Zobacz pełną wersję : GIMP 2.6.2 wydany
http://osnews.pl/gimp-262-wydany/
Trochę mniej lub bardziej ważnych bugfixów, a adjustment layerów jak nie było, tak nie ma. :(
Warstwy korekcyjne mają być niestety dopiero prawdopodobnie w następnej wersji czyli 2.8
Warstwy korekcyjne mają być niestety dopiero prawdopodobnie w następnej wersji czyli 2.8
Oby były... Szlag mnie trafiał jak Bombel pokazywał prawdziwe cuda z tymi warstwami w PS podczas szkolenia Grupy Małopolskiej, a ja wiedziałem że nicholery nie jestem w stanie wydać ponad tysiaka na jeden program i jednocześnie w GIMPie się tym nie pobawię. :(
Fenek - doskonale cię rozumiem bo mam taki sam dylemat, a uczciwość mi nie pozwala używać pirackiego PSa. Te warstwy to w zasadzie jedyna rzecz której mi w GIMPie brakuje ale niestety jak do tej pory rozwój GIMPa idzie w nieco innym kierunku i wolą dodawać jakieś zupełnie zbędne z mojego punktu widzenia funkcje. W każdym razie podobno pierwszym krokiem miała być implementacja GEGLa i to już zrobili więc mam nadzieję, że wreszcie się doczekamy.