Zobacz pełną wersję : Pilot w d60 duży problem
adamod60
08-10-2008, 18:21
Witam jakiś czas temu kupiłem zamiennik pilota ML-3. I w sumie nie miałem z nim żadnych problemów ustawiałem sobie opóźnienie na 2 sekundy wyzwalałem aparat pilotem i było ok. Jakiś miesiąc po tym poszedłem robić zdjęcia nocne był to kościół długi czas wiadomo i wtedy pilocik odmówił mi posłuszeństwa nie uruchamiał aparatu dodam tylko że dzień później już działał normalnie(przy dobrym oświetleniu) Niestety teraz nie działa już w ogóle. Wiem że od razu napiszecie że to bateria ale czy mogła się rozładować przez 1,5 miesiąca? Czekam na waszą pomoc
autograf
08-10-2008, 18:28
Skoro to no name to mogła.
kronos28
08-10-2008, 18:29
zamiennik - a z tym różnie bywa. Sprawdź tą baterię a jak to nie to , to kup oryginał i będzie z głowy.
adamod60
08-10-2008, 18:36
No dobra a czemu mi nie łapał po ciemku?
arutrek2-
09-10-2008, 08:03
Po naciśnieciu przycisku body wykonuje dwie rzeczy - ustawia AF/AE i dopiero po tym wyzwala migawkę. Jeśli nie mógł ustawić AF to nie wyzwalał, a taka sytuacja po ciemku mogła zaistnieć. Proponuję spróbować na MF. Pozdrawiam!
Ja kupiłem oryginał i działa mi już kilka miechów.Oczywiście tak jak kolega wyżej napisał mogło być za ciemno żeby aparat sam wyostrzył.Mi przy robieniu zdjęć gwiazd też odmawia,ale po ustawieniu na manual nie powinno być problemu.Tak samo z założonym filtrem IR sam żadko kiedy wyostrzy dlatego tutaj również należy ustawić na ostrzenie manualne.
ale czy mogła się rozładować przez 1,5 miesiąca?
A skąd wiesz, że bateria ma 1,5 miesiąca? Półtora miesiąca Ty masz tę baterię.
A zresztą nawet gdy kupisz "nową" baterię, też nie masz pewności, że nie przeleżała np. 3 lat na półce.
Sprawdź baterię np. amperomierzem, albo podejdź do najbliższego zegarmistrza i on Ci sprawdzi.
Mi to po tygodniu w zamienniku batreia siadła - wymieniłem i działa :)
adamod60
10-10-2008, 18:12
Fakt wina baterii czego się nie spodziewałem
Dziękuje
Temat można zamknąć