Zobacz pełną wersję : Nikon 4600 - co się dzieje?
Mam aparacik Nikon coolpix 4600 i ostatnio występuje następujący problem - aparacik włącza się, obiektyw działa, ale po naciśnięciu przycisku nie robią się zdjęcia, zero reakcji. Czy miał ktoś już podobny problem? Da się go jakoś szybko rozwiązać?
Ten problem mam już z głowy. Wystarczyło przeczyścić szkiełko obiektywu. Mam natomiast inny problem.
Zdjęcie robi się, lampa pstryka, ale aparat tego nie zapisuje NA KARCIE PAMIĘCI. Wyjąłem karte i na PAMIĘCI WEWNĘTRZNEJ wszystko działa jak należy. Problem w tym, że pamięć wewnętrzna to tylko kilkanaście megabajtów.
Możliwe, że to wina karty, ale inną do sprawdzenia będe miał za 3 dni. Może przez ten czas ktoś rozwiąże mój problem.
Ponownie proszę więc o pomoc ;)
Pozdrawiam
autograf
10-11-2008, 20:18
Może masz zablokowaną kartę przed zapisem? Taki mały suwak z boku karty.
Na pewno gdzies w ustawieniach aparatu da sie to przestawic. Kiedys sie bawilem tym aparatem, tzn. komus cos pstrykalem. Pamietam nawet, ze jest opcja przegrywania miedzy pamieciami - niestety w tej chwili mam tylko D50, wiec nie powiem Ci gdzie to w menu siedzi. Przeczytaj instrukcje, na pewno cos znajdziesz - albo poprobuj. Menu nie jest jakies zawile i skomplikowane, powinienes znalezc bez problemu.