Zobacz pełną wersję : [ Portret ] trochę kotletowo...
No bo jak nazwac zdjecia podczas odwiedzin u dziadka w imieniny? :D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img89.imageshack.us/img89/379/img336du3.jpg)
bez wazeliny pisząc - rewelacyjne - może nawet delikatnie uwidoczniłbym zdjęcie.
Brawo
bez wazeliny pisząc - rewelacyjne - może nawet delikatnie uwidoczniłbym zdjęcie.
Brawo
Co to znaczy uwidocznic zdjecie?
myślę sobie że nie było potrzeby stosowania tak płytkiej G.O, wolałbym aby cała twarz była wyraźna a przynajmniej oczy.. ciąłbym nieco więcej czoła w tej konwencji.. a dzięki nico przymkniętej przysłonie, która poprawiłaby G.O.. zyskałbyś nieco na ekspozycji.. taka jest moja wizja.. Twoja.. głownie dzięki modelowi również mi się podoba.
p.s wyrazy szacunku dla Dziadka :)
ostrosc byla ustawiona na oczy :) a ciecie, hmm, no takie mi wyszlo :)
Sukkubus
21-10-2008, 18:43
Swietne jest, bardzo mi sie podoba. Ciezko to nazwac, ale jest takie "prawdziwe". Fantastyczne jest to spojrzenie modela i lekko przechylona glowa.
wiem Michale że na oczy.. bardzo podoba mi się "jej wydanie" na oku po ciemniejszej stronie twarzy.. jest ani za mocna ani za miękka.. taka w sam raz jak dla mnie.. jaka lubie w klasycznym portrecie.. natomiast po lewej stronie( jak dla nas) za miękko jest mz.niech zgadnę.. f 1.8.. może 2 ?
2,8 z tym ze to MF a to wiadomo co innego :)
MiKP - chodzi mi o efekt pomnozenia warstwy multiply. :)
Wiec wiecej czerni mniej bieli :)
ale tak teraz zerkam i jest OK... albo podmieniłeś zdjęcie, albo oczy mi się przyzwyczaiły
autograf
21-10-2008, 19:20
Bardzo mi się podoba! Klasa!
Nie wiem czy Multiply by poprawilo to zdjecie. Mnie sie podba tak jak jest teraz. Swietna gra modela ...
Multiply dodalo by wiecej kontrastu i byc moze niepotrzebnie zburzylo 'spokoj' tego zdjecia.
Pozdrawiam,
Pawel
Więcej takich kotletów na tym forum i będzie git.
motylanoga
22-10-2008, 12:54
A może by tak więcej kontrastu? ;-) I tak mi się podoba. Przypomina mi mojego dziadka :)
pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to podobienstwo foty do Twojego avatara :P nie wiem czemu hehe :D