PDA

Zobacz pełną wersję : michale freeman -kolor

cichy70
10-10-2008, 16:16
właśnie kurier przyniósł- kupiona w merlinie- Michalel Frememan Fotografia cyfrowa-KOLOR przejrzana pobieżnie- w trakcie czytania- bardzo ciekawa pozycja dotycząca kolorów w fotografii.Wytłumaczone jak "krowie na rowie":) zagadnienia z dziedziny koloru,przetworzenie tegóż ,zarządzania nim,wpływu na zdjęcie itd itd .Porządnie wydana-świetne zdjęcia- no naprawdę warto polecić:)
opis z merlina
:Michael Freeman opisuje naturę koloru, jego działanie w teorii i w praktyce oraz uczy, jak operować barwami w fotografii cyfrowej - począwszy od uchwycenia i kalibrowania, a na fizycznej i emocjonalnej mocy kolorów kończąc. Bogato ilustrowane przykłady, praktyczne wskazówki oraz inspirujące komentarze autora pozwolą amatorom fotografii umiejętnie wykorzystywać możliwości koloru."
polecam

mi-hao
10-10-2008, 17:57
w tym temacie polecam również 'Exploring Colour Photography: A Complete Guide' Robert J. Hirsch

m_cudny
15-10-2008, 10:08
Tak z ciekawości, ile kosztuje taka ksiaążka?
MC

Michu
15-10-2008, 10:32
46 zł. + wysyłka.
Pełny, prawidłowy tytuł:
Kolor. Profesjonalna fotografia cyfrowa Michael Freeman.

m_cudny
15-10-2008, 13:53
dzięki:)

Sindbad
16-10-2008, 07:42
Obejrzałem tą książkę. IMHO nie warto kupować. Miałem wrażenie, że pisana na kolanie jako kolejny cudowny poradnik o wszystkim czyli o niczym. Więcej informacji o kolorach, przestrzeniach, kalibracji etc. można znaleźć w sieci.

mi-hao
17-10-2008, 01:26
Więcej informacji o kolorach, przestrzeniach, kalibracji etc. można znaleźć w sieci.

wszystko można znaleźć w sieci...

pozdrawiam

Yedrzey
17-10-2008, 17:07
A czy autor nie sprezycowal czasem do jakiego grona odbiorcow ta ksiazka jest przeznaczona?

Bo jesli dla poczatkujacych to moim zdaniem szukanie w sieci wcale nie jest najlepsza opcja bo poczatkujacy zwyczajnie moze nie wiedziec czego szukac... A tak ma wszystko w jednym miejscu i jak opanuje podstawy to pozniej juz moze wygooglac co mu trzeba.

Jedrzej