Zobacz pełną wersję : Nikkor 70-210 f4 pytanko
mikiki92
09-10-2008, 10:42
Mam pytanko czy ten obiektyw Nikkor 70-210 f4 jest dobry jak go oceniacie pytam ponieważ mam taki ale na sprzedarz i zastanawiam sie czynie kupić takiego dla siebie bo jest nie drogi i podbno dobry dlatego prosze powiedzcie czy sie opłaca czy lepiej coś dozbierać i kupić coć innego.
Zastanawiam sie jeszcze nad Sigmą 70-300 f4-5.6 i nie wiem co wybrać czy nikkora czy sigme
marcinekmm
09-10-2008, 12:41
Podepnij pod puchę i po kłopocie; "dobry" jest pojęciem względnym... Podobno Sigma jest gorsza optycznie i ciemniejsza, ale to może kwestia gustu.
za taką cenę nie wiem, czy dostaniesz coś lepszego, szkło fajne, tylko wolny ma AF jak na dzisiejsze standardy.
Ale za to ostry od pełnej dziury, plastyka przyjemna całkiem. Miałem na myśli Nikkora oczywiście.
marcinekmm
09-10-2008, 13:14
Osobiście używam wersji ciemniejszej nikkora. Ale o tych szkła napisno już tom na tym forum.
Tak więc polecam wyszukiwarkę - nie ma co generować zbędnego ruchu na forum.
Osobiście używam wersji ciemniejszej nikkora. Ale o tych szkła napisno już tom na tym forum.
Tak więc polecam wyszukiwarkę - nie ma co generować zbędnego ruchu na forum.
Też tak myślę i dlatego temat zamykam!