PDA

Zobacz pełną wersję : problem z włączaniem/wyłaczaniem D70

Kacper
23-06-2006, 22:35
Witam.
Nie wiem czy to było, przeszukałem forum i się nie doczytałem - mianowicie chodzi o włączanie i wyłączanie D70'tki. Aparat cały czas jest włączony niezależnie od pozycji przycisku. Wyciągam baterię, aparat gaśnie i przełączam switch na OFF. Włączam baterię i w tym samym momencie aparat zaczyna ponownie działać… nie jest to uciążliwe ale nie wiem czy to nie szkodzi sprzętowi.

glisek
23-06-2006, 23:06
na pewno nie jest to normalne dzialanie sprzetu, ale mi sie wydaje, ze szkodzic nie powinno, bo z malo kiedy pamietam o wylaczaniu aparatu a wszystko smiga ze hej.

Fibro
23-06-2006, 23:13
Może chodzi o to że masz cały czas wyświetlane ile masz jeszcze miejsca na karcie? To normalne.

Kacper
23-06-2006, 23:43
Kurde… chodzi mi o to, że aparat normalnie funkcjonuje (robi zdjęcia itepe) nawet gdy przełącznik jest na OFF.

Fibro
23-06-2006, 23:58
a no to już nie jest normalne. :) to raczej nie wpływa na szybsze rozładowanie akumulatora a już na pewno nie wpływa źle na aparat ale może ci aparat w torbie sam zdjęcia robić :D .

Jurek1
27-09-2006, 21:57
Spotkało mnie to samo, ale widzę, że brak podpowiedzi co z tym zrobić ?
Kacper jak sobie z tym poradziłeś ?

mirwil
28-09-2006, 22:22
Miałem to samo. Poszedł do serwisu. Wymienili (podobno) wyłącznik główny. Po tygodniu to samo. Na razie nie mam czasu oddawać po raz kolejny. Generalnie zwalony główny wyłącznik. Pracuję normalnie - zmieniam szkła, wyciągam karty itd. Po skończonej robocie wyciągam aku.

birdman
25-12-2007, 19:33
W moim d70s stalo sie to samo... Czy ktos wie czym to jest spowodowane? Czy da sie to naprawic w jakis prosty sposob czy tez pozostaje tylko serwis? Jesli kupowalem aparat w electro world to czy musze przez nich reklamowac czy moge bezposrednio do nikona wyslac?

Ksiazkiewicz
25-12-2007, 20:04
Możesz bezpośrednio do Nikona wysłać

ziku
07-01-2008, 21:38
U mnie w D70s stało się to samo. Aparat wysłany do serwisu Nikona i czekam co z tego wyjdzie. Widzę, ze to całkiem powszechne zdarzenie. Pewnie jakaś wada materiałowa w samym mechanizmie.

irek6311
07-01-2008, 22:18
U mnie w D70s stało się to samo. Aparat wysłany do serwisu Nikona i czekam co z tego wyjdzie. Widzę, ze to całkiem powszechne zdarzenie. Pewnie jakaś wada materiałowa w samym mechanizmie.Przełąznik to chyba nie ... tasiemka połączeniowa z płytą Body raczej ,
nie grzebałem w swoim D80 bo nowy > ale raczej wyłącznik powinien na długie lata być .