Zobacz pełną wersję : Korekcja naświetlenia
Witam serdecznie ostatnio dostałen "na chwile" D70 i własnie wybieram sie na bezkrwawe łowy i mam pytanko gdyż nie posiadam instrukcji do tego sprzętu. Jak ustawić te przyciski AE-L czyli blokade ekspozycji abym nie musiał cały czas trzymać tego przycisku i gdzie sie dokonuje korekty ekspozycji bo szukam i zamiast coś wyszukać to ino bateria mi się wyładowywuje. a pomoc dzięki
Witam, mój pierwszy post i od razu mogę się na coś przydać :)
Jak ustawić te przyciski AE-L
W Menu "pod ołówkiem" masz opcje AE Lock Hold - wybierz ją, teraz gdy wcisniesz Przycisk AE/AF ekspozycja zostanie zablokowana do czasu kolejnego wciśnięcia
gdzie sie dokonuje korekty ekspozycji
obok Spustu znajduje się przycisk +/- , wciskasz go i zwiększasz lub zmniejszasz Pokrętłem sterowania (tym pod kciukiem)
zotornik
17-06-2006, 13:48
manfred, tu masz free dostęp do instrukcji D70, Ciebie interesują strony 147-148 wersja angielska
http://support.nikontech.com/cgi-bin/nikonusa.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=13140&p_created=1079516931&p_sid=5VZqIgai&p_accessibility=0&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX 3Jvd19jbnQ9MTUmcF9wcm9kcz0xOSw1NiZwX2NhdHM9MTg3JnB fcHY9Mi41NiZwX2N2PTEuMTg3JnBfc2VhcmNoX3R5cGU9YW5zd 2Vycy5zZWFyY2hfbmwmcF9wYWdlPTE*&p_li=&p_topview=1