PDA

Zobacz pełną wersję : monitor hp lp1965

fotouśmieszek
26-10-2008, 14:57
Witam,
kto mi poradzi czy ten monitor bedzie pozyteczny przy obrobce fotek.matryca pva więc zgodnie z tym co tu wyczytalem powinna byc funkcjonalna.Mam dosc wiekowy komp pentium 4 2,6 gh złącze analogowe d-sub. czy nie bedzie potrzebny jakis sterownik? wybaczcie,jestem w tych sprawach profan totalny a moj stary crt juz do d*** no i oczy łzawia:(.
pozdrawiam ciepło
st.

Tom01
26-10-2008, 15:42
Formalnie jest to monitor biurowy, tzw "korporacyjny". Przy niskich wymaganiach, lub dużym doświadczeniu operatora, można ich użyć, podobnie zresztą, jak wszystkich innych.

Podłączanie monitorów LCD przez złącze analogowe prowadzi do pewnego ryzyka wad obrazu w dziedzinie ostrości, falowania jadnolitych powierzchni, cieni.

fotouśmieszek
26-10-2008, 17:42
formalnie jest to monitor biurowy, tzw "korporacyjny". Przy niskich wymaganiach, lub dużym doświadczeniu operatora, można ich użyć, podobnie zresztą, jak wszystkich innych.

Podłączanie monitorów lcd przez złącze analogowe prowadzi do pewnego ryzyka wad obrazu w dziedzinie ostrości, falowania jadnolitych powierzchni, cieni.

serdeczne dzieki:-d
P.S. to istnieje jakas elcedka ,ktora przylączona analogowo do mojego staruszka bedzie chodziła jakoś??? Czy mam zmieniac calego kompa - mam della GX 260 z 2 gb ramu,ktory chodzi jak burza ale co z tego???

hedgehog
26-10-2008, 18:08
Mam taki monitor. Jeden z. Ładnie daje radę. Jak na tanią zabawkę, jest naprawdę okej. :) Ale używam po DVI, analogowych złącz się boję.

Tom01
26-10-2008, 21:09
P.S. to istnieje jakas elcedka ,ktora przylączona analogowo do mojego staruszka bedzie chodziła jakoś???

Każdy, ale problem jest w komputerach i ich potraktowanym po macoszemu, analogowym torze sygnałowym.

fotouśmieszek
17-11-2008, 13:22
Każdy, ale problem jest w komputerach i ich potraktowanym po macoszemu, analogowym torze sygnałowym.

no tak,teraz rozumiem.
dzieki:)
st.