Zobacz pełną wersję : Pasek Lowepro Voyager C
Polsar74
21-10-2008, 13:06
Witam
posiada któryś z kolegów taki pasek (Lowepro Voyager C) ?
Interesuje mnie czy można być spokojnym o te klamerki ?
Jednym słowem - czy nie rozepną mi się kiedyś przypadkowo ?
Paweł
Generalnie jest tak, ze im wieksza masa podwieszona, tym klamerki sztywniejsze i trudniej wyczepic.
Pod moim wisi w najciezszym wydaniu D700+grip+70-200vr i wszystko jest ok.
własnie sobie ten pasek przed chwila sprawilem.. jak wroce do domu z roboty i go podepne to dam znac. Narazie siedze z nim na szyji w robocie i jest zdecydowanie lepszy niz orginalny (d700). Jedynie co mnie gryzie to wlasnie to samo co Ciebie Polsar. Czyli te plastykowe zatrzaski wytrzymaja (teraz mocno ciagne itd i wyglada, ze niby nie tak hop siup by puscily). Nie wiem ale czy mam sie tego obawiac?, bo dosc lekko sie je wypina.
ps. kichu, czy podpioles na tych metalowych koleczkach czy podczepiles bezposrednio na pasku?
ps2. no i obawiam sie tego, ze te plastyki moga mi rysnac oslone lcd jak sie zapomne upychajac w slingshotcie:)
im mocniej ciagniesz tym trudniej wypiac... ja tez mialem takie obawy jak piszecie, ale po tygodniu uzywania
watpliwosci zniknely
metalowych koleczek nie uzywam, podpialem/nawloklem pasek bezposrednio na uchwyty aparatowe
wydaje mi sie, ze jest to rozwiazanie solidniejsze
Polsar74
21-10-2008, 15:52
im mocniej ciagniesz tym trudniej wypiac... ja tez mialem takie obawy jak piszecie, ale po tygodniu uzywania
watpliwosci zniknely
metalowych koleczek nie uzywam, podpialem/nawloklem pasek bezposrednio na uchwyty aparatowe
wydaje mi sie, ze jest to rozwiazanie solidniejsze
zrobiłem tak jak Ty - też bez kółeczek - i ... obserwuję.
Za to wygoda - nie do porównania
Paweł
Używam LP Transportera (ma takie zapięcia) i też na początku miałem pewnie obawy, ale w praktyce nic złego się nie dzieje. Wisi na tym D80+Grip+70-300VR+SB800
Interesuje mnie czy można być spokojnym o te klamerki ?
mozna. jedyne na co trzeba zwrocic uwage od czasu do czasu to czy paski, ktore przewlokles przez aparat sie nie poluzowaly.
mozna. jedyne na co trzeba zwrocic uwage od czasu do czasu to czy paski, ktore przewlokles przez aparat sie nie poluzowaly.
No bez przesady, przeciez nawleczony pasek przechodzi przez 2 plastikowe "zawleczki", takze jakiekolwiek poluzowanie jest raz ze malo prawdopodobne, a jesli juz mialoby sie zdarzyc do wychwycenia z przyslowiowym palcem w d...
Akurat to jest chyba dla potencjalnego nabywcy najmniejszy punkt do zmartwien.
Ja też mam ten pasek,założyłem na kółeczkach.Miałem obawy na początku,ale próba z podpiętym 70-200 wyszła ok,więc teraz już się nie boję.Nawet stwierdziłem że czasem przydaje się to szybkie odpinanie paska,np. gdy aparat jest na statywie,nic się wtedy nie plącze.
Polsar74
22-10-2008, 21:55
piękne dzięki za opinie
pozdrawiam
No bez przesady, przeciez nawleczony pasek przechodzi przez 2 plastikowe "zawleczki", takze jakiekolwiek poluzowanie jest raz ze malo prawdopodobne, a jesli juz mialoby sie zdarzyc do wychwycenia z przyslowiowym palcem w d...
no ja np nie patrze codziennie na to czy pasek jest w szlufkach. a rada jest od osoby ktora lapala juz sprzet po tym jak raz nie zauwazyla ze sie rozpielo.
faktem jest ze te paski sie slizgaja i potrafia sie przesuwac. ale rozumiem ze masz ten pasek LP i nigdy Ci sie nie przytrafilo? czy po prostu tak se klepiesz ?
no ja np nie patrze codziennie na to czy pasek jest w szlufkach. a rada jest od osoby ktora lapala juz sprzet po tym jak raz nie zauwazyla ze sie rozpielo.
faktem jest ze te paski sie slizgaja i potrafia sie przesuwac. ale rozumiem ze masz ten pasek LP i nigdy Ci sie nie przytrafilo? czy po prostu tak se klepiesz ?
No jakos wydaje mi sie malo prawdopodobne samoczynne wysuniecie z tych dwoch szlufek... ja mam problem
zeby to recznie przesunac, a co dopiero samoczynnie.
ale te paski co sie w szlufki wsuwa sa jakby gorszej jakosci niz te co sa w nikonowskim orginalnym pasku.. tzn bardziej sztywniejsze.. (same plastyki tez sa twardsze:). A co za tym idzie.. jest uczucie ze latwiej im sie uwolnic, zsunac, wysunac:)
ps. dzis mialy prawdziwy paru godzinny test w terenie lesnym... mniami.. wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda mimo ciezaru. (o szlufakach, zapieciach co sie moga wypiac.. zapomnialem:)
ps. dzis mialy prawdziwy paru godzinny test w terenie lesnym... mniami.. wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda mimo ciezaru. (o szlufakach, zapieciach co sie moga wypiac.. zapomnialem:)
No wlasnie. Ja poki co chodze, uzywam i kompletnie na te wszystkie poruszane tu kwestie nie zwracam uwagi.
Tu strasza, ze pasek moze sie odpiac. W watku z D3 strasza, ze obiektywy sie odpinaja.
Nie dajmy sie zwariowac :)
autograf
26-10-2008, 23:59
Nie uwierzę, póki nie zobaczę ;)