Zobacz pełną wersję : Program do tworzenia kalendarza
Zachciało mi się własnego kalendarza, tylko nie wiem co i jak :) Znalazłem jeden wątek poruszający ten temat, ale dużo mi nie pomógł.
Znacie jakieś proste programy do tego typu prac, najlepiej taki co ma już wgrane jakieś skórki, tylko dodać swoje zdjęcia, ewentualnie poprawić układ/kolorystykę dni i gotowe ;)
Weź jakiegoś Corela, czy Microsoft Publishera i tam będziesz miał po kilka typowych kopyt do wykorzystania. Żadnych rewelacji tam nie ma, ale wystarczy wybrać jeden z layoutów i powstawiać fotki.
Corela mam, ale jak to dokładnie uruchomić?? Wtyczka jakaś??
Adam Rimbaud
28-10-2008, 01:18
Gdzies, kiedys byl automat w Corelu do tworzenia kalendarium, wybiarasz layout rok i klikasz ok. Byl to gdzies za czasow 7-9. Poaniej nie wiem bo przstalem uzywac tego zabawnego porgramu. Jutro jak bede na uczelni postaram sie sprawdzic.
Tu można sobie pobrać gotowe kalendaria w różnych formatach i kształtach
otworzyć w Szopie , Corelu czy czymś innym i sobie coś zmontować ....
http://www.viperprint.pl/index.php?dzial=download&dzial2=kalendaria
chyba nie doprecyzowałem potrzeb- to ma być foto kalendarz:) da radę zrobić powiedzmy coś stylu w kalendarza nkp2008 dośc łatwym sposobem??
Nie, bo kalendarz NKP jest niepowtarzalny. :wink:
to oczywiste;)
rozchodzi mi się raczej o samą metodologię pracy.
No cóż. Jeśłi nie odpowiadają Ci "kopyta", to nie pozostaje nic innego, jak tylko zakasać rękawy i zrobić to samemu. Albo zlecić komuś, kto to będzie umiał i chciał zrobić. Podobno Erie szuka zajęcia. :wink:
będę musiał pomyśleć, dzięki.
Nie, bo kalendarz NKP jest niepowtarzalny. :wink:
:mrgreen: nooo....
To zależy co to ma być. Czy kalendarz wydrukowany na drukarce, czy w drukarni, w jakim formacie, ilu stronicowy ?
Robiłem ostatnio projekt kalendarza B1. Kalendarium ręcznie w corelu, natomiast resztę w photoshopie. Projekt w skali 1:1 CMYK, zapisane jako PDF wysłane do drukarni i piękny kalendarz gotowy.