Zobacz pełną wersję : SB-800 Sayonara
za bythom.com
SB-800 Sayonara
Oct 7--NikonUSA have officially discontinued the SB-800 and cancelled all dealer backorders. This basically confirms the rumor when Best Buy decided to liquidate their inventory.
all is clear. does it mean sb800 can't be used to taking flash photos?
;)
Praktycznie nie, teoretycznie mozna sie tego wkrotce spodziewac :)
Ale zawsze zostanie nam rynek wtórny :)
velaskez
14-10-2008, 06:10
a miałem ochotę na nówkę sztukę w fajnej cenie...jednak rynek wtórny to nie to samo:(
velaskez mysle ze jeszcze bediesz mial okazje kupic noweczke sztuke w dobrej cenie :)
velaskez
15-10-2008, 03:33
oby:)
w sklepach tego pełno, nie będzie problemu z dostepnościa jeszcze pewien czas.
Wbrew pozorom ta lampa to dobry pomysł - jedyna silna lampa obsługująca oba systemy ttl. Ona bez problemu pracuje na analogu. SB900 nie. Jak ktos ma i uzywa jeszcze :-D analoga to bym kupował SB800.
Ja właśnie tak zrobiłem 3 dni temu tzn. kupiłem SB-800 (w 900 brakowało mi tego TTL-a dla F80). Kupujcie, kupujcie...
Normalka - nowsze zajmuje miejsce starszego.
Tylko co z tego - to sb800 już nie będzie błyskać ;)
He, he ja też jeszcze zdążyłem z zakupem SB-800 zanim zniknie ze sklepowych półek :).
A swoją drogą nie za szybko ją wycofują? Pamiętam sytuację, kilka lat temu z Canonem PS G3 i G5. G3 sprzedawała się świetnie, a G5 mimo kilku "ulepszeń" nie za bardzo. I wycofano na biegu ze sprzedaży G3 bo G5 im zalegała w magazynach. Może i tu jest podobna sytuacja, bo np. cena SB-900 jakoś dziwnie szybko spada, a 800 trzyma wartość mimo kilkuletniego stażu na rynku. Co myślicie w tym temacie?
Pozdr.