Zobacz pełną wersję : Problem z Lcd?
Maldoror13
02-07-2006, 21:33
Witam ostatnio zauważyłem, że wyświetlone jasen kolory na lcd przy przeglądaniu menu zdają sie drgać. Czy ktoś ma taki objaw?
junior84
02-07-2006, 21:46
w kazdych warunkach czy tylko na dworze przy pelnym swietle ?
Maldoror13
02-07-2006, 21:51
W każdych, lecz na dworzu jest to bardziej widoczne.
Mam nadzieję, że to tylko to - czy nie masz włączonej funkcji Highlights (czy jak to tam się pisze) przy przeglądaniu obrazu (migające najjaśniejsze pola obrazu)
Maldoror13
03-07-2006, 07:56
Hightlights mam wyłączone, a miganie jest bardziej widoczne przy menu niż przy podglądzie.
[ Dodano: Pon 03 Lip, 2006 ]
Sprawdzałem przed chwilą d70s kumpeli, tam tez jest takie coś. Może to charakterystyczne.
Maldoror13, a może nie pamietasz jak Cie kosmici porwali i może Ci wstawili implant i on zakłuca ekranik. A tak na serio to ja nie wiem :) cos takiego mam np w monitorze od komputera jak obok działa wiatrak.
Al Bundy
03-07-2006, 13:02
Maldoror13, wydaje mi się że należysz do tych nielicznych których wzrok jest w stanie to zarejestrować :D
Maldoror13
03-07-2006, 13:52
Może ale dla mnie wygląda to jak zbyt szybko odświerzający się monitor.
a więc rady na wesoło:
1. rozładuj trochę baterię - będzie się wolniej odświeżać :wink:
2. nie patrz na monitor tylko przez wizjer :lol:
Archangel
03-07-2006, 13:55
chyba zbyt wolno, gdyby bylo za szybko to bys nie zauwazyl...
:twisted: A może to przekaz podprogowy :wink: W aparacie :lol:
Maldoror13
03-07-2006, 20:30
Nie mówie, że mi to specjalnie przeszkadza. No może, gdzy lcd oświetla słońce. Mam jeszcze 11 miesięcy gwarancji więc jakby co to da rade naprawić.
Gawronik
03-07-2006, 20:41
normalny efekt - trza z tym żyć, a ewentualna traumę zwalczać wykonywaniem jak najlepszych zdjęć :)
sprobuj w ustawieniach aparatu a konkretnie wyjscia na tv zmienic z pal na ntsc :)
Witam Wszystkich Serdecznie.
Od wczoraj Jestem szczęśliwym posiadaczem D70s i zauważyłem ten sam problem.
Po zrobieniu, lub przy przeglądaniu zdjęc faktycznie zdarza się że pewien fragment obrazu pulsuje. Zrobiłem kilka zdjęc na dworzu i w domu, i na dwóch-trzech pojawił sie ten pulsator. Od czego to zależy?
Czy może chodzi tu o prześwietlenia przy robieniu zdjęć??
Pozdrawiam Wszystkich
jesli mrugaja tylok jasne obszary to informacja o przepaleniach nie wiem jak w nikonie ale ja w S3 pro moge to wyłaczyć
mam to samo wydaje mi się że te obszary są prześwietlone i dlatego migają.