Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przystań nad Pleso
Strbske Pleso
4 pionowe kadry na 10mm
Czas nie pozwolił niestety na przejażdżkę - może następnym razem ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img361.imageshack.us/img361/6939/przytanqu7.jpg)
O tak, to zdjęcie mi się bardzo podoba. Zazdroszczę wyjazdu i gratuluję obrazka...
malasana
20-10-2008, 21:22
Piekne zdjecie! Troche ten smietnik mi przeszkadza, ale i tak jest pieknie!
Piekne zdjecie! Troche ten smietnik mi przeszkadza, ale i tak jest pieknie!
Wiem, wiem - ale był tak ciężki, że nie dałbym mu rady :mrgreen: A stemplowanie w tak bliskim planie byłoby nieporozumieniem.
Ten śmietnik, to element tzw. małej architektury - i świadczy o miejscu, podejściu do otoczenia i przestrzeni... Można było dać plastikowy odlew, przyśrubowany do podłoża, ale dali taki - co ja osobiście bardzo chwalę. Jest w nastroju.
Jako młody i nieświadomy niczego gówniarz słuchałem wykładu Zina m.in. o koszach na śmieci w parku krakowskim, takich odlewach w kształcie stylizowanych niedźwiadków. Teraz mi ich brakuje, bo są jakieś takie dupiane, plastikowe, z katalogu...
Wracając - ten kosz tam pasuje. :)
sniper88
20-10-2008, 21:53
Śmietnik w swojej kategorii rzeczywiscie jest calkiem ladny;) ale mnie na zdjeciu nie pasuje, imo bez niego byloby lepiej:) A i tak jest dobrze-piekne kolory:)
Ja nie mam nic przeciwko smietnikom. Nawet popieram smietniki i to zarówno jako elementy małej architektury, jak i takie normalne do wrzucania smieci.
Ale nie popieram idei umieszczania tych smietników w kazdym miejscu...
Ergo: pierwszy plan na tym zdjeciu, czyli ww smietnik i całe kamienne otoczenie mz jest do absolutnego wywalenia.
Do pozostawienia jest plan drugi i dalsze.
Na tym zdjeciu jest przestrzeń i kolor, ale nie ma harmonii.
Mam takie małe zboczenie - strasznie lubię kamole na 1 planie więc taki pomysł odpada :mrgreen:
borregaard
20-10-2008, 22:23
Nie ,nie można narzekać,kadr jest ładnie zagospodarowany,łącznie ze śmietnikiem i gustowną popielniczką...:mrgreen:
Fakt, kolor ma tu b.duże znaczenie...
Pzdr
Andrzej
Niewątpliwie piękne kolory.
Co do kadru to mam bardzo mieszane uczucia. Raz na tak a za chwilę na nie:???:
Ale to dobrze bo na pewno jeszcze tu wrócę.
Pozdrawiam.
zrobiłeś tam Piotrze wiele dobrych zdjęć - widzę kolejne dobre :-D gratuluje
Z jednej strony mam takie zdanie jak lechupe a z drugiej widzę tu dobre przedstawienie "słowackej" myśli zagospodarowania przestrzeni. Popatrzcie tylko na ten betonowy pewnie kosz!
Niestety Szczyrbskie Pleso, stoki Łomnicy itd zmieniają się w moim przekonaniu na niekorzyść. Ale to temat na inną okazję i miejsce...