Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sigma 105/2.8 do Nikona D70s

borsuk
11-11-2008, 15:11
czesc :)
zamierzam kupic obiektyw (jak w tytule) no i mam pewna watpliwosc, jezeli jest w opisie ze "bagnet do Canona" to znaczy to ze nie bedzie mi pasowal do mojego nikona?;> i jeszcze jedno pytanie: sa roznice w cenie (jak to zawsze :P) i za 1300 zl dostane z roczna gwarancja a za 1600 zl 3 letnia gwarancja. czy to ma duze znaczenie?;>

Karl Johansson
11-11-2008, 15:35
Chyba dość logiczne jest, że jak coś ma bagnet Canona, to na bagnet Nikona nie wejdzie...:|
A różnica między roczną, a trzyletnią gwarancją jest...jak między roczną a trzyletnią gwarancją...

borsuk
11-11-2008, 15:58
no wiem jaka jest roznica. chodzi o to co bys wybral- czy doplacilbys te 300 zl i mial 3 letnia gwarancje?

baqers
11-11-2008, 16:03
ja na pewno nie kupiłbym dodatkowej trzyketniej gwarancji do szkła canonowskiego jakbym miał aparat nikona ;)

Jak się boisz że sie zepsuje to weź.

borsuk
11-11-2008, 16:21
a jest mozliwe zeby ten sam obiektyw Sigmy mial jeszcze (procz tego ze ma do Canona) bagnet do Nikona?;>

azaki
11-11-2008, 16:33
za 1300 zl dostane z roczna gwarancja a za 1600 zl 3 letnia gwarancja. czy to ma duze znaczenie?;>

Nie ma rocznej gwarancjii - gwarancja jest minimum 2 letnia!!! Tak przewiduje prawo polskie. Ten drugi rok zwany jest rękojmią!

joksic
11-11-2008, 16:45
czesc :)
zamierzam kupic obiektyw (jak w tytule) no i mam pewna watpliwosc, jezeli jest w opisie ze "bagnet do Canona" to znaczy to ze nie bedzie mi pasowal do mojego nikona?;> i jeszcze jedno pytanie: sa roznice w cenie (jak to zawsze :P) i za 1300 zl dostane z roczna gwarancja a za 1600 zl 3 letnia gwarancja. czy to ma duze znaczenie?;>

Mam na zbyciu nówkę sigmę 105 do Nikona kupioną w USA w pod koniec września 2008 (5 letnia gwarancja tylko w USA). Obiektyw bardzo dobry, przetestowany, bez wad, podpięty do body tylko dla sprawdzenia jakości. Obiektyw kupił kolega omyłkowo zamiast innego, który miał być dla żony. Jeśli byłbyś zainteresowany napisz na [email protected]. Cena do dogadania.

carl00s
11-11-2008, 17:15
Mam na zbyciu nówkę sigmę 105 do Nikona kupioną w USA w pod koniec września 2008 (5 letnia gwarancja tylko w USA). Obiektyw bardzo dobry, przetestowany, bez wad, podpięty do body tylko dla sprawdzenia jakości. Obiektyw kupił kolega omyłkowo zamiast innego, który miał być dla żony. Jeśli byłbyś zainteresowany napisz na [email protected]. Cena do dogadania.

a ja tobie proponuje poczytac regulamin, i w te pedy do ktoregos moda z przeprosinami leciec. W tej dokladnie kolejnosci.

A do sedna - kupujesz szklo za ponad 1 kPLN, i boli Cie doplata 300 do dodatkowej gwarancji? Nie uwazasz, ze to dziwne?
Ja sie w takich sytuacjach nie zastanawiam - doplacam. W skali wydatku to jest niewiele generalnie, a moze akurat sie przydac.
Swiety spokoj nie zna ceny;)

joksic
11-11-2008, 17:29
[QUOTE=carl00s;968636]a ja tobie proponuje poczytac regulamin, i w te pedy do ktoregos moda z przeprosinami leciec. W tej dokladnie kolejnosci.

No tak. Odpowiedziałem tak automatycznie, bez celowego zamiaru złamania regulaminu. Przepraszam

Karl Johansson
11-11-2008, 17:40
Azaki: proponuję najpierw poczytać o tym, o czym się mówi.
Po pierwsze, to nie prawo polskie przewiduje, tylko unijne.
Po drugie: to nie jest rękojmia. Rękojmia trwa rok i obowiązuje tylko nabywców "firmowych", którzy kupują na fVat.
I rękojmia trwa równocześnie z gwarancją.
To, o czym Ty mówisz, nazywa się "niezgodność towaru z umową" i obowiązuje tylko nabywców prywatnych. Trwa ona dwa lata i dotyczy wad, które miały miejsce już w momencie zakupu towaru, bądź też uszkodzeń powstałych w wyniku takiej wady.

I odpowiedzialność z tytułu niezgodności towaru z umową ponosi sklep, natomiast gwarancja jest udzielana przez producenta sprzętu i może trwać tyle, ile się producentowi będzie chciało dać.

baqers
11-11-2008, 19:12
i mozliwe, bo sigma robi obiektywy pod wiele bagnetów.

borsuk
11-11-2008, 20:08
dziekuje bardzo :)