PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gondole

Kaśka M.
22-10-2008, 21:21
Takie oto zdjecie z wakacji...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

Temat wszystkim znany, ale z mila checia uslysze wszystkie uwagi..
Co sadzicie?

Kaśka M.
22-10-2008, 22:01
Oj jak zobaczyłam te ostatnie fotki na forum, to nie dziwie sie czemu tu nikt nie zagląda..
Ale może jednak ktoś jakiś komentarzyk podrzuci?

bombel
22-10-2008, 22:04
Lipa z WB... Słynny wenecki róż wyszedł pomarańczowy i nijaki, a kadrowanie nie pomaga w odbiorze...

Ale nie wątpię, że masz lepsze.

Kaśka M.
22-10-2008, 22:07
Lipa z WB... Słynny wenecki róż wyszedł pomarańczowy i nijaki, a kadrowanie nie pomaga w odbiorze...

Ale nie wątpię, że masz lepsze.

Tak też myślałam że z WB nie jest za dobrze.. Będe więc próbować do bólu :)
Fotek z Wenecji faktycznie mam sporo (czy lepsze to sie okaże), tylko z czasem gorzej niestety, ale wszystko w swoim czasie..

T_P_
22-10-2008, 22:30
Niestety..., ale "bez polotu"... Szaro, buro i smutno... :???:

T_P_

malasana
22-10-2008, 22:45
Mi przeszkadza ten most na gorze kadru. Swoja droga w weekend bede w Wenecji:)

Kaśka M.
22-10-2008, 22:51
Swoja droga w weekend bede w Wenecji:)

Zazdroszcze! Ja byłam niestety bardzo krótko i choć zrobiłam sporo fotek.. to tak je teraz przegladam i mogłam sie bardziej postarac :)

malasana
22-10-2008, 22:52
Zazdroszcze! Ja byłam niestety bardzo krótko i choć zrobiłam sporo fotek.. to tak je teraz przegladam i mogłam sie bardziej postarac :)

Bede tam dwa razy w najblizszym czasie. Juz sie stresuje, ze przegapie okazje:)

Kaśka M.
22-10-2008, 22:55
A moze ktoś z Was poświeci chwilke (jeśli oczywiście macie wolny czas) i pomoże z WB?
Bo jakoś ciagle mam z tym problemy...

bombel
23-10-2008, 04:42
A moze ktoś z Was poświeci chwilke (jeśli oczywiście macie wolny czas) i pomoże z WB?
Bo jakoś ciagle mam z tym problemy...

Oryginał

http://img300.imageshack.us/img300/2042/dsc0552copybe6.jpg

Zmieniona WB

http://i38.tinypic.com/2nq9nrr.jpg

elix
23-10-2008, 08:23
Bomblu drogi - ale z ostrością to chyba troszkę przesadziłeś :P

bombel
23-10-2008, 11:15
Lubię, zwłaszcza z Wenecji, ostre zdjęcia. :)

Kaśka M.
25-10-2008, 18:49
Dzieki Bombel, wlasnie o to mi chodzilo zeby miec jakis przyklad, na ktorym moge sie opierac.
Przyznaje ze duuuzo lepiej to teraz wyglada.

camaxtli85
25-10-2008, 19:26
Mnie się podoba metaforyka tego zdjęcia, przeniesienie uczuć ze środowiska ludzi, na sferę rzeczy, czyli wiadomo Wenecja kojarzy się z romantyzmem, a ten romantyzm budowany jest przez te łódki i rejsy, a tutaj po godzinach i one mają swój romans, swoją chwilę. Także bez jakichś obściskiwań, a jednak typowo dla tamtego miejsca. Nadinterpretuję? Możliwe, ale fotografia zawsze więcej mi mówiła, niż pokazywała.
Faktycznie ostro się zrobiło, mimo lepszego wrażenia.

Kaśka M.
25-10-2008, 21:35
Mnie się podoba metaforyka tego zdjęcia, przeniesienie uczuć ze środowiska ludzi, na sferę rzeczy, czyli wiadomo Wenecja kojarzy się z romantyzmem, a ten romantyzm budowany jest przez te łódki i rejsy, a tutaj po godzinach i one mają swój romans, swoją chwilę. Także bez jakichś obściskiwań, a jednak typowo dla tamtego miejsca. Nadinterpretuję? Możliwe, ale fotografia zawsze więcej mi mówiła, niż pokazywała.
Faktycznie ostro się zrobiło, mimo lepszego wrażenia.

Ciesze sie ze sie choc troche podoba. Takie wlasnie mialo byc przeslanie tego zdjecia, skoro to dostrzegles, to moze nie jest tak zle..
WB wiadomo do poprawy, no a jesli chodzi o kadrowanie? usunac ten fragment mostu? jak to widzicie?

elix
26-10-2008, 00:07
... no a jesli chodzi o kadrowanie? usunac ten fragment mostu? jak to widzicie?

Wydaje mi się, że z tego ujęcia nie da się tego mostu usunąć tak aby uzyskać jakiś sensowny i ciekawszy kadr. Ale jak ktoś coś wykombinuje to chętnie zobaczę.

Nauka na przyszłość jest taka, żeby kombinować z kadrem w momencie robienia zdjęcia bo potem możliwości manewru stają się już ograniczone.

Radek_1
26-10-2008, 00:44
Za Bomblem...

borregaard
26-10-2008, 07:15
Lubię, zwłaszcza z Wenecji, ostre zdjęcia. :)

Mam kilka...ale nie są do rozpowszechniania.....:mrgreen:

Pzdr
Andrzej