Zobacz pełną wersję : Ach
niepomny uwag o szyszce...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/10/original-3.jpg
źródło (http://www.pbase.com/jakubstachowiak/image/104825277/original.jpg)
borregaard
23-10-2008, 10:17
O rany !......:shock: ...
Pzdr
Andrzej
O co chodzi ? ;-)
Pozdrawiam.
jacek.gold
23-10-2008, 12:00
ja wiem!!!
jakubs przeszedł w stan wyższy wtajemniczenia i to już jest sztuka :)
skąd inąd całkiem ciekawie to wygląda
Nie wiem, czy sztuka, ale wydało mi się ciekawe. W każdym razie dziękuję Ci za normalnie brzmiące słowa :).
skąd inąd
W każdym razie dziękuję Ci za normalnie brzmiące słowa :).
Hmm... uważasz 'skąd inąd' za normalnie brzmiące, i to słowa? :D
Co do zdjęcia - nie widzę tu nic ciekawego, dla mnie bałagan taki, niedoświetlony, nic poza tym. Ale to tylko zdanie prostego knociarza :)
Niestety ten wyższy stan świadomości nie bardzo przekłada sie na jakis art. :-)
Po prostu te esy floresy są dość chaotyczne.
pebeesTak, uważam za normalne słowa. Nie jestem może wymagający i wystarczają mi fundamenty komunikatywności :). Lepsze jest 'skąd inąd' niż 'rety, co to, o kurcze' itd, lepsza jest nawet złośliwość, która otwiera pole do wymiany zdań niż monosylabiczny bełkot. Dzięki Ci za opinię.
Niestety ten wyższy stan świadomości nie bardzo przekłada sie na jakis art. :-)
Po prostu te esy floresy są dość chaotyczne.
Może masz rację, może jest chaotyczne, ja zobaczyłem w tym kompozycję, ale nie ma dwu takich samych ludzi, trudno mi się zgodzić, że zobaczyłem coś czego nie ma.
... trudno mi się zgodzić, że zobaczyłem coś czego nie ma.
no co ty ?! w wyższym stanie swiadomości nie takie rzeczy sie dzieja :mrgreen:
to już jest sztuka :)
Mi sie zdjecie nie podoba ale podpisuje sie pod powyzszym.
Widzialem "tego typu" zjdecie w galerii - 1.5 k. Nie wiem za co - bez urazy. Po prostu kwestia gustu.
Abstra****ąc od dyskusji, chciałem napisać trochę o temacie... jeśli można przeszkodzić. A w sumie to chciałem się spytać o czym mam pisać, tzn.:
1 - czy mam oceniać zdjęcie technicznie, bo chcesz coś poprawić, ale nie wiesz co?
2 - czy mam oceniać merytorycznie, czy podoba mi się temat, pokazanie go?
3 - czy mam po prostu siedzieć cicho i podziwiać, bo chciałeś się pochwalić?
Niestety, ale ze słów "niepomny uwag o szyszce..." nie mogę tego wywnioskować.
Uprzejmie proszę o przeniesienie tych pyskówek na PM.
Abstra****ąc od dyskusji, chciałem napisać trochę o temacie... jeśli można przeszkodzić. A w sumie to chciałem się spytać o czym mam pisać, tzn.:
1 - czy mam oceniać zdjęcie technicznie, bo chcesz coś poprawić, ale nie wiesz co?
2 - czy mam oceniać merytorycznie, czy podoba mi się temat, pokazanie go?
3 - czy mam po prostu siedzieć cicho i podziwiać, bo chciałeś się pochwalić?
Niestety, ale ze słów "niepomny uwag o szyszce..." nie mogę tego wywnioskować.
"niepomny uwag o szyszce" napisałem nieco z przekąsem, jesli czytałeś tamte uwagi, to powinno to być jasne.
Nie wiem skąd myśl o tym, że powinieneś siedzieć cicho i podziwiać? Czy naprawdę w którymś momencie byłem niegrzeczny wobec kogoś, kto wyraził swoją opinię w sposób wyważony? Przecież można swoją najbardziej niepochlebną opinię wyrazić w sposób taktowny.
Co do Twojego pytania...
1/tak, jeśli chcesz możesz napisać, co wg Ciebie jest do poprawy
2/tak, oceń czy podoba Ci się temat i pokazanie go- jeśli chcesz
Przecież ja będę naprawdę wdzięczny za każdą opinię, która pozwoli mi doskonalić warsztat.
Nie jestem jeszcze przygotowany na taką fotografię - może kiedyś dane będzie mi spojrzeć na to zdjęcie i popaść w zachwyt. Tym razem bez "Ach-u" :)
Gdzieś tam widzę jakieś nasionka ? :idea:
.
"niepomny uwag o szyszce" napisałem nieco z przekąsem, jesli czytałeś tamte uwagi, to powinno to być jasne.
Nie wiem skąd myśl o tym, że powinieneś siedzieć cicho i podziwiać? Czy naprawdę w którymś momencie byłem niegrzeczny wobec kogoś, kto wyraził swoją opinię w sposób wyważony? Przecież można swoją najbardziej niepochlebną opinię wyrazić w sposób taktowny.
Co do Twojego pytania...
1/tak, jeśli chcesz możesz napisać, co wg Ciebie jest do poprawy
2/tak, oceń czy podoba Ci się temat i pokazanie go- jeśli chcesz
Przecież ja będę naprawdę wdzięczny za każdą opinię, która pozwoli mi doskonalić warsztat.
To były tylko pytania, nic więcej. Po prostu takie alternatywy przyszły mi do głowy.
Co do zdjęcia to niestety nie jest zbyt dobrze. Obroniłoby się jedynie w kategorii "Zgadnij co to jest?". Ale sądzę, że dlatego wrzuciłeś do działu "abstrakcja" bo bardziej ważna jest kompozycja niż jakiś konkretny temat. Tylko, że jakoś tak brak tej kompozycji, jest chaos. Trochę to jak obraz z chlapniętą na płótno farbą. Raczej przypadkowość niż zamierzona kreatywność. Chyba, że się mylę i jest w tym zdjęciu coś więcej. Jednak sam tego się nie mogę doszukać, potrzebuję Twojej pomocy.