Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Moja pierwsza panorama - z Grzesia
Ponieważ po raz pierwszy prosze o uwagi i sugestie - zapraszam - sorry za rozmiar;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img205.imageshack.us/img205/8205/panorama1nv9.jpg)
jak dla mnie to za kolorowo i nieba jakos nie widze :-D
David012
13-10-2008, 20:51
Niebo spalone, polar by się przydał. Mam dziwne wrażenie ze nie użyłeś ani filtra UV ani osłony przeciwsłonecznej. W dolnej częsci na śrokdu jest chyba światło walące po obiektywie.
Dodam jeszcze ze to mój post numer 128, dla informatyka liczba okrągła :P 2 do potęgi siódmej.
Widoczek czadowy, lecz o niebie trudno to powiedziec.
gdybyś miał lepsze niebko - byłoby dobre foto :-D
Kolory takie były - po prostu piękne. Niebo - owszem wszakże to chyba już było koło południa ... Dzięki za odwiedziny :)
widok bardzo ładny, ale pora nie sprzyjająca, ostre światło zniszczyło niebo i cały klimacik tego miejsca
pzdr
mariusz_777
13-10-2008, 23:31
Szkoda tego nieba bo faktycznie przepalone ale kolorki fajne:)
Pozdrawiam
Fajny widoczek , niebo niestety przepalone następnym razem proponował bym użycie filtra połówkowego szarego .
Co do nieba to przedmówcy już pisali...
Zdjęcie się podoba, aczkolwiek czegoś mi brakuje. Po dłuższym lookaniu myślę, że troszkę szerzej by sie zdało .:)
jak byś mógł mnie uraczyć oryginałem bo coś mi się widzi że obróbka nie teges. Przesadziłeś zdaje się z kontrastem XD
MZ kolory za bardzo świecą
A na niebie brakuje szarej połówki
no właśnie może gradientem w PS by to nadrobił. Higlights ( czy jakoś tak )
Podjąłeś się trudnego zadania, mając w kadrze centralnie słońce. Przeszkadza ono, wypalając niebo i dając bliki dołem. Na Wołowcu chyba łączyłeś bo taki jakiś postrzępiony.
Za przedmówcami, rzeczywiście przydałaby się szara połówka.
no właśnie może gradientem w PS by to nadrobił. Higlights ( czy jakoś tak )
Niestety w PS nie działam w tym zakresie. Starałem się bliki wyczyścic, a jak wyszło to widać :( Chodzi Ci o NEF'a? Daj mail wrzucę.
Pozdrawiam
Podjąłeś się trudnego zadania, mając w kadrze centralnie słońce. Przeszkadza ono, wypalając niebo i dając bliki dołem. Na Wołowcu chyba łączyłeś bo taki jakiś postrzępiony.
Za przedmówcami, rzeczywiście przydałaby się szara połówka.
Przymierzam się powoli do sys. Cokin, doytychczas operowałem mniejszym szkłem - filtry były, obecnie zakup kolejnych nakręcanych na średnicę 77 stawia pomysł w niezbyt ekonomicznie uzasadnionym świetle. Eh - żeby tylko światło było ;-)
Dzięki za odwiedziny