Zobacz pełną wersję : Kurs i zezwolenie dla fotografa! Ważne!
mam takie pytanie, gdzie można zrobić taki kurs? Ile to trwa? Ile kosztuje? I czy trzeba spełniać jakieś specjalne wymagania? Pytam, bo znajomi poprosili mnie o reportaż ze ślubu, a okazuje się, że przydałoby się to pozwolenie na pstrykanie w kościele, a zostały tylko 2 miesiące :/
Idz sobie wczesniej do ksiedza i zapytaj, czy nie bedzie mu przeszkadzalo kiedy bedziesz robil kilka zdjec w czasie sakramentu slubu. napewno nie bedzie mial nic przeciw. Ale wiedz, ksiadz tez czlowiek i jak bedziesz mily i uprzejmy to zalatwisz sprawe. Ja nie mam takowego kwitu i nie mialem jeszcze zadnych problemow. Kurie wydaja zezwolenia, a na parafiach rzadza proboszczowie.
jacek.gold
14-10-2008, 10:59
zadzwoń do kurii ale na jednorazowe pstrykanie to wystarczy powiedzieć księdzu prze ślubem że jesteś z rodziny i parę pamiątkowych zdjęć chcesz zrobić
W kurii katowickiej taki kurs jest organizowany raz w roku (z reguly przed wielkanoca) trwa dwa dni i jest bezplatny.
Niech para młoda idzie wcześniej i zapyta - jak nie pozwoli bez legitki z kurii to masz czas na zrobienie jej w PSie :)
Jak pójdziesz sam i się nie zgodzi to leżysz bo Cię będzie pamiętał :)
Młodzi płacą za ślub, z nimi będzie lepiej gadał
a czy ktoś mógłby mi przesłać skan takiej legitki, zobaczyłbym jak wygląda i jak PS sobie z tym poradzi :P
bo przecież czego się nie robi dla sprawy ;)
jak mozna to mozna, jak nie mozna to nie, legitki w PSie? co jeszcze?..
w 95% przypadkow ksiadz nie robi problemow i zgloszenie sie do neigo kilka dni wczesniej pokaze ze z szacunkiem i glowa podchodzisz do sprawy....