PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Zalotnie i figlarnie..

novika
12-10-2008, 21:47
Jedna ze starszych prac ale jeszcze nie pokazywanych tutaj...więc czemu nie pokazać. Co Wy na to? Wiem że trochę nie ostro, ale jak na moje oko ciekawie..

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img217.imageshack.us/img217/6367/12me8.jpg)

sympatex
13-10-2008, 09:45
baaaardzo zalotnie...!!! dlugo sie moge wpatrywac w to zdjecie:)

novika
13-10-2008, 10:59
Dziękuje :)

wlasiukk
13-10-2008, 11:40
Super fajne zdjęcie i nieostrość nie przeszkadza, bo jak wiadomo od filmy KINGSIZE "kobiałki są miękkie" ;)
Ale osobiście przeszkadza mi (o Boże, co ja wypisuję!!!) kobieca pierś pokazana tak w połowie. Ciąłbym tuż pod ręką - bo o zalotności tego zdjęcia nie stanowi pierś,a spojrzenie i usta. Takie jest moje zdanie i będę się go trzymał ;)

novika
13-10-2008, 11:42
A chciałam zostawić takie w połowie, by rozbudzało ciekawość, jak wygląda w całości.. i przyznam, że chciałam trochę odciągnąć oko od nieostrości..

wlasiukk
13-10-2008, 11:50
Z piersią takie trochę wulgarne się wydaje, bez jest bez zarzutu i jak mówiłem TAKIE zdjęcia nie muszą być mistrze ostrości. Przynajmniej dla mnie.

novika
13-10-2008, 11:53
Rozumiem i dziękuje za szczerość

Mateoosh
13-10-2008, 11:58
jak dla mnie pierś OK :D haha fajne foto jak najbardziej pozytyw ;D

novika
13-10-2008, 12:03
:)

szeniek
13-10-2008, 12:52
Jak dla mnie jest OK ale spróbuj jeszcze "puścić oczko" i już wtedy będzie hiper zalotnie i figlarnie.

motylanoga
13-10-2008, 13:19
Chyba już gdzieś tu widziałam identyczne zdjęcie. Albo kilka... ;-)

Miałaś pokazać coś innego?

novika
13-10-2008, 14:22
Pokaże... spokojnie dajcie mi czas... A poza tym to tylko tak dla przypomnienia że jestem tutaj :)

mOSAd
14-10-2008, 17:56
Mnie się nie podoba. Łypie na mnie sobowtór Micheala Jacksona, z półnagą piersią i niekoniecznie udaną konwersją do cz/b. Jakoś też kąt widzenia niekorzystnie pokazał twoją twarz, wydaje mi się. I choć do samej piersi nic nie mam, to w takim kadrze jawi się jako pierwszoplanowa - bo to jasna duża plama. Odwraca uwagę od wzroku, przez co odbiorca nie wie na czym się skupić. Zalotność trochę tu nie wyszła tak jak powinna moim zdaniem. Ale widać, że odbiór różny, więc potraktuj moją opinię jako głos czarnej owcy może. ;)

nonnatus
14-10-2008, 18:12
rozumiem panów sliniacych się na widok niewiasty. tej niewiasty :)
ale zdjecie dość slabe. ucieczka w b/w pewnie ma zatuszować braki techniczne fotki. nieostrosc na ten przeykład...
kiedys zadałem sobie trud skopiowania wszystkich fotek noviki i obejrzenia ich bardzo dokładnie...
i niestety nie podobają mi się Twoje prace, choć niewątpliwie jesteś uroczą Kobietą.
ale nie potrafisz wydobyć z siebie samej siebie...
jeszcze nie potrafisz.
pewnie gdybyś nie była "Przedmiotem" zdjecia i robiła takie fotki to zostałabys tu mniej euforycznie oceniana.
IMO of course.

odnosząc się do tej pracy, to w zasadzie za nogą motyla :)
zalotności tu nie dostrzegam, a pierś... hmmm. średnio "mi tu się tak widzi..." :)
podrzucasz nam prace już tak podobne do siebie, że nie wiem, czy to już nowa fotka,
czy stara, tylko inaczej przekadrowana...

slowem: czekam na nowe prace.
zupełnie nowe.

pozdrawiam.

novika
15-10-2008, 10:58
Dziękuje za szczerość i otwartość. Wezmę tą krytykę do siebie...

nord
15-10-2008, 12:26
novika.. jak zdrowy normalny facet.. za ktorego sie uważam ma zachowac choćby odrobine dystansu do takich zdjęć.. ?? no nie da się ..

a tak miedzy nami.. można sie czepić wszystkiego.. światla .. kadru nieostrości ułożenia włosów.. zlepionych rzęs.. dosłownie wszystkiego.. tak jak to czyni .. hyymm.. kolega wyzej.. jakie to digartowe.. zdjecie ma wzbudzać emocje.. ma pokazywac pewną prawdę.. lub tajemnice.. a twoje .. jakby na problem nie patrzec owe warunki spełnia.. po mimo niedoskonałosci technicznych.. ale czy one są tu najważniejsze??? nie sądzę..

wlasiukk
15-10-2008, 12:28
e tam, da się, tylko trzeba mieć 2 sloty pamięci. Jeden chłodno ocenia zdjęcie drugi zaś kipi testosteronem (i nie tylko) widząc zacnej urody niewiastę, co niewątpliwie tutaj miało miejsce

nonnatus
15-10-2008, 12:45
novika.. jak zdrowy normalny facet.. za ktorego sie uważam ma zachowac choćby odrobine dystansu do takich zdjęć.. ?? no nie da się ..

a tak miedzy nami.. można sie czepić wszystkiego.. światla .. kadru nieostrości ułożenia włosów.. zlepionych rzęs.. dosłownie wszystkiego.. tak jak to czyni .. hyymm.. kolega wyzej.. jakie to digartowe.. zdjecie ma wzbudzać emocje.. ma pokazywac pewną prawdę.. lub tajemnice.. a twoje .. jakby na problem nie patrzec owe warunki spełnia.. po mimo niedoskonałosci technicznych.. ale czy one są tu najważniejsze??? nie sądzę..

chcesz powiedzieć, że każdą fotka noviki z racji tego, że przedstawia rzeczoną niewiastę należy dobrze oceniać, bo... budzi emocje???
wolałbym novikę na świetnych technicznie fotkach, które zapewne wzbudzą we mnie jeszcze większe, niż te w Tobie, emocje :)
a napisanie, że zdjęcia noviki są średnie technicznie nie uważam za czepianie się.
mam też nadzieję, że źle odczytuję Twój zamiar powiedzenia nam tutaj, ze jeśli ktoś nie popada w ekstazę estetyczną nad pracami noviki ten nie jest "zdrowy normalny facet"... bo ciekawe co na to Panie na forum... :)

nord
15-10-2008, 13:07
NIE.. nie w tym problem.. ale czytając twoją wypowiedx dojść mozna do wniosku ze fotografia powinna być nieskazitelnie dokładna technicznie i pozbaiona wszelkich wad.. uprzedzam... dla mnie .. a zresztą nie tylko dla mnie takie twierdzenie jest z góry fałszywe i trąci bardziej fotolabem niz fotografią..

zdjecie noviki wzbudza choćby proste emocje .. ale właśnie jest przez to naturalne i raczej autorka osiaga to co zamierzała.. czyżbym sie mylił..

zdjęcie to nie tylko wyidealizowane modelki z kolorowych magazynów.. zdjecia to również prawdziwi ludzie.. chocby pokazani nieco mniej "technicznie"..

warto by pooglądac klasyków portretu.. wiele to wyjaśnia...

motylanoga
15-10-2008, 13:22
warto by pooglądac klasyków portretu.. wiele to wyjaśnia...

Aby móc świadomie łamać zasady, wpierw trzeba je opanować. Teoretycznie i praktycznie. Inaczej wychodzą po prostu nieudane prace, co widać powyżej. Novika napisała, że specjalnie widać kawałek piersi, aby odwrócić oko od nieostrości. Czyli co? Planowała tę nieostrość i planowała w związku z tym pokazać fragment dekoltu? Wątpię. Moim zdaniem i pierś i nieostrość są przypadkowe, a ta właśnie przypadkowość dyskwalifikuje tę pracę w moich oczach.

nord
15-10-2008, 14:02
dyskwalifikuje tę pracę w moich oczach.

o i tak lubię.. subiektywnie.. a nie robić z siebie znawce..

a wracajac do planowanie lub nie.. nie zawsze planujemy pewne rzeczy.. czasem ich spontaniczność jest lepsza od ich zamierzeń.. i wcale nie chodzi tu o łamanie zasad a o efekt końcowy.. nie o czystą teorię a o przyjemnośc oglądania.. choć w przypadku pani moderator takowej moze nie być.. czyż nie tak?

novika
15-10-2008, 14:14
Powiem tak tylko od siebie, dla mnie fotografia to zabawa a jak coś podoba się moim oczkom to pokazuje je tutaj. Nie staram sie dorównać jakimś standardom bo niestety nie mam tyle czasu na swoją pasję, a poza tym doskonale zdaje sobie sprawe ze zamiast robić zdjęcia sobie powinnam zacząć fotografować innych ... by robić jakieś postępy.
To zdjęcie umieściłam bo mi się podobało :) nieostrość nie jest zamierzona- taka wyszła. Ale zastanawiałam się czy uciąć ją na wysokości dłoni by nie było widać piersi czy wstawić je takie jakie wyszło. Wstawiłam takie by zobaczyć jakie będziecie mieli zdanie.
Ciesze się że obudziłam taką żywą dyskusje. Ja powiem od siebie tak, kocham robić swoją małą sztukę ( może niedoskonałą ale tylko moją :). Postaram się jednak czego nauczyć od ludzi którzy sie na tym znają. Może keidyś jakaś fotografia Wam sie spodoba :)

wlasiukk
15-10-2008, 14:18
Nam się podoba, tylko Ona marudzi ;)

novika
15-10-2008, 14:21
Miło że choć jednej osobie poza mną się podoba... sztuka ma radować oko a nie spełniać wymogi.

motylanoga
15-10-2008, 14:36
a wracajac do planowanie lub nie.. nie zawsze planujemy pewne rzeczy.. czasem ich spontaniczność jest lepsza od ich zamierzeń.. i wcale nie chodzi tu o łamanie zasad a o efekt końcowy.. nie o czystą teorię a o przyjemnośc oglądania.. choć w przypadku pani moderator takowej moze nie być.. czyż nie tak?

Nie łapię czego może nie być? Teorii? Przyjemności?

nord
15-10-2008, 14:38
..."nie o teorię a czystą przyjemność oglądania..." jakiś problem ze zrozumieniem prostego tekstu?

nonnatus
15-10-2008, 14:47
grzeczniej poproszę.
to że masz Drogi Interlokutorze kłopot z przyjmowaniem zdań odmiennych od Twojego nie uprawnia Cię do wyżyławiania się tu niegrzecznie na forum...
kolega widze wyrywny orędownik spontanicznej pracy jest :)
ja - i jak mniemam - motyla noga, bardziej bliską postrzegamy sobie pracę organiczną u podstaw :)
stad słuszna jest uwaga motylej, że aby przekraczać granice trzeba być ich swiadom.
novika w wiekszości popełnia pstryki na zasadzie: wyjdzie, nie wyjdzie...
dla mnie własnie te zdjęcia są przypadkowe..., choć ładnej skądinąd niewiasty.
widać braki konceptu ("tak wyszlo"), braki techniczne (...) i pare innych niedociagnięć...
ja to widzę i mi to przeszkadza. choć przeciez nie oczekuję tu wylukrowanych fotek, bo to nie glamour.
konkludując: nie mam nic przeciwko spontanicznej pracy, ale jesli jest udana.
te próby noviki sa średnie i tyle. nie są beznadziejne, ale średnie...

i jeszcze jedno: nikt tu nie pisze z poziomu wszystkowiedzącego mentora fotografii.
każdy sąd tu jest subiektywny, więc o co Ci kaman?
trochę izi plis.

nord
15-10-2008, 14:52
kolega jest zwolennikiem zdrowego rozsądku zarówno w życiu jak i w podejściu do fotografii o to mi kaman ehhh

motylanoga
15-10-2008, 14:54
Jeden czy dwa przecinki pewnie pomogłyby czytelności zdania.

nonnatus
15-10-2008, 14:55
.. sztuka ma radować oko a nie spełniać wymogi.

novika zrób nowe akty w stu pozycjach, zapewniam, że nawet kulawo zrobione bedą cieszyły oko, ale chyba nie o to tu chodzi, nieprawdaż? :)

przeciez może oko ucieszyc i dobra technicznie praca, a nie li tylko spontaniczna, ale nie doskonala...
w ogóle to trochę kulawa dychotomia, ale nie czas o tym i nie miejsce...

novika
15-10-2008, 14:56
Oj, póki co nie mam czasu na nowe pracę, ale obiecuje poprawę...

nonnatus
15-10-2008, 15:00
kolega jest zwolennikiem zdrowego rozsądku zarówno w życiu jak i w podejściu do fotografii o to mi kaman ehhh

przykre, że aby odnieść się do mojej wypowiedzi, musisz uciekać się do przekraczania granic forum.
nie wiesz czego jestem zwolennikiem w zyciu, więc po te teksty?, co?

a co ma znaczyć to "...ehhh" ??? nie rozumiem.

nord
15-10-2008, 15:00
to ja już lepiej nic nie napiszę w kwestii tego zdjęcia.. zajmę się bardziej konstruktywnym zajeciem.. może kartofle ostrugam ? żona sie ucieszy.. i coś pożytecznego zrobię

co jest przekroczeniem zasad forum wg ciebie..?

ehhh to ehhh nie wiem jak jest po angielsku westchniecie.. wybacz znam tylko taką formę.. :)

nonnatus
15-10-2008, 15:07
co jest przekroczeniem zasad forum wg ciebie..?

naprawdę muszę Ci to wyjasniać?

lepiej będzie jak dalszą cześc tej rozmowy przeniesiemy na priva...

nord
15-10-2008, 15:11
ale po co..? na temat zdjęcia napisałem chyba wszystko, co zaś tyczy osobistych animozji, nie dostrzegam takiego problemu. ot luźna dyskusja nie wnosząca nic ciekawego do tematu. najlepiej zakończyć nim się jakis potwór z niej wylęgnie.

Czornyj
15-10-2008, 15:11
lepiej będzie jak dalszą cześc tej rozmowy przeniesiemy na priva...

Napewno lepiej. Jeszcze jeden post OT z wycieczkami osobistymi i obaj dostaniecie ostrzeżenia.

Wracając do zdjęcia - poza mi się podoba, kadr fajny, modelka urocza. Natomiast od strony technicznej niestety dość nieporadne.

nord
15-10-2008, 15:14
przepraszam.. czy ja popełnilem jakąś wycieczkę osobistą ??? proszę o wskazanie abym nie zabłądził na przyszłość.

Czornyj
15-10-2008, 15:18
popełniłeś OT wdając się w głupawe dyskusje z nonnatusem

nord
15-10-2008, 15:21
bardzo interesujące wyjasnienie.. przemyśle swój dalszy udział tutaj.. "głupawe" podoba mi się to

wlasiukk
15-10-2008, 15:25
nord - zamiast pomóc forumowej koleżance poprzez konstruktywną krytykę robisz zamieszanie
może faktycznie to przemyśl ...

Czornyj
15-10-2008, 15:31
bardzo interesujące wyjasnienie.. przemyśle swój dalszy udział tutaj.. "głupawe" podoba mi się to

A co tu wyjaśniać? W wątkach zdjęciowych komentujemy zdjęcia, a nie wdajemy się w czcze dyskusje o obieraniu ziemniaków.

Siepacz
15-10-2008, 18:24
A dla mnie największą bolączką tej pracy nie są niedoskonałości techniczne a jej wtórność. Chyba w każdym Twoim wątku ktoś Ci zwraca na to uwagę. Mówisz, że wiesz o tym i następnym razem zrobisz zdjęcia komuś innemu. Pokaż w końcu zdjęcia a nie siebie, że tak to ujmę;)

novika
15-10-2008, 19:32
Nie znam sie z uzytkownikiem o niku Nord, poznałam go dzisiaj. A co do fotek innych ludzi to pokaże, spokojnie... Proszę o wytrwałość. Techniczny ze mnie laik i wiem o tym, ale pracuje nad tym, wierzcie mi na słowo. Mam nadzieje ze zobaczycie to na nastepnych pracach. Spokojnie, mam świadomość że nie pokazywałm nic nowego... <sorki za to> pokazywałam to co mi się podobało.

novika
20-10-2008, 14:58
Tak byście wiedzieli że jeszcze tu zaglądam zalotnym oczkiem.

źródło (http://img80.imageshack.us/img80/8770/dsc07696jp9.jpg)

altrey
20-10-2008, 15:40
Coraz bardziej dokladasz smaczku twoim fotografia ;)

Pozdrawiam,
Pawel

novika
20-10-2008, 17:47
Staram się jakoś nadrabiać smaczkami :)

altrey
20-10-2008, 18:02
Ja wiem czy nadrabiac. Nic nie musisz nadrabiac. Poporstu robisz postepy. I mysle ze to zdjecia oprocz walorow technicznych ma tez cos innego .... ;)

POzdrawiam,
Pawel

novika
20-10-2008, 18:36
Dziękuje starałam się :)

amatorka111
20-10-2008, 23:31
slabiutkie zdjecie

novika
21-10-2008, 09:54
Bardzo dziękuje :)

altrey
21-10-2008, 11:28
To ja proponuje amatorka111'ce zrobic podobne i opublikowac ....

Ja mysle ze jest jedno z najlepszych novika'i publikowanych tu.

Pozdrawiam,
Pawel

novika
21-10-2008, 11:30
Wow bardzo dziękuje...

motylanoga
21-10-2008, 12:40
To ja proponuje amatorka111'ce zrobic podobne i opublikowac ....

Ja mysle ze jest jedno z najlepszych novika'i publikowanych tu.

Pozdrawiam,
Pawel

Jeśli to wg Ciebie najlepsze ze zdjęć noviki, co wcale nie znaczy, że obiektywnie też jest dobre. Bo nie jest.

I proszę, powstrzymajmy się wszyscy od komentarzy w guście "nie podoba się? To sam zrób lepsze!" bo one do niczego nie prowadzą. No może poza koniecznością stworzenia listy osób posiadających odpowiedni dorobek i portfolio, i w związku z tym mających prawo do komentowania.

altrey
21-10-2008, 14:03
Jeśli to wg Ciebie najlepsze ze zdjęć noviki, co wcale nie znaczy, że obiektywnie też jest dobre. Bo nie jest.

I proszę, powstrzymajmy się wszyscy od komentarzy w guście "nie podoba się? To sam zrób lepsze!" bo one do niczego nie prowadzą. No może poza koniecznością stworzenia listy osób posiadających odpowiedni dorobek i portfolio, i w związku z tym mających prawo do komentowania.

... To ja proponuje amatorka111'ce zrobic podobne i opublikowac ....

To nie to samo co "nie podoba się? To sam zrób lepsze!"

Zgadza sie wedlug mnie jedno z jej lepszych zdjec co nie znaczy ze the best of the best na tym forum biarac pod uwage ogol.
Oceniajac zdjecia mozna by tez czasami wziosc pod uwage swoje umiejetnosci itp. Moja uwaga nie mial byc zlosliwa. Chciabym jednak powiedziec iz nie kazdy ma jakis tam dar pozowania i bycia fotogenicznym dodajac do tego fakt iz autorka sama pozuce i zarazem sama robi zdjecia - fotka nie wyszla wcale zle.
A czy nie bledem i latwizna jest napisac tego typu krytyke bez wskazania gdzie tak naprawde zrobila blad. Byc moze jesli zostaloby to lepiej wyartykolowane ja inaczej bym zareagowal. Reasumujac samo stwierdzenie slabiutkie tym bardziej do niczego nie prowadza.

POzdrawiam,
Pawel

motylanoga
21-10-2008, 15:09
... To ja proponuje amatorka111'ce zrobic podobne i opublikowac ....

To nie to samo co "nie podoba się? To sam zrób lepsze!"

Zamiast oceniać zdjęcie, oceniasz komentującego, czyli prawie to samo.

A czy nie bledem i latwizna jest napisac tego typu krytyke bez wskazania gdzie tak naprawde zrobila blad. Byc moze jesli zostaloby to lepiej wyartykolowane ja inaczej bym zareagowal. Reasumujac samo stwierdzenie slabiutkie tym bardziej do niczego nie prowadza.

Wszystkie sensowne rady dla noviki już padły w poprzednich jej wątkach, ona je zna. A że wszystkie jej foty są prawie identyczne - nie sądzę by był ktoś, komu chciałoby się po raz enty pisać to samo, do tej samej osoby.

altrey
21-10-2008, 15:43
Hmm poddaje sie choc dalej mam swoje zdanie.

Postaram sie na przyszlosc poprawic i nie komentowac innych komentujacych a skupic sie na ocenie przedstawionej pracy ;).

Pozdrawiam,
Pawel

Locter
21-10-2008, 16:46
Dla mnie znowu to samo, wszystkie te zdjęcia są takie same.

streetfighter69
21-10-2008, 17:26
Mnie zastanawia fakt, ze niemal w kazdym watku rozpoczetym przez Novike ilosc komentarzy rosnie lawinowo i rekordowo. Sa o wiele lepsze zdjecia na tym forum a pod nimi zaledwie kilka komentarzy, a tu... :???: Kuriozalne, jak dla mnie. Tym bardziej biorac pod uwage, ze niemal wszystkie portrety Noviki sa takie same... Mamy tu chyba do czynienia z bardzo kontrowersyjnym przypadkiem :) Pomijajac komentarze w stylu "och i ach" pisane przez adoratorow nie tyle talentu, co urody Noviki :) Z drugiej strony, sa przeciez na forum zdjecia wielu ladnych modelek... Hmmm...

novika
21-10-2008, 19:38
Mne też to zastanawia ze pod moimi pracami zawsze są afery, typu... Ja ladna ale fotka taka sobie. Ja nie zmuszam do oceny, do ogladania i do komentowania. A to że wszystkie prace są podobne, wybaczcie... mnie się podobają i dlatego je wstawiam. Nie kazdemu muszą się podobać.
Zgadzam się ze ejst tu masa innych ciekawszych prac i o wiele lepszych, co zraesztą w miare swoich możliwości komentuje i oceniam sama.

ropusz
22-10-2008, 20:43
Nie bardzo wiem czemu te fotki są nieostre, bo nie są to zdjęcia z bardzo małą głębią ostrości, którą cieżko złapać? Może trzeba by było się przełączyć na manualne ostrzenie przy tego typu zdjęciach? Robiąc sobie zdjęcia z AF nie zawsze mamy wpływ, gdzie zostanie złapana ostrość. Pierwsze zdjęcie faktycznie kiepskie technicznie i trochę przypadkowe ale na drugim to już zupełnie nie rozumiem przekazu. To ma być "Dziewczyna z ciepłym lodem" czy co? Bez tego loda byłoby lepiej.

novika
22-10-2008, 22:36
źródło (http://img207.imageshack.us/img207/8539/12kopiaec5.jpg)

A taka praca jak Wam się podoba?

streetfighter69
23-10-2008, 00:50
Do mnie to zupelnie nie trafia... Novika, chcesz byc fotografem czy modelka? Moze czas wreszcie sie na cos zdecydowac? Uwazam ze stanelas w miejscu z rozwojem swojej osobowosci artystycznej, powielasz pewien wypracowany schemat i mnie osobiscie juz sie to znudzilo. Te zdjecia naprawde sa tak podobne ze wlasciwie moznaby zaczac kopiowac komentarze... Zacznij focic innych modeli/modelki albo daj sobie spokoj z robieniem zdjec i skoncentruj sie na pozowaniu. Zabrnelas w slepa uliczke, moim zdaniem.

Locter
23-10-2008, 00:54
do mnie to zupelnie nie trafia... Novika, chcesz byc fotografem czy modelka? Moze czas wreszcie sie na cos zdecydowac? Uwazam ze stanelas w miejscu z rozwojem swojej osobowosci artystycznej, powielasz pewien wypracowany schemat i mnie osobiscie juz sie to znudzilo. Te zdjecia naprawde sa tak podobne ze wlasciwie moznaby zaczac kopiowac komentarze... Zacznij focic innych modeli/modelki albo daj sobie spokoj z robieniem zdjec i skoncentruj sie na pozowaniu. Zabrnelas w slepa uliczke, moim zdaniem.

amen.

Kraftsman
23-10-2008, 17:22
no powiedzcie, że novika nie wzbudza emocji :-D

Dla mnie jest bez zmian. Treść jest dość silną stroną tych zdjęć, o czym świadczy choćby to, że gruczoły wielu forumowiczów rodzaju męskiego wpadają w lekką nadczynność. To co kładzie te zdjęcia to forma. Są po prostu spartaczone technicznie.

Novika - talent chyba masz, exhibicjonizmu potrzebnego każdemu artyście też Ci nie brakuje. Zostaje tylko uczyć się warsztatu.

ropusz
23-10-2008, 22:34
Ta ostatnia fotka jest super, hihihi.

Jak byłem mały to pamiętam, że chciałem naraz być bramkarzem i grać w ataku. W efekcie moja drużyna przegrywała, bo przeciwnicy strzelali na pustą bramkę. Trochę to czasu zajęło zanim doszedłem do tego, że nie da się naraz być bramkarzem i grać w ataku.

W związku z powyższym proponuję dorwać królika doświadczalnego i jemu / jej robić portrety. W ten sposób szybciej się nauczysz.

nonnatus
24-10-2008, 02:20
źródło (http://img207.imageshack.us/img207/8539/12kopiaec5.jpg)

a taka praca jak wam się podoba?

nie.