Zobacz pełną wersję : nikon d60 jaki obiektyw?
Witam Was
Od jakiegoś czasu bawie sie w fotografie uzywajac nikona d60 ze standardowym obiektywem 18-55 mm , poniewaz zaczolem bawic sie w fotografie na rajdach mam do Was pytanie, jaki polecalibyscie obiektyw do tego typu zdjec oczywiscie w rozsadnej cenie :mrgreen: zastanawialem sie nad sigma choc z drugiej strony moze lepiej kupic orginalny nikonowski. Sam nie wiem dlatego prosze Was o rade.
Witam Was
Od jakiegoś czasu bawie sie w fotografie uzywajac nikona d60 ze standardowym obiektywem 18-55 mm , poniewaz zaczolem bawic sie w fotografie na rajdach mam do Was pytanie, jaki polecalibyscie obiektyw do tego typu zdjec oczywiscie w rozsadnej cenie :mrgreen: zastanawialem sie nad sigma choc z drugiej strony moze lepiej kupic orginalny nikonowski. Sam nie wiem dlatego prosze Was o rade.
no to skoro juz zaczoles, to polecam to:
tu jest masa interesujacych informacji
http://www.google.com/custom?domains=forum.nikon.org.pl&q=&sitesearch=forum.nikon.org.pl&sa=Szukaj+Google&client=pub-000000000&forid=1&ie=ISO-8859-2&oe=ISO-8859-2&cof=GALT%3A%23CC9908%3BGL%3A1%3BDIV%3A%23999999%3B VLC%3A8A949E%3BAH%3Acenter%3BBGC%3A000000%3BLBGC%3 ACCE5F9%3BALC%3AFFFF66%3BLC%3AFFCC00%3BT%3AFFFFFF% 3BGFNT%3ACC9908%3BGIMP%3A223472%3BFORID%3A1%3B&hl=pl&s=&securitytoken=1224743996-5ebf62fec8fa112d0658a8969386bd207a9274cb&do=dosearch&quicksearch=1&title=
carl00s wyswietla mi sie wyszukiwarka z google o to ci chodzilo ??
Dzięki jacke84 za ten świetny post. Już się bałem, że w tym tygodniu nie będzie tamatu "Jaki obiektyw do DXX"
A na serio do wyboru masz dwa:
1. Stałoodnioskowy lub
2. Zmiennoogniskowy
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
carl00s wyswietla mi sie wyszukiwarka z google o to ci chodzilo ??
Jemu właśnie o to chodziło, abyś jej użył
zastanawialem sie nad sigma choc z drugiej strony moze lepiej kupic orginalny nikonowski.A Sigma nie jest oryginalna?
Otacon22
07-11-2008, 21:40
żałośni jesteście.
Jacke84 jest świerzakiem w fotografii. Ma problem i potrzebuje konkretnej odpowiedzi. A nie błazeństw typu:A na serio do wyboru masz dwa 1. Stałoodnioskowy lub 2. Zmiennoogniskowy". "Wielcy forumowicze" mają po kilka tysięcy postów a większość z nich jest pewnie równie błazeńska jak : "A Sigma nie jest oryginalna?"
Mistrzowie ortografii, którym błędy Firefox poprawia :D
Żal
żałośni jesteście.
Jacke84 jest świerzakiem w fotografii. Ma problem i potrzebuje konkretnej odpowiedzi. A nie błazeństw typu:A na serio do wyboru masz dwa 1. Stałoodnioskowy lub 2. Zmiennoogniskowy". "Wielcy forumowicze" mają po kilka tysięcy postów a większość z nich jest pewnie równie błazeńska jak : "A Sigma nie jest oryginalna?"
Mistrzowie ortografii, którym błędy Firefox poprawia :D
ŻalMam Maxthona -- nie poprawia bledow. Poprawnej pisowni uczyli w szkole podstawowej. :P
A tak przy okazji. Nie musiales zakladac sobie nowego konta, zeby nam nabluzgac. ;)
Ile masz kasy do wydania?Moze Nikon 55-200 z lub bez VR czyli stabilizacja obrazu
Ile masz kasy do wydania?Moze Nikon 55-200 z lub bez VR czyli stabilizacja obrazuJuz sie wyniosl z tym pytaniem na pl.rec.foto.cyfrowa (snews://news.home.net.pl:563/
[email protected]). :mrgreen:
Otacon22
07-11-2008, 22:01
Założyłem bo się może przydać;]
Ja nikomu nie bluzgam. Po prostu żal mi Was za Wasze podejście: Zgnoić go, zgnieść bo ma problemy z poprawną pisownią i nie zna się nie sprzęcie.
Po prostu żal mi Was za Wasze podejście: Zgnoić go, zgnieść bo ma problemy z poprawną pisownią i nie zna się nie sprzęcie.Nikt go nie gnoi. Wyluzuj, bo Ci zylka jakas peknie. Takich tematow jest tu poruszanych na kopy. Wystarczy chwile poczytac, miast zakladac kolejny. Lenistwo trzeba jakos wyplenic.
żałośni jesteście.
Jacke84 jest świerzakiem w fotografii. Ma problem i potrzebuje konkretnej odpowiedzi
Witam!
Nie żałośni, tylko trzeba się trochę wysilić i poczytać to forum.
Ja czytam już od dłuższego czasu (piszę bardzo rzadko) i na większość moich wątpliwości znalazłem odpowiedzi w archiwum (od modelu aparatu - wady zalety większości dostępnych modeli, po obiektywy a na filtrach, ich zastosowaniach kończąc).
Pozdrawiam