Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Torre Picasso
malasana
10-10-2008, 08:45
Kolejny owoc zmagan z madrycka architektura. Wahalem sie, czy pokazywac rowniez kolor, zdecydowalem sie na b/w jedynie. Co sadzicie o tym zdjeciu?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/torre02a.jpg)
Eee, dobre! Zdecydowanie lepsze w każdym razie niż poprzedni Madryt. Dobre, aż daję PLUSA.
Zastanawiam się, czy ze względów koncepcyjnych nie szło zrobić samego budynku, bez tego dołu - ale już i tak jest lepiej. Zdecydowany i wyraźny postęp jest.
malasana
10-10-2008, 10:50
Eee, dobre! Zdecydowanie lepsze w każdym razie niż poprzedni Madryt. Dobre, aż daję PLUSA.
Zastanawiam się, czy ze względów koncepcyjnych nie szło zrobić samego budynku, bez tego dołu - ale już i tak jest lepiej. Zdecydowany i wyraźny postęp jest.
Mam rowniez takie z samym budynkiem, ale wydaje mi sie ono o wiele mniej ciekawe. Dla mnie fragment rzezby na dole wzbogaca ten kadr i dodaje troszke blasku:) Za plusa bardzo dziekuje!
Jest OK.
Bombel - bez dołu może być ciekawe... ale tak też jest kawałek dobrej architektury. Może jak poczekamy to dostaniemy wersję bez dołu? :)
Mam rowniez takie z samym budynkiem, ale wydaje mi sie ono o wiele mniej ciekawe. Dla mnie fragment rzezby na dole wzbogaca ten kadr i dodaje troszke blasku:) Za plusa bardzo dziekuje!
NO widzisz, dla Ciebie to rzeźba, a ja myślałem, że to fragment furmanki - bo Ty tam byłeś, a ja jeszcze nie. :) Żartuję oczywiście z tą furmanką - ale to jest dobry przykład: albo zrób to tak, żeby było jasne co to jest, albo pomiń - jeśli jest takim niejasnym, niejednoznacznym fragmentem furmanki.
Żebyśmy się dobrze zrozumieli - nie musi być całe, ale powinno być jasne, co to za szpejo. Teraz ustawia się takie rzeźby przed budynkami (taka moda), więc uchwycić to można na wiele różnych sposobów. Ten tutaj nie do końca mnie przekonuje... Może gdyby tych 'rur' było więcej widać i tworzyłyby coś intrygującego, a może gdyby się skupić na nich i budynek zrobić 'spod nich'... Sam nie wiem i poszukuję jak widzisz, bo nie jest to kadr na kilka gwiazdek.
Ale na PLUSA jak najbardziej tak!
Świetne, bardzo mi się podoba a obłe części na dole IMO dodają intrygującej niepewnośći
ale zgodzę się że może pokazanie większego fragmentu tego czegoś mogło by (choć wcale niekoniecznie)
jeszcze lepiej zamieszać w uczuciach odbiorcy
malasana
10-10-2008, 12:46
Problem w tym, ze rzezba jest tak usytuowana, ze bede musial pozyczyc S10-20, zeby uchwycic i budynek, i rzezbe:) Ale na pewno da sie zrobic. Postaram sie:)