Zobacz pełną wersję : co sądzicie?
Nik_s_on
16-10-2008, 15:44
Witam serdecznie. Jestem tzw. świerzynką w związku z czym pytanie: Co sądzicie o tym zestawie? http://www.allegro.pl/item459501942_zest_do_fotografii_bezcieniowej_z_la mpami_5500_k.html
Chcę za pomocą niego fotografować biżuterię. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
tomasz24
19-10-2008, 14:03
To dobra firma, znam ją dość dobrze, moi znajomi mają lampy tej firmy - wszyscy zadowoleni. Na swojej stronie posiadają namiot + 3 lampy - i to wg. mnie najlepsze wyjście. Ale i ten zestaw wydaje się być w porządku.
Nik_s_on
19-10-2008, 14:27
Dzięki. Właśnie doszła do mnie paczka z tym zestawem. Będę testował.. Dam znać jak przebiegają testy pozdro
Chcę za pomocą niego fotografować biżuterię. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
szczere mowiac jedyne co sobei na pewno zapewnisz tym zestwem to bardzo duzo pracy w PS
Nik_s_on
20-10-2008, 19:26
No zgadza się. W Ps jest sporo pracy. Dlaczego? W co powinienem się zaopatrzyć, że by fotki wychodziły lepiej?
fotografia bizuterii jest qrewsko trudna. mowie o efekcie zadowalajacymna wydrukach a3 lub wyzszych. nie mogles sobie wybrac latwiejszej dziedziny na poczatek kariery z fotografia? :D
w co powinienes sie zaopatrzyc? w mase swiatla (blyskowego bo na ciagle lub hmi malo kogo stac). dobre makro, jeszcze lepiej obiektyw shift&tilt, duzo plexi, czarnych zastawek, bialych i polprzepuszcalnych miniblend, stolik bezcieniowy bo namiot sie kiepsko sprawdza i co najwazniejsze w olbrzymia mase cierpliwosci. to tak na poczatek :) potem jest jzu tylko gorzej :D
Nik_s_on
20-10-2008, 20:05
Mówisz, że stolik lepszy od namiotu? Ok muszę się rozejrzeć. A co do światła to mam 2 x 30 w 5500K. Wydaję mi się że to jest dużo za mało. Może + 2x80w5500K? Jakie szkło makro polecasz w rozsądnej cenie do Body D40? Co do światła błyskowego możesz mi podać jakiś przykład z np alle..o bo jak mówiłem nie mam za dużo pojęcia. Później będzie już tylko gorzej? O matko co ja robię :). A jak podoba Ci sie moje foto na avarcie? To roślinka z południa Francji
co ma roslinka do foto bizuterii?
co polecam ? polecam dobra lekture..np freemana fotografia studyjna, dederki swiatlo w fotografii, barthesa swiatlo obrazu, tomaszczuka swiadomosc kadru ..