Zobacz pełną wersję : Program do grupowej obróbki zdjęć.
broda1725
05-11-2008, 14:22
Hejka szukam programu który mi umożliwi grupowe np.100 czy 50 zdjęć pomniejszenie do miniaturek (powiedzmy 900x600 czy mniejsze) tak aby nikt nie mógł ich wywołać. Mam Photoshopa ale w nim to trwa dość długo a laptopa mam słabego.
Redskull
05-11-2008, 14:35
moze infranview? file(plik)-Batch conversation(przetwarzanie wsadowe)-i ustawiaj co Ci sie podoba...
w szopie mozna sobie akcyjke zrobic, zapuscic i isc herbatke zrobic
zagooglac mozesz tez, mi znalazlo np cos TAKIEGO (http://www.rw-designer.com/picture-resize)
Co miales na mysli piszac: "tak aby nikt nie mógł ich wywołać"??
Tomek Konopka
05-11-2008, 15:13
dokładnie.
aby były w tak słabej jakości żeby nikt nie mógł ich wykorzystać
amator_r
05-11-2008, 18:23
do tego też polecam irfanview
broda1725
06-11-2008, 15:22
zagooglac mozesz tez, mi znalazlo np cos TAKIEGO (http://www.rw-designer.com/picture-resize)
Co miales na mysli piszac: "tak aby nikt nie mógł ich wywołać"??
Panowie już znalazłem, sam doszedłem jak w szopie to zrobić a nie mogłem dać znać bo mi net siadł i mam dopiero go od godziny, a poradziłem sobie w ten sposób, dla tych co by chcieli wiedzieć jak to zrobić za pomocą szopa.
Mianowicie :
Plik>Automatyzuj>Galeria zdjęć Weba....
Kiedy się już otworzy pakiet do tworzenia galerii internetowych wybieramy
1) folder w którym są zdjęcia (obrazki źródłowe użyj)
2) następnie wybieramy miejsce docelowe gdzie będą seryjnie zmieszane zdjęcia
3) potem w opcjach zaznaczamy jakość JPEG wielkość obrazków wpisując np : Duży (450) lub własny i np. symbol 640 w tym przypadku automatycznie PS zachowa proporcje dopisując rozdz. pionową 480
4) dajemy ok i czekamy chwilke
5) po chwili w miejscu które wybraliśmy na docelowe w folderze images odnajdujemy zdjecia już pomniejszone, cała resztę związaną z HTML kasujemy jeśli chcemy.
A co do tego "tak aby nikt nie mógł ich wywołać" to chodzi mi o zrobienie w małym formacie tylko do pokazów.