Zobacz pełną wersję : PhotoMe - alternatywa dla Opandy
Jesli ktos uzywa Opandy do sprawdzania exifow przebiegu lustrzanek i innych ******* to proponuje zapoznac
sie z softem o nazwie PhotoMe. Trafilem dzis na niego przypadkiem i ilosc danych prezentowanych przez niego
z Exia przyprawia o bol glowy.
http://www.photome.de/
nota bene, zeby sprawdzic przebieg nie trzeba robic jpg, przebieg zakodowany jest tez w raw-ach i ten
soft to widzi.
Niedowiarkom polecam sekcje screenshots :)
fajne to, dobrze że pokazuje na jaki obiekt było ostrzenie ...
da się jakoś powiększyć miniaturkę ?
kichu1979 ty może lepiej używaj polskich znaków, bo w pierwszym zdaniu to ci bardzo brzydki wyraz wyszedł:)
triandafilos
15-11-2008, 23:52
Rzeczywiście, bardzo fajny programik! Dziękuję za linka! :)
Szukają kogoś do przetłumaczenia na polski. Może ktoś się zgłosi. ja niestety taki dobry z angielskiego nie jestem.
No, fajny programik. Jeśli się uda (czasu starczy), to w przyszłym tygodniu będzie pl-wersja ;-)
grzegorzant
20-11-2008, 21:38
No, fajny programik. Jeśli się uda (czasu starczy), to w przyszłym tygodniu będzie pl-wersja ;-)
Tak trzymać
Spoko, będzie szybciej. Później będę prosił o uwagi.. :)
Zobaczyłem tak na szybko, ale według mnie rewelacja. Najlepszy z dotychczas używanych.
Jeszcze tylko plug-in do FF by się przydał.
Jest plugin do ff... http://www.photome.de/firefox_en.html ;-)
PS. Informacja o pracach przy tłumaczeniu - myślałem, ze jest tego mniej.. :D W każdym razie interfejs w większości spolsczony, pracuję nad opisami i tooltipami. Mnóstwo tego, ale jakoś daję radę na razie :)
triandafilos
26-11-2008, 21:34
Jest równiez plug-in do Opery! Używam go z powodzeniem. :)
Odświeżę, czy istnieje możliwość zainstalowania pluginu do Firefoxa na Win10?
Lisek krzyczy że niezweryfikowany dodatek!
qwerty44
22-12-2015, 19:24
Włącznie do wersji 43 Firefoxa można wyłączyć blokadę niepodpisanych rozszerzeń.
Trzeba przejść do strony zaawansowanych ustawień - wpisać w pasek adresu: about:config, wyszukać opcję xpinstall.signatures.required a następnie przestawić na false. Po ponownym uruchomieniu przeglądarki będzie można instalować rozszerzenia bez żadnych ograniczeń.