Zobacz pełną wersję : S17-70 w wersji HSM vs N18-70?
Mialem Sigme 17-70/2.8-4.5 z Minolta, wiem zatem czego sie spodziewac po tym szkle w wersji ze srubokretem. A jak jest z HSM? Ma ktos? Porownywal ktos w dzialaniu z Nikkorem 18-70/3.5-4.5? Jak to wychodzi? Jaka jest szybkosc i dokladnosc AF?
streetfighter69
23-10-2008, 11:10
Szybkosc zapewne porownywalna z SWM a dokladnosc zapewne loteryjna, jak to w Sigmach.
Zapewne, zapewne. Pytam wlascicieli takiego szkla a nie filozofow :)
Witam ! Mam takie szkiełko w wersji właśnie HSM . Mam go założone do D60. Obiektyw jest bardzo ostry i solidnie wykonany! Jest celny i bradzo szybki!!! Testowałem przed tym zakupem 18-70 N. wolałem dołożyć i kupić sigmę! Jestem zadowolonym użytkownikiem tego obiektywu. Polecam!
Zibi1970
24-10-2008, 14:48
ja testowałem dwie sigmy 17-70 hsm i na pewno nie są szybkie a już na pewno nie szybsze od N 18-70. Jeśli obiektyw ma przejechać dość spory zakres szukając punktu ostrości wtedy wychodzi jego powolność. Jako obiektyw uniwersalny OK ale jeśli szukasz czegoś szybszego to niestety nie.
Dzieki za opinie. Przestaje zatem myslec o nim, nie ma sensu dawac 2x wiekszej kasy za pol dzialki na przodzie i milimetr szerzej :)