Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drzewo w wodzie
Tytuł banalny, ale cóż, musi pasować :)
http://pbs.linux.net.pl/chwila/drzewo2.jpg
Pozwoliłem sobie podmienić zdjęcie, na takie z ramką :)
Ja akurat takie klimaty lubię,
... ale to wygląda na "Drewno w wodzie"
-----------------------
Tak dla przypomnienia - to (http://bykom-stop.avx.pl/) przydaje się wszędzie ...
Piękne i spokojne zdjęcie. Naprawdę zasługuje na podziw.
Oczywiście ja bym skłaniał autora, żeby podał je piękniej - najdelikatniejsza ramka, może odrobinkę wyrównać kolor - bo oprawa wbrew pozorom dodaje jakości, a nie ujmuje, ale już i tak jest pięknie.
bombel - ale wówczas piba stał by sie 'arHtystom' pogardzanym przez gawiedź ;)
A tak poważnie - mnie się podoba.
Odpowiadając drogim Kolegom - tak, ja naprawdę uważam, że wykończenie i oprawa robią swoje. Samo zdjęcie, rypnięte luzem na kartkę hmlowego tła jest ładne, ale w oprawie jeszcze ładniejsze. Nie mam żadnych oporów przed stosowaniem tego typu opraw, podobnie jak to ma miejsce w działaniach realnych.
W realu zdjęcie wyciągnięte z pudełka po najlepszych brazylijskich butach z najlepszego argentyńskiego aligatora wygląda gorzej niż to samo oprawione w najskromniejszą, gustowną rakmę i pociągnięte werniksem dla wygaszenia zbędnych błysków...
A jeśli jeszcze jest to rzeczywiście dobre zdjęcie, to już pełen wypas.
Ahtyzm zaczyna się dopiero wtedy, jak na odwrocie jest ołówkiem napisana ideologia, jak patrzeć, odbierać, czuć i mówić o danym zdjęciu. :)
Piotr_ek
13-10-2008, 13:56
peebees nie wiedziałem a ty normalnie jesteś arthysta photograf :)
odnośnie zdjęcia - dobre i wydaje mi się, że jeszcze lepiej będzie prezentowało się na papierze
co bym zmienił - wydobyłbym linię horyzontalną tak też nie wiem czy dobrze widzę ale mi się wydaje, że sam horyzont leci w prawo. No i ten dominujący konar... Ale mnie bardziej urzekł sam klimat zdjęcia... Jestem na TAK.
Nie wiem, czy nie dalbym ciemniej, ale fajny klimacior.
jak wlazłem pierwszy raz nie podobało mi się ,drugi - mówię sobie coś w tej fotce przyciąga uwagę (ale w obu przypadkach miałem w pokoju bardzo jasno)
i dopiero teraz wieczorem ta fotka mi zagrała - ten minimalizm coś w sobie ma
pozdrawiam :-D