Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Slideshow z muzyką
cobretti
20-10-2008, 15:14
Tym razem zamiast statycznie, wrzucam link do kilku (mam nadzieję, że bardzo atrakcyjnych) slideshow w różnym klimacie, z muzyką:
http://dariusz.majgier.pl/slideshows.php
I chętnie posłucham opinii, bo muzyka wiele zmienia w odbiorze takiego fotoreportażu, w szczególności nie dałoby się np. tak szybko pokazać zdjęć bez muzyki i rytmu...
Bardzo lubię taką formę prezentowania reportażu, sam myślałem nad tworzeniem takich pokazów (niektóre pomysły pojawiły sie u mnie stricte pod kątem właśnie takiego zaprezentowania)...
Najbardziej podoba mi się reportaż o szermierzach, pod względem dopasowania muzyki do zdjęć również mistrzostwa w wushu.
Świetna sprawa!
cobretti
20-10-2008, 17:45
Dzięki. Tak, wushu wywołuje sporo emocji w środku pokazu:-), a muzyka wzmacnia efekt wizualny. W szabli bałem się, że stonowana muzyka i zdjęcia B&W zostaną źle odebrana przy niepełnosprawności (jest w mediach taki trend, że jak są niepełnosprawni to zaraz musi być melancholijnie), ale tu po prostu temat muzyczny bardzo mi pasował i to było jedyne kryterium.
Wcześniej o pokazach nie myślałem, ale ostatnio też robię zdjęcia pod pokaz, np. starając się mieć więcej poziomych ujęć lub pasujących do sekwencji zdarzeń.
nie będę oryginalny - prezentacja wushu wyszła Ci wyśmienicie.
autograf
20-10-2008, 19:20
Jedynka podoba mi się najbardziej. Kapitalna muzyka. Świetnie złożone!
Gratuluję!
BArdzo fajne podejscie. Lecz jak dla mnie w przypadku wushu i szermierki zabraklo chyba najwazniejszego, mianowicie radosci wygranych.
łaaaa to juz nie pentax? ;-) :-D
bardzo fajne te slideshow, szczegolnie kendo i szabla
za to muzyka jakos tak srednio mi przypadla
cobretti
22-10-2008, 17:33
Dzięki. Fakt, jakoś nie robię radości... Kendo to był jeszcze pentax. Muzyka, jak zdjęcia, nie zawsze pasuje do gustów:-) Właśnie to jest myk - obie rzeczy ciężko spasować.
Na mnie wrazenie zrobil slideshow w Yours ze zdjec sportowych Gudzowatego... oprocz wstawek video, podklad dzwiekowy to byly odglosy z miejsc gdzie robil zdjecia: sala treningowa hinduskich zapasnikow i dzwieki cwiczen, stekania itd :-D chinska sala pingpongowa i dzwiek odbijanych pileczek. Max proste a idealnie dopasowane.
Fajne reportaże szczególnie o szermierce i chińskich sztukach walki
Najdłużej jednak zeszło mi na czytaniu o myszowatych ;)
Szermierka piękna, przejmująca. Zahipnotyzowały mnie dwa zdjęcia, to które pojawiło się jako siódme i ostatnie. Wracam do nich.
Rewelacja. Muzyka i zdjęcia wg mnie spasowane idealnie. Jednak odnoszę wrażenie, że pokaz slajdów można by spowolnić, bądź zwiększyć czas przekazu. W niektórych momentach można odnieśc wrażenie, ze ktos chciał nadgonic zdjęciami brzmiace tony muzy, lub odwrotnie... Mimo to pieknie, do mnie najbardziej przemowiła szermierka - dziękuję i pozdrawiam
Konrad
Swietna robota. Uwazam, ze ta forma prezentacji jest wiecej niz wskazana w reporterce, sam zreszta taka forme stosuje. Zdecydowanie moim faworytem jest slideshow z turnieju niepelnosprawnych szablistow, a juz ostatnie zdjecie cyklu traktuje jako wybitne, tej foty szczerze gratuluje. Calosc tez robi swietne wrazenie.
pozdrawiam
cobretti
31-10-2008, 19:50
Dzięki za miłe słowa:-)
fajne reportaże
w jakim programie zrobione są te pokazy zdjęć?
cobretti
04-07-2009, 17:39
programik nazywa się: Soundslides, jest na Soundslides.com do kupienia