Zobacz pełną wersję : D70s - powiększenie podglądu
witam!
mam pytanie - czy jest jakakolwiek mozliwosc zwiekszenia "zoomu" podczas podglądu zrobionego zdjecia na LCD (body D70s) ?
czesto fotka ktora wydaje sie ostra przy podgladzie w rzeczywistosci jest do wyrzucenia ...
moze jakis patch na soft w apatacie ?
superator
19-06-2006, 11:09
Po wybraniu odpowiedniego zdjęcia wciskasz Qual, a następnie trzymając przycisk do zmiany wielkości miniaturek (chyba 3 od dołu z lewej strony) kręcisz kółkiem. O innym sposobie na jeszcze większe powiększenie nie słyszałem.
Pozdrawiam
zle to opisalem chyba :)
chodzi mi o to, czy ten "zoom" ktory opisales da sie jeszcze jakos powiekszyc ?
superator
19-06-2006, 13:59
Ano, w takim razie nie ma możliwości zwiększenia "zooma".
PS. Jeżeli robisz zdjęcia w mniejszej rozdzielczości: Stopień maksymalnego powiększenia uzależnione jest od rozdzielczości. Np. jak ustawisz aparat na 3mln px (M) to to powiększenie będzie mniejsze niż przy 6mln px (L).
Na ekraniku LCD i tak nie zobaczysz za dużo, przy jakimkolwiek powiększeniu.
Zdaj się na zmysły i zdrowy rozsądek - jak za dawnych czasów... ;)
Jak robisz z ręki na 1/30 ogniskową 200 mm to pewnie poruszysz, chyba że jesteś robotem.
Na ekraniku LCD i tak nie zobaczysz za dużo, przy jakimkolwiek powiększeniu.
nie masz racji niestety
Zdaj się na zmysły i zdrowy rozsądek - jak za dawnych czasów... ;)
Jak robisz z ręki na 1/30 ogniskową 200 mm to pewnie poruszysz, chyba że jesteś robotem.
zupelnie nie o to mi chodzilo
sprobuj sobie zlapac ostrosc np na szkle 16mm MF na wizjerze w D70 - prosto nie jest ...
nie masz racji niestety
nie ma to jak podparta solidnym argumentem replika... :evil:
Ale ja jestem stary i ślepy, więc tylko wyczucie mi zostało.
sprobuj sobie zlapac ostrosc np na szkle 16mm MF na wizjerze w D70 - prosto nie jest ...
Tu się zgadzam - wizjery są do ......