Zobacz pełną wersję : GP RECYKO 2100 vs Sanyo Eneloop 2000 mAh
Właśnie stoję przed kupnem akumulatorków do mojej sb900 i zastanawiam się nad dwoma powyższymi (GP RECYKO 2100 vs Sanyo Eneloop 2000 mAh) ktoś ma doświadczenia? Które i dlaczego?
A co to za różnica? I jedne i drugie trzeba przed robotą naładować. :wink:
no wiem ale wszyscy wszedzie pisza enelop a nikt gp recyko wiec nie wiem czemu nie piszą np aku AA ?? skoro żadna rożnica
Właśnie stoję przed kupnem akumulatorków do mojej sb900 i zastanawiam się nad dwoma powyższymi (GP RECYKO 2100 vs Sanyo Eneloop 2000 mAh) ktoś ma doświadczenia? Które i dlaczego?
nie za mala pojemność ??
downunder
01-10-2008, 22:33
Mam jedne i drugie, oraz jeszcze Varty ready2use i nie widzę, żadnych różnic w użytkowaniu.
Wszystkie spisują się znakomicie. :)
wszyscy wszedzie pisza enelop
pewnie dlatego, ze enelop był pierwszy na rynku.
Ponadto sanyo uwazany jest za najlepszego producenta aku.
marszull
04-10-2008, 01:42
tak jak downunder ma i te i te
i jedne i drugie sa ok
Recyko mam od niedawna i nie mogę narzekać. Natomiast od lat mam energizer'y i GP i tych pierwszych (energizer'ów) nigdy już bym nie kupił. Naładujesz i po 1,2 tygodniach są wyładowane. GP natomiast trzymają bardzo ładnie. Recyko polecam, jeśli chcesz mieć zawsze naładowane aku, natomiast faktycznie ich pojemność nie jest oszałamiająca, dlatego mam też GP 2700.
nie za mala pojemność ??
ja na początku do SB-800 kupiłem jakieś hama 2600, ale dopiero po zakupie eneloopów 2000 wiem co to znaczy dobry akku... 2000 w zupełności wystarczy jeśli 2000 jest w eneloopie
a ja nie mam akurat enelopow tylko recyko i infinium panasonica. sprawdzaja sie swietnie. a najlepsze ze jak masz jakies na zapasie schowane gleboko w czelusciach torby to po pol roku wyjmujesz, wkladasz do lampy i smiga jakby byly wczoraj naladowane.
t.kasyna
08-10-2008, 20:03
Również mam Eneloopy. Ładowane są BC-900. Akku naprawdę u mnie dużo błyskają w SB-900.
Ponadto sanyo uwazany jest za najlepszego producenta aku.
Potwierdzam, uzywam aku w roznych urzadzeniach i staram sie kupowac Sanyo ktore jednak nie zawsze moge dostac, wtedy jeszcze zostaje Energizer. Z kilku niezaleznych zrodel juz slyszalem ze Sanyo jest najbardziej zaawansowane jesli chodzi o standardowe aku.
a ja nie mam akurat enelopow tylko recyko i infinium panasonica. sprawdzaja sie swietnie. a najlepsze ze jak masz jakies na zapasie schowane gleboko w czelusciach torby to po pol roku wyjmujesz, wkladasz do lampy i smiga jakby byly wczoraj naladowane.
Z Eneloop'ami jest podobnie jak z aku posiadanymi przez Ciebie. Już przy zakupie są naładowane i możesz je używać przez długi czas.
Z Eneloop'ami jest podobnie jak z aku posiadanymi przez Ciebie. Już przy zakupie są naładowane i możesz je używać przez długi czas.
gdy ja kupiłem swoje to nie były w pełni naładowane.