PDA

Zobacz pełną wersję : Chińszczyzna dała ciała ?

wywar
01-10-2008, 09:51
Witam. Wczoraj mój chiński zestaw radiowy zastrajkował. Odbiorniki do lamp studyjnych na których jest symbol DMT - 4. przestały działać, ale nie do końca - jak przełączam z OFF na ON wyzwala błysk, a jak przyciskam TEST na nadajniku to pupa blada - kanały są dobrze ustawione. Miał ktoś do czynienia z takim zjawiskiem? Pozdrawiam

Jacek_Z
01-10-2008, 12:15
pierwsza sprawa - wymień baterie :-D

wywar
01-10-2008, 13:57
pierwsza sprawa - wymień baterie :-D

Wymieniłem - dalej to samo - przy włączaniu pyłgnie dioda na czerwono i cisza :(

ZbychuO
02-10-2008, 11:56
A baterię w pilocie też wymieniłeś?

wywar
04-10-2008, 10:23
bateria w nadajniku jest ok. mam też 2 odbiorniki z gorąca stopką i działa.

Michał Jędrak
04-10-2008, 14:34
Problem, który się pojawia bardzo często to przerwany kabelek z wtyku synchro w lampie. Nadajniczek tak sobie majta miesiącami na tym kabelku aż w końcu kabelek się w środku przerywa. Wtedy to raz błyska a raz nie, albo wcale. Tak samo jak w wiertarkach zawsze się przerywa kabel pod rączką, bo jest owijany wokół wiertarki i po kilkudziesięciu takich cyklach się przerywa...

A więc zrwóć uwagę na kabel.

sailor
12-10-2008, 20:11
A więc zrwóć uwagę na kabel.

najlepiej zaraz po zakupie takeigo zestawu owinac go wmiejscu laczenia z odbiornikiem porzadna ilsci atasmy klejacej. wiem ze wyglada to malo estetycznie ale gwarantuje dluzsza zywtnosc - nadajnik nie zwisa na kabelki pionowo w dol i dzieki temu sie nie przeciera.

marszull
16-10-2008, 00:45
moim zdaniem estetyka a wygoda pracy to dwie rozne sprawy :-) ja mam tak duzo rzeczy pooklejane czarna tasma ze czesto ludzie pytaja mnie kiedy bede wymienial sprzet bo wyglada na mocno zuzyty ;-) ale wygodne to jest bardzo