Zobacz pełną wersję : Jak sprawdzić czy obiektyw jest nowy?
meledhel
14-10-2008, 22:47
Dzisiaj byłem w RTVEuroAGD po odbiór obiektywu N18-200 z reklamacji (padł AFS). Przy składaniu reklamacji skorzystałem z Ustawy i zażądałem wymiany na nowy. Czekałem 2,5 mies. na zakończenie sprawy! I co się okazuje?! Centrala zamiast przysłać nowy, wysłała do mnie mój stary obiektyw z wymienionym silniczkiem!!! A sprzedawcy w sklepie na Franowie w Poznaniu próbowali mi wcisnąć kit, że to jest zupełnie nowy obiektyw! Lekko się zmieszali, kiedy im udowodniłem, że ma te same numery seryjne! Arghhh :evil:
Jutro mają wyjaśniać sprawę w centrali w Wawie. Mam teraz obawy co do jednej rzeczy. W przypadku, kiedy będą chcieli mi wcisnąć jakiś inny obiektyw, jak sprawdzić, że na pewno jest nowy, a nie jakiś naprawiany???
najłatwiej sprawdź, czy na bagnecie nie ma śladów przypinania do body
autograf
15-10-2008, 01:36
A ja bym pojechał po bandzie na maksa. Toż to jawne oszustwo! Pisz do centrali.
Sugestia: jak Cię będą robić to skontaktuj sie z powiatowym bądź miejskim rzecznikiem konsumenta, weź pewne info co i jak, i jak okaże sie że masz prawo grać jak mówisz to wszystko co sie dowiesz zawrzyj w piśmie do sprzedawcy, za potwierdzeniem odbioru, wysyłając kopie do wiadomości do powiatowego rzecznika konsumenta i federacji konsumentów (to nie to samo), oraz do gazety oddział i tam jakiej lokalnej tv
Serio mówię, szkoda zdrowia, lepiej od razu rozmawiać twardymi argumentami.
meledhel
03-11-2008, 14:02
No i już po sprawie :)
Kontaktowałem się mailowo z lokalnym Rzecznikiem Praw Konsumenta - ale oczywiście bez żadnej odpowiedzi :evil:
Ale na szczęście jego udział nie był potrzebny.
A co do samego odbioru obiektywu to odbyło się to w ten sposób. Dostałem rano maila z centrali RTVEuroAGD, że obiektyw czeka do odbioru w sklepie w Poznaniu (Franowo). Pojechałem wieczorem i trafiłem na panią kierowniczkę, która na samym początku stwierdziła, że o niczym nie wie, nic nie dostała i jest zalatana. I poszła sobie na zaplecze. Natomiast podlegli jej sprzedawcy pokazali mi w systemie, że taki obiektyw przyszedł i jest nawet rezerwacja na moje nazwisko. Po 5 min. wróciła kierowniczka, która ponownie stwierdziła, że nic nie ma, sprawdziła jeszcze raz papiery i znowu wróciła na zaplecze. Czekałem 15 min. :evil: Wkurzyłem się :evil: Znalazłem numer na BOA i zadzwoniłem. :evil: Powiedziałem pani z call center, że jestem w sklepie i od 20 min nie chcą mi wydać mojego obiektywu. Pani z cc bardzo mnie przeprosiła i obiecała, że zadzwoni do Poznania. Po tym telefonie natychmiast odnalazła się kierowniczka wraz z moim nowym obiektywem :-D
Po tych doświadczeniach odechciewa mi się kupować cokolwiek w RTVEuroAGD. :evil:
Pytam z ciekawości:
Czy ta pani kierownik przypadkiem ma na imię Agnieszka ?
meledhel
03-11-2008, 16:55
Prawdę mówiąc nie pamiętam
Prawdę mówiąc nie pamiętam
No to może i dobrze że nie pamiętasz i masz pecha że na nią trafiłeś . Pewnie chodzi o tą co ja mam na myśli - ona zawsze chodzi obrażona i ma gdzieś klientów.
Resztę załogi znam bardzo dobrze i wg. mnie jest ok.
Udanych fotek i by działał długo i sprawnie życzę :)