PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drzewo w wodzie

pebees
12-10-2008, 21:56
Tytuł banalny, ale cóż, musi pasować :)

http://pbs.linux.net.pl/chwila/drzewo2.jpg

Pozwoliłem sobie podmienić zdjęcie, na takie z ramką :)

wingeo
13-10-2008, 10:06
Ja akurat takie klimaty lubię,

... ale to wygląda na "Drewno w wodzie"

-----------------------
Tak dla przypomnienia - to (http://bykom-stop.avx.pl/) przydaje się wszędzie ...

bombel
13-10-2008, 11:05
Piękne i spokojne zdjęcie. Naprawdę zasługuje na podziw.

Oczywiście ja bym skłaniał autora, żeby podał je piękniej - najdelikatniejsza ramka, może odrobinkę wyrównać kolor - bo oprawa wbrew pozorom dodaje jakości, a nie ujmuje, ale już i tak jest pięknie.

Nemeth
13-10-2008, 11:29
bombel - ale wówczas piba stał by sie 'arHtystom' pogardzanym przez gawiedź ;)

A tak poważnie - mnie się podoba.

bombel
13-10-2008, 11:41
Odpowiadając drogim Kolegom - tak, ja naprawdę uważam, że wykończenie i oprawa robią swoje. Samo zdjęcie, rypnięte luzem na kartkę hmlowego tła jest ładne, ale w oprawie jeszcze ładniejsze. Nie mam żadnych oporów przed stosowaniem tego typu opraw, podobnie jak to ma miejsce w działaniach realnych.

W realu zdjęcie wyciągnięte z pudełka po najlepszych brazylijskich butach z najlepszego argentyńskiego aligatora wygląda gorzej niż to samo oprawione w najskromniejszą, gustowną rakmę i pociągnięte werniksem dla wygaszenia zbędnych błysków...

A jeśli jeszcze jest to rzeczywiście dobre zdjęcie, to już pełen wypas.

Ahtyzm zaczyna się dopiero wtedy, jak na odwrocie jest ołówkiem napisana ideologia, jak patrzeć, odbierać, czuć i mówić o danym zdjęciu. :)

Piotr_ek
13-10-2008, 13:56
peebees nie wiedziałem a ty normalnie jesteś arthysta photograf :)
odnośnie zdjęcia - dobre i wydaje mi się, że jeszcze lepiej będzie prezentowało się na papierze
co bym zmienił - wydobyłbym linię horyzontalną tak też nie wiem czy dobrze widzę ale mi się wydaje, że sam horyzont leci w prawo. No i ten dominujący konar... Ale mnie bardziej urzekł sam klimat zdjęcia... Jestem na TAK.

Seeker
13-10-2008, 19:00
Nie wiem, czy nie dalbym ciemniej, ale fajny klimacior.

harb
13-10-2008, 19:09
jak wlazłem pierwszy raz nie podobało mi się ,drugi - mówię sobie coś w tej fotce przyciąga uwagę (ale w obu przypadkach miałem w pokoju bardzo jasno)

i dopiero teraz wieczorem ta fotka mi zagrała - ten minimalizm coś w sobie ma

pozdrawiam :-D