Zobacz pełną wersję : pojemnosc - Lowepro Nova/Rezo 180
Witam, mam pytanie do posiadaczy tych toreb,
czy pomieszczę w nich następującą zawartość:
d70s + 70-300vr, d80 + 16-85, 35/2, sb600 i drobnica?
chce dobrać taki rozmiar torby aby pomieściła taka kombinacje, lecz aby nie była za duża, nie zawsze będę nosił drugie body, ale chciałbym dobrać taką torbę żeby było to możliwe i wygodne w użyciu
Mam Nova 180, to co opisałeś moim zdaniem nie wejdzie, jedno body + obiektywy i sabinka jeszcze może da rade, ale dwie puszki z zapiętymi szkłami to ja tego nie widzę
Poszperaj tutaj: http://www.cambags.com/
mikkay, przejrzałem ja na wylot wczesniej
d70s z podpietym vr 70-300 ma okolo 22cm, trudno mi dobrac wieksza torbe w ktorej zmiescil by sie w pionie, no i oczywiscie jeszcze jedno body ze sredniej dlugosci obiektywem tez umieszczone w pionie,
wszystkie torby typu rezo/nova 180,190 nie maja wiecej niz 20cm wysokosci wg rozmiarow wewnetrznych, przez co trudno by sie domykaly !
przygladalem sie jeszce stealth reporter d200/300, te torby zdaja sie byc bardziej elastyczne i mimo tego ze wysokosc wewnatrz to 19,5 cm, moze moja kombinacja by sie zmiescila ?
mieszkam z dala od cywilizowanych miast gdzie mozna sobie poogladac torby, dlatego mam taki dylemat ;-/
no do Rezo czy Nova4 w pionie to na bank nie wejdzie cokolwiek podpiete do 70-300vr. predzej wzdluznie ale wtedy 2 body z upietym obiektywem moze byc problemem. nie wiem czy to bedzie proste w malych torbach, choc jakis czas temu chyba na gieldzie ktos sprzedawal cos do czego miescil sie 70-200vr w pionie. i nie byla jakas gigantyczna przy tym.
no wlasnie chodzi mi o cos nieduzego, bo nie zawsze dwie puszki bede nosic i gdy kupie torbe duza to noszenie w polowie pustej mija sie z celem
ja w rezo 160 nosilem d70s i 70-300vr i nic wiecej sie nie miesci.No moze ze 2 baterie w bocznej/przedniej kieszeni. albo d70s z t17-50 i sb600.
Mię uświadomcie proszę do czego w Nova 180 służy ta podwójna "tylna ścianka" (taka kieszeń bez zaszytego dna) bo nijak nie mogę tego wykombinować.
Nawet na ich stronie gdzieś napisane jest, że służy np aby torbę założyć na wysuwana rączkę walizki, żeby łatwiej było ją (torbę z aparatem) przewozić :)
tamrac system 6
http://www.tamrac.com/
Nawet na ich stronie gdzieś napisane jest, że służy np aby torbę założyć na wysuwana rączkę walizki, żeby łatwiej było ją (torbę z aparatem) przewozić
Dzięki za pomoc. Nie doczytałem na stronie a sam na takie zastosowanie tej kieszeni bym nie wpadł.