PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon 4600 - co się dzieje?

rafalbt
08-11-2008, 14:15
Mam aparacik Nikon coolpix 4600 i ostatnio występuje następujący problem - aparacik włącza się, obiektyw działa, ale po naciśnięciu przycisku nie robią się zdjęcia, zero reakcji. Czy miał ktoś już podobny problem? Da się go jakoś szybko rozwiązać?

remnaj
08-11-2008, 22:02
karta jest w aparacie?

rafalbt
09-11-2008, 18:29
tak, jest

rafalbt
10-11-2008, 20:16
Ten problem mam już z głowy. Wystarczyło przeczyścić szkiełko obiektywu. Mam natomiast inny problem.

Zdjęcie robi się, lampa pstryka, ale aparat tego nie zapisuje NA KARCIE PAMIĘCI. Wyjąłem karte i na PAMIĘCI WEWNĘTRZNEJ wszystko działa jak należy. Problem w tym, że pamięć wewnętrzna to tylko kilkanaście megabajtów.

Możliwe, że to wina karty, ale inną do sprawdzenia będe miał za 3 dni. Może przez ten czas ktoś rozwiąże mój problem.

Ponownie proszę więc o pomoc ;)
Pozdrawiam

autograf
10-11-2008, 20:18
Może masz zablokowaną kartę przed zapisem? Taki mały suwak z boku karty.

kaktus
11-11-2008, 17:11
Na pewno gdzies w ustawieniach aparatu da sie to przestawic. Kiedys sie bawilem tym aparatem, tzn. komus cos pstrykalem. Pamietam nawet, ze jest opcja przegrywania miedzy pamieciami - niestety w tej chwili mam tylko D50, wiec nie powiem Ci gdzie to w menu siedzi. Przeczytaj instrukcje, na pewno cos znajdziesz - albo poprobuj. Menu nie jest jakies zawile i skomplikowane, powinienes znalezc bez problemu.