Zobacz pełną wersję : Nikkor 1.4 stara wersja
Właśnie kupiłem starego Nikkora 1.4 http://www.allegro.pl/item468681903_jasniepan_af_nikkor_50_1_4_made_in_j apan.html, prosze o opinie na jego temat, uprzedzam że chodzi mi o jakość szkła a nie o literke D, ponieważ i tak go będe używał bez lampy.
Dziwne, najpierw kupujesz, potem pytasz o opinie. Szukajka i google dużo mówią na ten temat.
Nie wiem jak Twój egzemplarz, ale mój dysponuje szkłem najwyższej jakości. Ja jestem zadowolony. Jest ostro.
A linki do sampli masz nawet na stronie aukcji, którą wygrałeś.
Tak sobie czytam ten opis aukcji :
"...rysa na szybce odległości ..." IMHO rysra to to nie jest a raczej zdrowo popękana jest ta szybaka odległości.
Sorki za mały OT.
Panowie, właśnie dotarł Nikkor, i ta szybka to naprawde drobiazg. Polecam wszystkim, to naprawde rewelacyjne szkiełko. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi. Ad vocem dla TML, tak linki widzialem, ale dotyczyły nowego Nikkora D a nie szkełka które kupiłem.
Po części mój błąd. Teraz w dobie nowego Nikkora 50/1.4 z silnikiem pod pojęciem "stary" może się kryć wersja D ;)
Nic to - optycznie to tak czy owak super szkło. Miłego używania :)