele prac Nemetha to bardzo ciekawe kompozycje utrzymane w klimacie "pomorskim" ta pomimo wody nie dociera do mnie.
Takie trochę kusturicowskie... A ja lubię tego reżysera :-)
malasana
12-11-2008, 22:15
Zdjecie fajne, ale na pewno nie najlepsze z kolekcji kolegi Nemetha. Stac go na duzo wiecej i nas do tego przywyczail juz.
Zdjecie fajne, ale na pewno nie najlepsze z kolekcji kolegi Nemetha. Stac go na duzo wiecej i nas do tego przywyczail juz.
Rozpuścił i tyle ;)
malasana
12-11-2008, 22:30
Rozpuścił i tyle ;)
Hehe, moze i tak. Ale przyznaj sie, zrobiles cos na dlugim czasie w tamtym miejscu?:D
No, wreszcie! I ja to teraz rozumiem (choć wolałem te jeszcze bardziej minimalistyczne). Ale dzięki, idzie w dobrą stronę. :)
Przy okazji - ładniej się sprawdza czarne pazzzpatró, niż białe chyba.
borregaard
12-11-2008, 22:42
No, wreszcie! I ja to teraz rozumiem (choć wolałem te jeszcze bardziej minimalistyczne). Ale dzięki, idzie w dobrą stronę. :)
Tej wielkości,na "czarnym forum"... zdecydowanie tak! :mrgreen:
Pzdr
Andrzej
Hehe, moze i tak. Ale przyznaj sie, zrobiles cos na dlugim czasie w tamtym miejscu?:D
... tak :oops:
Dam później :)
Może...
(...)
Właśnie różnie. Przy kolorze częściej wygląda to lepiej na czarnym, przy b&w lepiej na białym.
Ale cię po chamsku wkręcili... ;]
Dobre, bardzo dobry kadr ale żebym się zachwycał - no nie da rady. Po prostu jak zwykle świetnie wypatrzone i tyle.
Wybacz Nemeth... Choć w sumie za co mam cię przepraszać? Hehehe.
Klasyka w Twoim wykonaniu. Choć widywałem lepsze w tej tematyce :D
Pzdr
Bardzo przemyslane swiatelko.
Sedno sprawy
No już nie przesadzaj, z pokazywanych prac to raczej jedna ze słabszych, wiele poprzednich cechowało się wyszukanym kadrem bądź odpowiednio długim czasem naświetlania, nie mówiąc o zamierzonych poruszeniach. Wiele prac Nemetha to bardzo ciekawe kompozycje utrzymane w klimacie "pomorskim" ta pomimo wody nie dociera do mnie.
Chyba nie tylko o "pomorskość" w tej focie chodziło, ale może się mylę
Pewnie, a ta fota jest do bani :twisted:
Mnie również ujął ten szkwał na wodzie. Maciek ... bardzo wiało?
malasana
13-11-2008, 00:34
Pewnie, a ta fota jest do bani :twisted:
Nie napisalem, ze jest do bani. Jasno wyrazilem swoja opinie, ze fota jest niezla, ale Autor ma w swoim dorobku wiele innych, ktore o wiele bardziej mnie ujmuja. Nie musimy sie w tej kwestii zgadzac, prawda? Pozdr:)
(...)
Mnie również ujął ten szkwał na wodzie. Maciek ... bardzo wiało?
No taka zdrowa czwóreczka, piąteczka. Kiterzy i deskarze mieli niezła zabawę.
Ja też bo na długim czasie piana się fajnie rozmazała hihi ;)
malasana
13-11-2008, 00:42
Ja też bo na długim czasie piana się fajnie rozmazała hihi ;)
Juz sie doczekac nie mozemy tego kwadratu:)
Juz sie doczekac niemozemy tego kwadratu:)
I będzie - "stać Cię na więcej" albo "nie padłem" ewentualnie "znów znaczek pocztowy"... FOCH.
;) :mrgreen:
Nemeth - nie wierze że jeszcze nie załapałeś że wszystki nie dogodzi hhehee, zdjęcie miłe oku. Ja jednak bardziej gustuję w Twojej długoczasowej specjalizacji (może wtedy wszystkich zaspokoisz) - więc będę czekał na ver.2.0 tylko żebym znowu czegoś z tym zaspokajaniem nie wykrakał ;)
Piotr_ek
13-11-2008, 08:23
Maciek no wiesz co... :)
no comment...
Dawaj Nemeth wersję na długim czasie bo strzelę focha...
niezłe - ale zgadzam się z głosami ze w dziedzinie łódkowej marynistyki miałeś powalajace :-D
... tak :oops:
Dam później :)
Może...
a nie mówiłem długie czasy uzależniają :)
Podoba mi się. Tylko o większe poproszę...
marcello2
17-11-2008, 09:57
a gdzie wózek?
a gdzie wózek?
Po prawej poza kadrem.