PDA

Zobacz pełną wersję : Nef nie da się powiększać w bridge cs3 ???

gadula85
05-11-2008, 02:21
Nef nie da się powiększać w bridge cs3 ??? TIFF i inne dają się co zrobić ?????????????????//

wasilewk
27-11-2008, 21:46
Nef nie da się powiększać w bridge cs3 ??? TIFF i inne dają się co zrobić ?????????????????//

Przyłączę się do pytania, dodając że NEF-y z D80 wyświetla poprawnie, ale z D700 już nie.

Mont
27-11-2008, 22:21
A zainstalowaliście Camera RAW ?? Program Files/Common Files/Adobe/Plug-ins/CS/File Format chyba, tak mi się wydaje :)

wasilewk
28-11-2008, 10:10
A zainstalowaliście Camera RAW ?? Program Files/Common Files/Adobe/Plug-ins/CS/File Format chyba, tak mi się wydaje :)

Tak.
C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-ins\CS3\File Format\Camera Raw.8bi - tylko ten jeden program się tam znajduje.

Zresztą: nadal dla plików z D80 wszystko działa poprawnie. Kłopoty są tylko z plikami z D700. Oczywiście, jeśli przestawi się go z sRGB na Adobe RGB i każe zapisywać pliki w postaci TIFF - no to wszystko jest ok. Ale chciałbym mieć pliki w NEF i to skompresowane bezstratnie.

Pzdr.

wasilewk
29-11-2008, 13:50

Nie ma słów na Ciebie !

Po zainstalowaniu Camera Raw 4.6 wszystko jest w porządku !

Bardzo, dziękuję !

Pzdr.

Mont
30-11-2008, 10:53
Nie ma słów na Ciebie !

Gdybyś przeczytał inne moje posty zaczynające się od słów "pomóżcie totalnemu komputerowemu laikowi" pewno byś nie ryzykował :) Też się kiedyś z tym problemem borykałem stąd wiedziałem jak go rozwiązać :)