PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zapisem foto w PS

deejay3x
02-11-2008, 21:52
Strzałka, mam mały problem z PS a dokładnie ze spłaszczeniem obrazka . Wykonałem następujące czynności :
- wyostrzyłem
- Warstwa korekcyjna krzywe
- Warstwa korekcyjna barwa/nasycenie
Wyszedł mi z tego ciekawy efekt więc postanowiłem zachować foto i ..... tu jest probblem zdjęcie wygląda ładnie do momentu kiedy klikam spłaszcz obrazek , wtedy zdjęcie wraca do momentu po wyostrzaniu bez warstw :/
Jaki robię bład ? ktoś miał już taki przypadek ? Bez spłaszczenia znów nie mogę zapoisać pliku w formacie *.jpg .

deejay3x
02-11-2008, 22:24
Nikt nie miał takiego przypadku ??:/

Motorniczy
02-11-2008, 22:37
Ostatnio mialem kilka razy problem polegajacy na zwyklym zapisaniu zdjecia po prostej edycji do formatu JPG . Dodam ,ze restart komputera nie wplywal na to i dzialo sie to na przestrzeni kilku dni . Pozdro

abre
03-11-2008, 00:09
Zaznaczasz wszystkie warstwy, ctrl + E

Jaki robię bład ? ktoś miał już taki przypadek ? Bez spłaszczenia znów nie mogę zapoisać pliku w formacie *.jpg

Ile bitów na kanał?

deejay3x
03-11-2008, 14:05
Zaznaczasz wszystkie warstwy, ctrl + E

Ile bitów na kanał?

ctrl +E nie działa , jeśli zaznaczam ręcznie z ctrl wszystkie warstwy i daje połącz czy spłaszcz dalej jest to samo :/

abre
03-11-2008, 16:37
A łączysz wszystkie warstwy naraz czy np. próbujesz najpierw połączyć dwie górne i tak dalej?

deejay3x
03-11-2008, 21:42
Próbowałem łączyć je pojedynczo tzn po dwie i wszystkie naraz i nic, połączenie filtru fotograficznego z tłem przebiega dobrze ale keidy łącze krzywe z tłem czy wszystkie naraz to znika mi to co robiłem na krzywych. :/