Zobacz pełną wersję : SB 800 ?
Czy kupić lampę używaną czy lepiej nową za większą kasę oczywiśce ??
czego się spodziewasz zadając takie pytanie?
że ktoś napisze tak, a kto inny nie? albo jakieś wypracowanie na ten temat?
masz dylemat, ale to twoja decyzja.
Nie wiem czy przy kupnie używanej lampy jest jakieś niebezpieczeństwo że może to być lampa z jakąś wadą. Jest gdzieś na Allegro za 1000 zł, mało używana.
jak poszukasz to za 1200-1300 kupisz nową wiec nie wiem czy te 200-300 PN jest warte ryzyka
Masz rację : tak zrobię. Dziękuję.. :D
ja mam inny dylemat... sb 800 czy 2X sb600???
bo roznica w cenie jest nie duza
o i to jest dylemat. jak naprawdę potrzebujesz dwóch lamp - to własciwie znasz odpowiedź - 2x600. Ja na razie mam 800 i potem kupię 600 bo czasmi mi tez przydadzą się dwie, ale że jednak w zdecydowanej większości starcza jedna, to takie rozwiązanie wybrałem.
no wlasnie przydaly by sie ale w sumie rzadko... przynajmniej narazie... a poaztym sb800 bede najprawdopodobniej "sciagal" z za wody a tam juz takiej roznicy nie ma
Zacznij od SB-800 :) Jesli bedziesz potrzebowal 2 lamp to w body ustaw manual a lampe na tryb su-4. I w niewielkich pomieszczeniach masz 2 lampy. Ta w aparacie to nie jakies cudo ale w domowych warunkach spokojnie wystarczy do pierwszej zabawy. Jesli ci sie taka zabawa spodoba to trzeba szarpnac sie na dodatkowa SB-600. Wtedy beda juz dwie fajne lampy jako slave a body D-70 bedzie majstrem czyli commanderem :)
P.S. Ja swoja SB-800 zaprzeglem jako niewolnice do CP-7900. Ale to juz extremum ;)
no tylko ze w tym problem ze mi potrzeba dwoch zrodel swiatla ale nie w osi obiektywu...
To ciagnij sb-800 i sb-600 z usa ;)