Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Malarsko znad mierzei
zapraszam (nieostrość zamierzona )
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img133.imageshack.us/img133/9572/dsc5641kkkpr2jd1.jpg)
tak po prostu...i chyba tak mialo byc...fajne swiatelko na pierwszym planie na roslinach...bardzo ladnie
mnie sie "widzi" :-)
Zanim się posypią komentarze typu "super fotka" coś może sam napiszę.
Bo fotka to rzeczywiście jest super i może się podobać.
Natomiast oprócz poprawnego naświetlenia i ładnych kolorków niczego szczególnego ja tu nie widzę.
Kadr nudny (ani to minimalizm ani nic innego). Brakuje jakiegoś sztafażu, czegoś co kazałoby mi usiąść i chwilkę dłużej popatrzyć na to zdjęcie.
Dlatego może i malarsko pociągnięte farbą w NX'ie, ale na miano malowidła jeszcze musi zapracować sobie :)
To tyle w ramach krytyki.
Pzdr! Maciek.
dzięki Maćku :-D pozdrawiam
Grzegorz WO
26-10-2008, 19:04
No, no - bardzo ładnie. Tzn, jak zazwyczaj u Ciebie ... Pozdrawiam.
Przyzwoity - ładnie naświetlony landszaft będący tłem do... no właśnie do czegoś czego zabrakło. Braki w warstwie znaczeniowej można by było ew. nadrobić nietuzinkowym światłem... nie pojechałbyś tam raz jeszcze o świcie... ? ;-)
Poza tym gdy patrzę na zdjęcie, trudno mi jest utrzymać wzrok w centrum kadru, bo cały czas lekko ześlizguje mi się na prawą stronę. Biel chmur sporo waży...
Pozdro,
Pyzik
http://www.dreamygallery.com
To co mnie zachwyca w tym zdjęciu to niebo. jest wspaniałe.
Gdyby dół dorównał górze to .... :wink:
To co mnie zachwyca w tym zdjęciu to niebo. jest wspaniałe.
Gdyby dół dorównał górze to .... :wink:
no cóż nie zawsze mozna mieć wszystko, dla nieba tę fotkę zrobiłem - mało tego wiedziałem robiąc to zdjęcie że na dole jest tylko szary prawie listopadowy pas szarych (bo w rzeczywistosci wygladało to bardzo nieciekawie) trzcin i nie ma tam ani łódki ani jakiegoś pomostu, ani też jak to pisze Pyzik szczególnego swiatła, lecz mnie ujmuje prostota na zdjęciach - i tutaj taka ona jest , zwykły może widok i nie każdemu się moze podobać - mnie jednak ta mz. sielska malowniczość tego zakatka ujmuje
pozdrawiam :-D
no cóż nie zawsze mozna mieć wszystko, dla nieba tę fotkę zrobiłem - mało tego wiedziałem robiąc to zdjęcie że na dole jest tylko szary prawie listopadowy pas szarych (bo w rzeczywistosci wygladało to bardzo nieciekawie) trzcin i nie ma tam ani łódki ani jakiegoś pomostu, ani też jak to pisze Pyzik szczególnego swiatła, lecz mnie ujmuje prostota na zdjęciach - i tutaj taka ona jest , zwykły może widok i nie każdemu się moze podobać - mnie jednak ta mz. sielska malowniczość tego zakatka ujmuje
Swietna fota, mnie również urzekło to niebo. Ja również nie zwróciłem uwagi na podłogę. Oglądającto fote kilkakrotnie
za każdym razem wzrok mój uciekał na niebo. Jest piękne. Chociaż przedmówcy wytykając Ci braki w podłodze mają trochę racji. Ale powtórzę mnie to nie przeszkadza i podoba mi się.
Pozdrawiam.
A ja za niebo gwiazdeczki daję ;) jeszcze nie otworzyłem swoich ale co mi tam - Harba i tak pewnie będzie lepsze :D
Bardzo lubię fotki, na których swą rolę grają chmury. Ta fotka też mi się podoba, tak jak ostatnia na, której chmurki uzupełniły krajobraz kaszubski.
Nie napiszę Ci, że:
"bardzo ładnie [...] Tzn, jak zazwyczaj u Ciebie"
albo
"Jak zwykle u Ciebie! Co tu dużo pisać"
itp. itd.
Obserwuję Twoje fotki, od kiedy zarejestrowałem się na forum i muszę przyznać, że doszedłeś do wielkiej perfekcji, naprawdę z przyjemnością ogląda się Twoje prace.
ps
Choć też odnoszę wrażenie, że baaardzo nie lubisz krytyki :)
a mnie sie wlasnie dol podoba wlasnie dlatego ,ze jest tak prosty w swojej prostocie.... kolor dolu dziala na mnie bardzo pozytywnie...fajnie tak jakos mi sie na to zdjecie patrzy...
borregaard
26-10-2008, 21:38
Zanim się posypią komentarze typu "super fotka" coś może sam napiszę.
Bo fotka to rzeczywiście jest super i może się podobać.
Natomiast oprócz poprawnego naświetlenia i ładnych kolorków niczego szczególnego ja tu nie widzę.
Kadr nudny (ani to minimalizm ani nic innego). Brakuje jakiegoś sztafażu, czegoś co kazałoby mi usiąść i chwilkę dłużej popatrzyć na to zdjęcie.
Dlatego może i malarsko pociągnięte farbą w NX'ie, ale na miano malowidła jeszcze musi zapracować sobie :)
To tyle w ramach krytyki.
Pzdr! Maciek.
Fajny tekst...
Ładna, ale nieładna.....:mrgreen:
A tak ogólnie,to ...wszystko w porządalu...?:mrgreen:
Pzdr
Andrzej