Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] zakręt zakrętowi nierówny...

nothing
04-11-2008, 22:49
Już to drzewo kiedyś tu widziałem... ;-)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img220.imageshack.us/img220/3425/dsc49130001mo4.jpg)

autograf
04-11-2008, 22:51
A tak niewiele brakowało by w mocnym punkcie lub w centrum kadru się pojawiło - drzewo rzecz jasna ;)

nothing
04-11-2008, 23:04
A tak niewiele brakowało by w mocnym punkcie lub w centrum kadru się pojawiło - drzewo rzecz jasna ;)

to są nerwy, ręce się trzęsą... ;-)

jck_jck
04-11-2008, 23:15
czyli potrzebny stabilizator ... w płynie ;)

nothing
04-11-2008, 23:32
czyli potrzebny stabilizator ... w płynie ;)

jakaś konkretna propozycja? ;-)

jurekb
04-11-2008, 23:46
jakaś konkretna propozycja? ;-)
Noo :). "krzynka" piwa i plenerek niiiee? :mrgreen:
Też to fociłem trzy lata temu; bez asfaltu, ale nie iałem takiego pięknego światełka. :)

malasana
04-11-2008, 23:55
Rzeczywiscie, malo brakowalo:) Ale i tak jest calkiem fajnie.

nothing
05-11-2008, 00:09
Noo :). "krzynka" piwa i plenerek niiiee? :mrgreen:
Też to fociłem trzy lata temu; bez asfaltu, ale nie iałem takiego pięknego światełka. :)

i wtedy nie było tam asfaltu? Pytam, bo wcześniej nigdy tam nie byłem.

leonID
05-11-2008, 00:43

Późno było, a że inny sołtys wtedy tam rządził...

;-)

harb
05-11-2008, 09:30

ale mz.jest to całkiem przyjemna fotka :-D

jurekb
05-11-2008, 19:23
Wtedy było tam tak:

źródło (http://jurekjurek.republika.pl/nikon/013.jpg)

źródło (http://jurekjurek.republika.pl/nikon/012.jpg)

Ps
Fotki nie do oceny :) zamieszczam bo nothing pytał. Nie do oceny bo wtedy jeszcze nie byłem nikoniarz :)

nothing
05-11-2008, 20:25
Dzięki Jurek. Teraz się zastanawiam, czy wejście do Unii nam wyszło na dobre, czy nie? ;-)

Szuwar
06-11-2008, 20:41
Wtedy było tam tak:

Ps
Fotki nie do oceny :) zamieszczam bo nothing pytał. Nie do oceny bo wtedy jeszcze nie byłem nikoniarz :)

Za to kocham fotografię :-D

kh29228
07-11-2008, 18:55
faktycznie, ciut kadr zbyt centralny

borregaard
08-11-2008, 10:14
No musiałem to napisać.....cały czas zaglądam czy nie ma czegoś w dole,za trawą,na pierwszym.....:mrgreen:
No tak mam...
Pzdr
Andrzej

nothing
08-11-2008, 13:35
No musiałem to napisać.....cały czas zaglądam czy nie ma czegoś w dole,za trawą,na pierwszym.....:mrgreen:
No tak mam...
Pzdr
Andrzej

i wypatrzyłeś coś...? ;-)

borregaard
08-11-2008, 13:55
i wypatrzyłeś coś...? ;-)
No nie właśnie.....i dlatego zaglądam...:mrgreen:
Pzdr
Andrzej

Seeker
08-11-2008, 14:12
"No musiałem to napisać.....cały czas zaglądam czy nie ma czegoś w dole,za trawą,na pierwszym....."

Czy nie o tym mowilem w poprzednim watku...? ;)

borregaard
08-11-2008, 14:25
"No musiałem to napisać.....cały czas zaglądam czy nie ma czegoś w dole,za trawą,na pierwszym....."

Powtarzam...i dlatego też zaglądam...:mrgreen:

Pzdr
Andrzej

nothing
08-11-2008, 15:15

Powtarzam...i dlatego też zaglądam...:mrgreen:

Pzdr
Andrzej

Jeżeli dobrze zrozumiałem... Kolega Seeker miał ochotę na likwidację asfaltu, metodą czary mary...? Pan Andrzej natomiast chciałby wiedzieć, czy za trawką jest ocean, rzeka czy np. kopalnia odkrywkowa...? W przypadku pierwszym cały czas zastanawiam, czy to jest dobry pomysł. Jeżeli chodzi o ciekawość Borregaarda, to myślę że te dwa zdjęcia samotnej "choinki" osiągnęły zamierzony przeze mnie skutek :-) Ja nie wiem, czy nie najlepiej wsiąść w auto, zapakować Nikosia i nie przyjechać w te rejony. A i pewiem browar można trochę uszczuplić z produkowanych tam płynów ;-)

borregaard
08-11-2008, 16:22
Panie Nothing..:-D...bierz Pan Nikosia i rób Pan od nowa...bo mam wrażenie,że coś Pan ukrył.....:mrgreen:
No nie wyobrażam sobie,może jak głupek...co najbardziej prawdopodobne,żeby na tym zakręcie horyzont był na poziomie asfaltu......a może...?

Pzdr
Andrzej

Seeker
08-11-2008, 16:44
"Jeżeli dobrze zrozumiałem... Kolega Seeker miał ochotę na likwidację asfaltu,"

Tak, PO UPRZEDNIM *****

"metodą czary mary...?"

Metod jest wiele. Wybor pozostawiam autorowi.
Potraktuj to, jak emocjonalne oczekiwanie, nie rozkaz.
Chcialem ciachnac czesc dolu, aby drzewo bylo "nad zboczem sporego wzniesienia".
Andrzeja zaciekawilo (co raczej naturalne), co jest tam w dole.

Decyzja wciaz nalezy do autora...

Mowilem o tym samym... w innym kontekscie. Mimo wszystko spojnym.

nothing
08-11-2008, 17:01
Panie Nothing..:-D...bierz Pan Nikosia i rób Pan od nowa...bo mam wrażenie,że coś Pan ukrył.....:mrgreen:
No nie wyobrażam sobie,może jak głupek...co najbardziej prawdopodobne,żeby na tym zakręcie horyzont był na poziomie asfaltu......a może...?

Pzdr
Andrzej

A może jednak... Najprościej byłoby przedstawić rawa-surowiznę i rozwiać wszelkie wątpliwości. Ale nie, tak mają działać te fotki. Z resztą jest tu ekipa fachowców, która w każdej chwili może mnie rozliczyć z każdego ruchu w Gimpie ;-) Wielkich sensacji jednak nie będzie. Właściwie to mam inne ujęcia (co dziwne, nawet mi sie podobają) tego miejsca, które wszystko wyjaśniają... Pytam jednak, po co...? Acha, a to "pakowanie Nikosia, wsiadanie do fury i ogołacanie lokalnego browaru, to się tyczyło obu ciekawskich Panów :-) Jak tylko będą chęci i trochę wolnego czasu to zapraszam w moje tereny. Pomogę przy tym piwie ;-) i pokażę kilka ciekawych miejsc (włącznie z przedstawionym na zdjęciu) Ps. Panie Andrzeju (trochę podpowiem) przyglądając się uważnie końcówce uciętej drogi, to można zobaczyć końcówki wierzchołków drzew. Je właśnie miałem występlować dla lepszego efektu ale zapomniałem :-) Pozdrawiam

nothing
08-11-2008, 17:09
Kurcze, Sekeer obawiam się, że to spierniczę. Warsztat mam słabiuśki. W razie czego o efektach zamelduję.

Seeker
08-11-2008, 17:27
"Jak tylko będą chęci i trochę wolnego czasu to zapraszam w moje tereny."

Mile zaproszenie ;) ale... niestety - nie mam kiedy, ani jak, zajac sie tematem w PM (zajrzyj).
Dokumentacja jeszcze niekompletna, ale juz cos widac.

"Kurcze, Sekeer obawiam się, że to spierniczę."

Nie rob tego dla mnie. Zrob dla siebie, pogladowo.
Zobacz, jak takie drobiazgi wplywaja na odbior.
Na ile sposobow mozna pokazac jeden motyw.
Jak i czego szukac w potencjalnym kadrze.

Tez mialem taka przygode.
Zobacz to zdjecie:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=282096#post282096
a nastepnie jego zmieniona wersje w poscie 18 i odpowiedz w 20.

Mysle, ze ten przyklad sporo wyjasnia (takze wczesniejszej dyskusji w tym watku).

borregaard
08-11-2008, 17:55
Zaznaczam tylko ...piję tylko Ż.....a ,a dam znać jak udam się na poprawki....wot wsio...:mrgreen:
Pzdr
Andrzej