Zobacz pełną wersję : NX2 - w UK dodawany do D700
Podobno w UK, NX2 jest dodawany do D700, podobnie jak swego czasu NX1 był dodawany do D300. Czy u nas tak jest nie słyszałem, ale może warto pogadać z NP o zakupie grupowym.
Kto przedstawi fakturę z polskiego sklepu (NP nie interesują zapewne zakupy poczynione za granicą) kupuje klucz w specjalnej cenie ustalonej dla członków Forum.
Byliby chętni ?
Sławek (Imfoto), jesteś naszym "oficjalnym dostawcą". Jak sądzisz, da się coś takiego z NP uzgodnić ?
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/11/nx2d700offer-1.jpg
źródło (http://nikonrumors.com/wp-content/uploads/2008/11/nx2d700offer.jpg)
ja tez chce !!!!! kurcze czy zawsze biednemu wiatr w oczy !!!!!
kurcze czy zawsze biednemu wiatr w oczy !!!!!
Tak. Zawsze :)
krzysztof jot
04-11-2008, 12:48
Podobno ...
Kto przedstawi fakturę z polskiego sklepu ...
Byliby chętni ?...
- podobno, bo to może byc "akcja" sieci handlowej czy sklepu, a niekoniecznie samego Nikona jako takiego,
pozatym w polsce o ile wiem Nikon nie ma problemów ze zbytem towaru, a takie akcje są zazwyczaj w tym celu robione
- i raczej aby zachęcic nowych do zakupu a nie dawać tym, co juz kupili :)
- no, pewnie by byli :)
PS.
odwołuje pierwszy akapit :) - to akcja Nikon UK :) to moze i unasz sie pojawi... ale raczej dla nowych nabywców
PS.
odwołuje pierwszy akapit :) - to akcja Nikon UK :) to moze i unasz sie pojawi... ale raczej dla nowych nabywców
Jak już kupiłeś to niestety twoja pozycja negocjacyjna słabnie ;-)
Specom od nikon polska (a nóż a widelec czytają) podpowiadam - "CNX2 gratis przy zakupie sprzętu za powyzej X PLN". Jak ktoś sfrajerzył się już na body to może załapie się przy zakupie jakiegoś szkiełka.
Pozdr.,
Specom od nikon polska (a nóż a widelec czytają) podpowiadam - "CNX2 gratis przy zakupie sprzętu za powyzej X PLN". Jak ktoś sfrajerzył się już na body to może załapie się przy zakupie jakiegoś szkiełka.
Aha. I po zakupie dwóch puszek (D3 i D700) i trzech profi szkieł (14-24, 24-70, 70-200) masz pięć gratisowych CNX2. Super.
Zdecydowanie lepszym wyjściem jest cashback. Są jeszcze tacy, którzy CNX/CNX2 mają w poważaniu i uszczęśliwianie ich na siłę jest kiepskim pomysłem.
Aha. I po zakupie dwóch puszek (D3 i D700) i trzech profi szkieł (14-24, 24-70, 70-200) masz pięć gratisowych CNX2. Super.
Zdecydowanie lepszym wyjściem jest cashback. Są jeszcze tacy, którzy CNX/CNX2 mają w poważaniu i uszczęśliwianie ich na siłę jest kiepskim pomysłem.
No tak już zawsze będzie, że znajdzie się ktoś niezadowolony. Cashback przy polskim prawie jest niewykonalny. Co najwyżej można obniżyć cenę. Ale to przecież utrata przychodów, a po to wymyśla się promocje, żeby przychody zwiększać. Do tego konkurencja może łatwo na taki manewr odpowiedzieć.
Poczekajmy, zobaczymy co Nikon wymyśli.
Pozdr.,
Moim zdaniem przegięciem pały jest, że w pudełku z D700 jest... wersja trial.
japońska w moim przypadku :D
Cashback przy polskim prawie jest niewykonalny.
A jak to dzialalo u Canona?
A jak to dzialalo u Canona?
Hmm, ups - chyba muszę się w takim wypadku wycofać z poprzedniego stwierdzenia. Wiem, że w firmie gdzie pracowałem kiedyś - a była to duża firma - rozpatrywano coś w rodzaju cash-back ale opinie prawników były jednoznaczne na nie. Chodziło o to, po pierwsze, jak zaksięgować taką wypłatę w firmie, a po drugie fakt, że takie coś skutkowało by powstaniem przychodu o 'odbiorcy' a tym samym obowiązkiem wykazania w pit.
Może od tamtej pory powstała jakaś furtka? Może podciągają to pod wygraną w konkursie (jest jakaś tam kwota zwolniona)?
W takim razie Panie i Panowie z Nikon Polska - cash-back poprosimy!
;-)
Pozdr.,
Prorok78
06-11-2008, 14:55
W Nikon UK to juz w zasadzie standard ze robia takie akcje.... nieco ponad rok temu to samo bylo w przypadku D200.... dawali NCNX 1...
Ale robia to tylko w przypadku 'powazniejszych' puszek... nie bylo takich akcji dla D40 czy D50 na przyklad...
To dzialalo tak ze wysylalo sie do nich kopie paragonu (tu na paragonie zawsze jest numer seryjny sprzetu) i po kilku tygodniach dostawalo sie pudelkowa wersje poczta.. zawsze mozna sprzedac jak ktos nie lubi :)
ktos się może orientuje, czy NX1 zakupiony jako pełna wersja z D300, podlega "apgrejdowi" za 299zł do NX2? (cena u Sławka-Hesji)
Prorok78
07-11-2008, 21:16
a czemu ma nie podlegac ?:) dostales go taniej bo razem z puszka ale to pelnoprawna pudelkowa wersja jest... pytalem o to samo w nikon uk.. potwierdzili ze moge kupic tylko upgrade :)
a czemu ma nie podlegac ?:) dostales go taniej bo razem z puszka ale to pelnoprawna pudelkowa wersja jest... pytalem o to samo w nikon uk.. potwierdzili ze moge kupic tylko upgrade :)
dzięki!
.. no widzisz, sam miałeś też wątpliwości, pytam bo to różnie bywa z tym co niby darmo jest
Prawda jest taka, że to zależy od dystrybutora w danym kraju czy są dodawane jakieś bonusy do sprzetu. Oni pewnie negocjują z "centralą" co i jak... Nikon Polska to dziady i tyle. Trial do drugiej od góry puszki systemowej. Kpina.
adam1277
08-11-2008, 19:46
zgadzam się
krzysztof jot
11-11-2008, 02:11
dlaczego - trial pozwala ci poznac soft, potem mozesz go kupic lub nied... nie widze w tym nic dziwnego. od czasu D100 zawsze jest w zestawie wersja trial jakiegos "captura"
najbardziej chore jest to że nikon nie daje żadnego oprogramowania do wywoływania rawów, którymi się chwali nawet w d40.. gdzie nx2 kosztuje polowe puszki poje.ani! Powinni dawać choćby coś prostego może dodatek do PP.
W Nikon UK dodają NX2, a w Nikon DE dodają MB-D10 free - a u nas dodają większą marżę i więcej VATu
Moze kita u nas dorzuca za pol ceny...
Prorok78
14-11-2008, 10:45
A po co Ci kit do takiej puszki? Bo rozumiem ze mowimy o 'klasycznym kicie' - 18-55?? toz to zbrodnia....:( Zreszta chyba nie ma podobnego taniego szkielka pod pelna klatke ??
ktos się może orientuje, czy NX1 zakupiony jako pełna wersja z D300, podlega "apgrejdowi" za 299zł do NX2? (cena u Sławka-Hesji)
Podlega!!! Dokładnie tak zrobiłem! Polecam!
A po co Ci kit do takiej puszki? Bo rozumiem ze mowimy o 'klasycznym kicie' - 18-55?? toz to zbrodnia....:( Zreszta chyba nie ma podobnego taniego szkielka pod pelna klatke ??
Kit do D700 to N24-120 f/3.5-5.6 G IF-ED VR.
A wracaając do NX2. Jak można to w Polsce nabyć ? W końcu mam 1,3 - jeśli nie upgrade to full ale ktoś to sprzedaje w Polsce ? Będę wdzięczny za podpowiedź w postaci linki do oferty jesli istnieje.
Proszę bardzo :-D http://www.imfoto.pl/index.php?zaw=16&id=1971
marcinas
15-11-2008, 10:14
Czy rawa z d700 można otworzyć w CNX 1.3.5 ?
Bo właśnie zamówiłem puszkę.
Prorok78
15-11-2008, 18:08
Kit do D700 to N24-120 f/3.5-5.6 G IF-ED VR.
ok to bym wzial w gratisie :)
ale i tak pewnie wiekszosc z nas kupujac nie pierwsza przeciez puszke ma jakas tam szklarnie... wiec moze lepiej soft...?? Albo po prostu cene obciac ...