Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z Wielkiej Sowy
Jeden z pierwszych wywołanych przeze mnie NEF-ów - to nie jest takie łatwe
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Zapachniało powiewem analoga... i to mi się podoba :)
Pozdrawiam:)
I ładnie uchwycona kulistość ziemi. :)
Zapachniało po
wiewem analoga... i to mi się podoba :)
Pozdrawiam:)
To największy komplement jaki mogłem otrzymać. To co najbardziej powstrzymywało mnie przed przejściem na cyfrę to właśnie prawdobodobny brak tego "powiewu" :-D
No chyba, że to było ironicznie :(, choć D100, które posiadam daje właśnie takie obrazki .... mnie też się to podoba.
To największy komplement jaki mogłem otrzymać. To co najbardziej powstrzymywało mnie przed przejściem na cyfrę to właśnie prawdobodobny brak tego "powiewu" :-D
No chyba, że to było ironicznie :(, choć D100, które posiadam daje właśnie takie obrazki .... mnie też się to podoba.
ja z F100 - wahałem sie trzy lata ,tak mi było szkoda tej puszki i jej mozliwości - ale gdy juz sie zdecydowałem ,szczególnie teraz z D700 nie wróciłbym - namawiam Cię na pełną klatkę, jezeli cenisz analog, a wiem ze tak --- nie zawiedzie Cię
pozdrawiam :)
ja z F100 - wachałem sie trzy lata ,tak mi było szkoda tej puszki i jej mozliwości - ale gdy juz sie zdecydowałem ,szczególnie teraz z D700 nie wróciłbym - namawiam Cie na pełną klatkę ,jezeli cenisz analog a wiem ze tak --- nie zawiedzie Cię
D700 - staram się już o dotację z UE :mrgreen:. harb , to moje marzenie, ale na razie tylko marzenie. Poza tym D100 jest według mnie rewelacyjne do nauki cyfry.
D700 - staram się już o dotację z UE :mrgreen:. harb , to moje marzenie, ale na razie tylko marzenie. Poza tym D100 jest według mnie rewelacyjne do nauki cyfry.
powtórzę się bo gdzies już o tym pisałem - na D700 wziąłem kredyt ,u mnie tez tak lekko nie jest :-D
a co do nauki to D100 nie tylko do nauki sie jeszcze nadaje :)
Piotr_ek
08-10-2008, 12:36
zaryzykowałbym podziałem kadru 50:50 :)
za dużo podłogi jak na mój gust
a ogólnie mi się podoba :)
I ładnie uchwycona kulistość ziemi. :)
A tam za drzewami to kosmos jest? Mars?
Bardzo fajne miejsce, wracaj tam częściej jeśli możesz - inne pory dnia, nocy, roku i może być bombowo!
Przestrzenne zdjęcie, wygląda jakby zrobione podczas lotu :)
Przestrzenne zdjęcie, wygląda jakby zrobione podczas lotu :)
No ... prawie leciałem .... z wieży widokowej :mrgreen:
Dziękuję za opinie
Widzę, że "pierwsze koty za płoty"... :) Zdjęcie mi się podoba... choć przyznam, iż zastanowiłbym się czy nie wykadrować tak, by pozbyć się tego pala u samego dołu... Do namysłu...
T_P_
P.S. Prawie jak ProFoto... ;)
P.S. Prawie jak ProFoto... ;)
Prawie robi różnicę, ale na razie z cyfrą jest OK! Uczę się :-D
Wszystko fajnie, tylko czern jakas "nieczarna"...
Wszystko fajnie, tylko czern jakas "nieczarna"...
Przyznam, ze nie kumam :-D. Jakaś wskazówka? W końcu nikt nie ma idealnego monitora:-D