Zobacz pełną wersję : Sigma 150 - 500mm
Borys1000
08-11-2008, 22:29
Cześć , niewiecie czy sigma 150- 500 mm podejdzie do nikona D90 ?
A dlaczego miałaby nie "podejść" ?
a powiedz czemu uważasz, że mogłaby nie podejść
Przecież D90 ma wbudowany silnik
Borys1000
09-11-2008, 11:50
Nie byłem pewny dlatego pytałem , szukam jakiegoś obiektywu , a ten wydaje mi się interesujący .
Dzięki za odpowiedz .
Sowulus12
09-11-2008, 12:26
a ten wydaje mi się interesujący .
Dzięki za odpowiedz .
Ciemny jak noc listopadowa, w słoneczny dzień na 500 mm można powalczyć, ale żeby dobre czasy uzyskać (nie poruszyć zdjęcia) w pochmurny dzionek to będzie ciężko - znajomy go kupił celem używania w fotografii przyrodniczej i jest niezadowolony z powodu światła...to tak IMO, trochę off top więc w razie co do skasowania.
a działa z d70s?
TMB ......http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=118535
Założony przez Ciebie post, 134 wątki i zadajesz kolejne głupie pytania.
Poproś moderatora albo jakiegoś czerwonego może w drodze wyjątku po Twoim nickiem umieszczą dopisek rozmowny
lub gaduła.
Nikonozaur
08-11-2009, 22:42
a powiedz czemu uważasz, że mogłaby nie podejść
Przecież D90 ma wbudowany silnik
Po pierwsze ten obiektyw nie potrzebuje wbudowanego silnika w body. Ma napęd HSM i będzie hulał jak złoto ze wszystkimi Nikonami, również tymi bez śrubokręta.
Sigma-Warszawa
09-11-2009, 17:48
Ciemny jak noc listopadowa, w słoneczny dzień na 500 mm można powalczyć, ale żeby dobre czasy uzyskać (nie poruszyć zdjęcia) w pochmurny dzionek to będzie ciężko - znajomy go kupił celem używania w fotografii przyrodniczej i jest niezadowolony z powodu światła...to tak IMO, trochę off top więc w razie co do skasowania.
A podaj mi proszę jaśniejszy zoom o ogniskowej 500mm, w cenie poniżej kilkunastu-kilkudziesięciu tysięcy złotych.... ja znam 200-500 F2.8 ale to trochę inna kategoria wagowa :)
P.S. Odpowiadając na pytanie główne - oczywiście, podejdzie pod wszystkie cyfrowe lustrzanki Nikona jakie są na rynku.