Zobacz pełną wersję : problem z włączaniem/wyłaczaniem D70
Witam.
Nie wiem czy to było, przeszukałem forum i się nie doczytałem - mianowicie chodzi o włączanie i wyłączanie D70'tki. Aparat cały czas jest włączony niezależnie od pozycji przycisku. Wyciągam baterię, aparat gaśnie i przełączam switch na OFF. Włączam baterię i w tym samym momencie aparat zaczyna ponownie działać… nie jest to uciążliwe ale nie wiem czy to nie szkodzi sprzętowi.
na pewno nie jest to normalne dzialanie sprzetu, ale mi sie wydaje, ze szkodzic nie powinno, bo z malo kiedy pamietam o wylaczaniu aparatu a wszystko smiga ze hej.
Może chodzi o to że masz cały czas wyświetlane ile masz jeszcze miejsca na karcie? To normalne.
Kurde… chodzi mi o to, że aparat normalnie funkcjonuje (robi zdjęcia itepe) nawet gdy przełącznik jest na OFF.
a no to już nie jest normalne. :) to raczej nie wpływa na szybsze rozładowanie akumulatora a już na pewno nie wpływa źle na aparat ale może ci aparat w torbie sam zdjęcia robić :D .
Spotkało mnie to samo, ale widzę, że brak podpowiedzi co z tym zrobić ?
Kacper jak sobie z tym poradziłeś ?
Miałem to samo. Poszedł do serwisu. Wymienili (podobno) wyłącznik główny. Po tygodniu to samo. Na razie nie mam czasu oddawać po raz kolejny. Generalnie zwalony główny wyłącznik. Pracuję normalnie - zmieniam szkła, wyciągam karty itd. Po skończonej robocie wyciągam aku.
W moim d70s stalo sie to samo... Czy ktos wie czym to jest spowodowane? Czy da sie to naprawic w jakis prosty sposob czy tez pozostaje tylko serwis? Jesli kupowalem aparat w electro world to czy musze przez nich reklamowac czy moge bezposrednio do nikona wyslac?
Ksiazkiewicz
25-12-2007, 20:04
Możesz bezpośrednio do Nikona wysłać
U mnie w D70s stało się to samo. Aparat wysłany do serwisu Nikona i czekam co z tego wyjdzie. Widzę, ze to całkiem powszechne zdarzenie. Pewnie jakaś wada materiałowa w samym mechanizmie.
irek6311
07-01-2008, 22:18
U mnie w D70s stało się to samo. Aparat wysłany do serwisu Nikona i czekam co z tego wyjdzie. Widzę, ze to całkiem powszechne zdarzenie. Pewnie jakaś wada materiałowa w samym mechanizmie.Przełąznik to chyba nie ... tasiemka połączeniowa z płytą Body raczej ,
nie grzebałem w swoim D80 bo nowy > ale raczej wyłącznik powinien na długie lata być .