Zobacz pełną wersję : D200 Polskie menu
Czy ktos wie kiedy, czy wogole zamierzaja puscic do tej puszki polskie meni ????????
cezarycezary
05-11-2008, 10:14
w przyszlym tygodniu.
poważnie :D?!?
swoją drogą bardzo jestem ciekawy i ja czemu do tej pory 200 nie doczekało się menu w j. polskim...
jezyki obce to przyszlosc
A ja słyszałem, że rosyjscy hakerzy napisali soft po wgraniu którego pojawia się polskie menu i dodatkowo funkcja live view(!)
A ja słyszałem, że rosyjscy hakerzy napisali soft po wgraniu którego pojawia się polskie menu i dodatkowo funkcja live view(!)
i pewnie zaraz się okaże, że i AF zwiększa się do 51 pól.. do tego aparat robi kawę, a w ogóle to nie potrzebuje obsługującego fotografa do robienia zdjęć..
ech..
cezarycezary
05-11-2008, 12:26
i pewnie zaraz się okaże, że i AF zwiększa się do 51 pól..
nie no bez przesady...
tylko do 49 się zwiększa :)
"nie ma..." -o tym wszyscy(no może prawie wszyscy)wiemy ale nie wydaje mi się żeby większość z nas wiedziała CZEMU "...nie będzie" :???:
Widze, ze jak idzie na tym forum konkretne pytanie to odpowiedzi sa na bardzo wysokim poziomie.
Osob ktore maja niezle pod Czacha nawalone.
No szkoda ale coz zrobic.
Zapytałeś o coś, co było setki, jeśli nie tysiące razy wałkowane na forum. Więc nie dziw się, że kolegów ponosi trochę fantazja. A krytykując ich wiele nie zyskasz, jak na Twój początek na forum.
Życzę udanych zdjęć.
arachiusz
05-11-2008, 21:57
kurna co za pytanie , wystarczy przełączyć w menu ,,,,coś tam langue i polski wybrać i wcisnąć ok.
cezarycezary
05-11-2008, 21:58
To że dany temat byl wałkowany dziesiątki razy(w najlepszym przypadku)to nie oznacza przecież że nie możemy go powałkowac jeszcze trochę ;)
Ale powiem szczerze-co fakt to fakt początkującego użytkownika forum może ono zrazić do siebie i to bardzo szybko-i nie jest to tylko i wyłącznie moja opinia z tego co wiem :)
Proponuję więc wyluzować czasami jednej i drugiej stronie a korzyści mogą być w tym przypadku obustronne :)
kurna co za pytanie , wystarczy przełączyć w menu ,,,,coś tam langue i polski wybrać i wcisnąć ok.
A wystarczy poszukać dobrze:
http://www.dpreview.com/reviews/NikonD200/page11.asp
i potwierdzi się to, co napisałem w piątym poście.
Ale powiem szczerze-co fakt to fakt początkującego użytkownika forum może ono zrazić do siebie i to bardzo szybko-i nie jest to tylko i wyłącznie moja opinia z tego co wiem :)
Proponuję więc wyluzować czasami jednej i drugiej stronie a korzyści mogą być w tym przypadku obustronne :)
Zwłaszcza, że początkujący użytkownik nie zna specyficznego klimatu naszego forum. ;)
cezarycezary
05-11-2008, 22:33
Zwłaszcza, że początkujący użytkownik nie zna specyficznego klimatu naszego forum. ;)
co fakt to fakt ;)
a ja tam mam polskie menu... ale i tak używam wyłącznie chińskiego... Prawdziwy mistrz JEDI nie może ułatwiać swojego życia...;):)
romanescou
05-11-2008, 23:25
a ja tam mam polskie menu... ale i tak używam wyłącznie chińskiego... Prawdziwy mistrz JEDI nie może ułatwiać swojego życia...;):)
Ja używam migowego, to dopiero męska rzecz :)
No no dzieki . Ale uwazam ze troszke niektorzy porosli w piorka .
A jesli ktos pyta i jest swieżak to chyba nie trzeba sie nabijac bo to nie szkolne podworko gdzie sie kotow gnebi.
Wydaje mi sie ze Nikon D200 jest dobrym sprzetem i jesli wyjdzie polskie menu to chcialbym je miec .
Jesli urazilem ktoregos z "zaawansowanych" forumowiczow to sory. (kazdy moze trafic na podobna sytuacje)
Nikogo nie uraziłeś, po prostu jakbyś wykazał coś troszeczkę dobrej woli i wpisał w szukaj hasło "d200 polskie menu" a takowe by było to na pewno by wyskoczyły odpowiedzi. Nikt tutaj nie będzie ukrywał polskiego menu (którego nota bene nie ma). Pozdrawiam i polecam przed zadaniem podobnego pytania przeczytanie instrukcji i oficjalnej strony Nikona. Pozdrawiam
Czy ktos wie kiedy, czy wogole zamierzaja puscic do tej puszki polskie meni ????????
Nie ma i nie będzie.
jesli wyjdzie polskie menu to chcialbym je miec .
dostałeś odpowiedż od moderatora. Ja ci też napiszę (też moderator) - nie ma i nie będzie. Nie czekaj.
Wszelkie uaktualnienia softu nie wprowadzały nigdy dodatkowego języka.
Prywatnie ktoś zrobił polski język do D70 (ale już nie do D70s) zastępując w menu inny język obcy. To była kupa problematycznej roboty i nikt tego nie powtórzy. Wtedy D70- był "nowością". Teraz nikt prywatnie nie opracuje ci tego, bo szkoda zachodu. Firma Nikon tez nie wprowadzi kolejnego języka w starym menu. Posiadam pliki z polskim do D70, jestem zorientowany w temacie.
Karl Johansson
06-11-2008, 09:09
Ja używam migowego, to dopiero męska rzecz :)
Męska rzecz - jeden gest - góra...dół...
wybaczcie chamstwo i "otwartość", nie mogłem się powstrzymać. Czasem tak mam
cezarycezary
06-11-2008, 11:33
dostałeś odpowiedż od moderatora. Ja ci też napiszę (też moderator) - nie ma i nie będzie. Nie czekaj.
Wszelkie uaktualnienia softu nie wprowadzały nigdy dodatkowego języka.
Prywatnie ktoś zrobił polski język do D70 (ale już nie do D70s) zastępując w menu inny język obcy. To była kupa problematycznej roboty i nikt tego nie powtórzy. Wtedy D70- był "nowością". Teraz nikt prywatnie nie opracuje ci tego, bo szkoda zachodu. Firma Nikon tez nie wprowadzi kolejnego języka w starym menu. Posiadam pliki z polskim do D70, jestem zorientowany w temacie.
robimy zrzutę i niech robi nam do 2setki :mrgreen:
robimy zrzutę i niech robi nam do 2setki :mrgreen:
Tja, jakby kazdy forumowicz kopsną po 10gr to by jeszcze na polski jezyk do D50 starczyło ;)
W D200 firmware jest zabezpieczony przed nieautoryzowanymi zmianami, w przeciwieństwie do tego z D70. To nie znaczy, że się nie da :). Ale miałem D70 i mogłem eksperymentować na własne ryzyko. Wolnego D200 nie miałem i nie mam. Co nie znaczy, że próby nie miały miejsca :)
Żeby podsumować temat:
Polskiego menu w D200 (z tego samego źródła co w D70) NIE BĘDZIE.
co napisał autor poprzedniego softu :-D
gdyby ktoś się chciał podjąć takiego zadania odpłatnie, to by wziął co najmniej parę stów. A ile kto jest gotów dać za polski język? kilkadziesiąt zł góra. kto będzie się bawił w zbiorowe zamówienie, zbierał przedpłaty (lub wyłoży własną kasę) itd? A jak autorowi softu się nie uda go napisać? kasa będzie zwracana? Nie widzę tego.
cezarycezary
06-11-2008, 23:18
Wolnego D200 nie miałem i nie mam...
no niestety wolnego i ja nie posiadam ;)
Żeby podsumować temat:
Polskiego menu w D200 (z tego samego źródła co w D70) NIE BĘDZIE.
:(
Ponieważ polskiego oprogramowania do D200 nie było, nie ma i (najprawdopodobniej) nie będzie, co zresztą ustaliliśmy na początku - proponuję zakłódeczkować wątek, co od razu niezwłocznie czynię. ;)