Zobacz pełną wersję : Sesja ślubna w Centrum Handlowym
Co o tym myślicie? Staram się wymyślić coś na plener dla pary młodej pod koniec października. W grę wchodzą tylko jakieś pomieszczenia ze względu na pogodę. Może ktoś ma podobne doświadczenia, może jakieś pomysły? No i pytanie, czy na focenie w CH trzeba mieć pozwolenie kierownika obiektu ?? Czekam na odp i ciekawe pomysły,
pozdrawiam
m_a_j_k_e_l
28-10-2008, 22:09
oj raczej trzeba... będąc nie raz w jakiejś galerii z aparatem i chcąc zrobić znajomym fotkę np na tle auta czy nawet jak nie ma zadnych pokazów to już widze jak gadają przez krótkofalówkę i za 30sek już są ci ochroniarze i gadają proszę schować, nie wolno robić zdjęć... Mialem takich sytuacji kilka.
Paprycjusz
28-10-2008, 22:12
CH to teren prywatny, i jeszcze nie spotkałem się z takim, gdzie fotografowanie byłoby dozwolone. Najlepiej pogadać z kierownikiem, zdarzają się tacy, co bez najmniejszego problemu za darmo udostępnią, a są i tacy, którzy nawet za milion pieniędzy nie pozwolą.
Zastanów się czy aby na pewno jest to dobry pomysł...i czy Ty chciałbyś za lat 20 oglądać na zdjęciach siebie z żoną w centrum handlowym...
Jest tyle pięknych wnętrz..
ja robiłem sesję ślubną w styczniu - oczywiście potrzebna jest zgoda dyrekcji centum i to na piśmie oraz wyznaczenie godzin w których można zdjęcia robić. Ja miałem sesję w poniedziałek zaraz po otwarciu bo najmniej ludzi.
pozostaje kwestia czy dostaniesz zgodę - u mnie akurat za drugim razem się udało, wszystko zależy od kierownictwa
verus - jak już to mnie z mężem :)
Dzięki za opinie, jest to temat do rozważenia. A propos miejsc, tam gdzie mieszkam niewiele jest właśnie takich wyjątkowych. Chyba, że ktoś ma coś do zaproponowania w rejonie słupskim :D
Może:
- jakiś hotel,
- teatr (scena),
- jakaś restauracja,
- obiekt sportowy,
- szkoła/uniwersytet,
- muzeum,
- coś w ' trakcie budowy',
- prywatny dom....
Podejrzewam, ze spośród wszystkich ww. wynajdziesz jakieś fajne wnętrze + można obmyśleć jakiś fajny pomysł na sesję. A pewnie w tego typu obiektach można się z kimś dogadać, co by udostępnić wieczorem/w nocy/w weekend. Nie wiem, czy masz jakiś budżet na to, ale w wielu ww. obiektach nawet parę stówek może coś zdziałać.
A i jeszcze nieśmiało dodam:
- sołdek, akwarium, dar pomorza, akwapark??
EDIT: W podpisie masz miasto '3m', a post wyżej piszesz o Słupsku. Nie wiem co takiego atrakcyjnego jest w Słupsku (przepraszam za ignorancje), ale jakieś hotele, karczmy, latarnie z pewnością są. A może...jakiś kryty ośrodek jeździecki, taka sesja z konikami?
Pozdr.,
verus - jak już to mnie z mężem :)
Dzięki za opinie, jest to temat do rozważenia. Apropo miejsc, tam gdzie mieszkam niewiele jest właśnie takich wyjątkowych. Chyba, że ktoś ma coś do zaproponowania w rejonie słupskim :D
W samym Słupsku znajdzie się trochę ciekawych miejsc np:
1. Zamek Książąt Pomorskich
2. Baszta czarownic
3. I L.O.
4. Hotel Piast lub Zamkowy
5. Pod Kluką lub Karczma Słupska
6. Teatr - zapomniałem nazwy, gdzie odbywa się Festiwal pianistyki
i myślę, że jest jeszce trochę fajnych miejsc s samym Słupsku jak i okolicach - Ustka, Rowy, Łeba itp.
w 3m studiowałam, sama nie wiem, czemu wpisalam to miasto :)
stadnina koni, znam jedną, w Ustce ... myślę, że to może być niezły pomysł. Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam
Sesja ślubna ze sklepem z gaciami ;) w tle? Dziwne podejście do tematu, może kreatywne artystycznie, ale mocno dziwne.
Redskull
01-11-2008, 23:27
hm...takie 10 scenek w Ch to moglaby byc fajna sprawa...
1.mlody wiezie mloda na wozku
2.mloda kupuje mlodemu koszule
3. mlodzi wpierdzielaja pizze
4. mlodzi w dziale dziececym
5. jakis temat z architektura (schody,fontanny)
6. mloda z siatamipelnymi zakupow, a mlody na lajciku za nia
Pomysly mozna mnozyc...wszytsko zalezy od Was-czego chcecie, czego sie wstydzicie i jak to bedziecie wspominac...generalnie kazde miejsce jest dobre, bo liczycie sie Wy i toco jest miedzy Wami!
dowiedz sie TUTAJ (http://www.dolinacharlotty.pl/)
hm...takie 10 scenek w Ch to moglaby byc fajna sprawa...
1.mlody wiezie mloda na wozku
2.mloda kupuje mlodemu koszule
3. mlodzi wpierdzielaja pizze
4. mlodzi w dziale dziececym
5. jakis temat z architektura (schody,fontanny)
6. mloda z siatamipelnymi zakupow, a mlody na lajciku za nia
zaraz zaraz, to poważnie czy rodzaj szyderstwa ?
Redskull
02-11-2008, 08:57
pelna powaga kolego. Dla szyderstwa nie chce mi sie tyle pisac :) Tak jak napisalem, 10 scen w CH to niezly pomysl-pod warunkiem, ze jest poparty innym materialem..