Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Największy z Pięciu...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img225.imageshack.us/img225/2232/dsc521600010001dz1.jpg)
adam1277
30-09-2008, 20:08
świetne zdjęcie,kadr mocno wciąga,wyszło bajecznie,in plus
świetne zdjęcie,kadr mocno wciąga,wyszło bajecznie,in plus
Dzięki. Trochę światło miałem ostre i te kamyki na dole mogą lekko razić.
Bartek - NinoVeron
30-09-2008, 20:19
rewelacyjna fotka:)
borregaard
30-09-2008, 20:42
Mam wrażenie,że ten staw jest jakby wypukły i został tam wklejony....:mrgreen:
Pzdr
Andrzej
Nie wiem czemu i ....nic nie przyjmowałem....:-D
Coś przy nim kombinowałeś,bo tak wygląda...?
więcej kontrastu by się zdało (imho) i jakby staw umieścić w którymś z mocnych punktów, nie byłoby tak banalnie ;)
Taka sama myśl pojawiła się w mojej głowie. Być może to sprawa nasycenia tego błękitu wody, być może światła albo jeszcze czegoś innego ale też ten staw wygląda dla mnie jakoś nienaturalnie. Poza tym bardzo przyjemny widok.
Pzdr
Andrzej
Nie wiem czemu i ....nic nie przyjmowałem....:-D
Coś przy nim kombinowałeś,bo tak wygląda...?
zero kombinacji ze stawem. Strasznie wtedy wiało, może go podniosło na środku... ;-) Po włączeniu samowyzwalacza, dwoma rękami musiałem statyw dociskać do ziemi. Z resztą, jakie cuda można wyprawiać na Gimpie...? To były podstawowe operacje, bez zabawy w Boga.
Mniej więcej rok temu z tego samego miejsca ktoś zrobiłzdjęcie tego samego, a ja miałem wrażenie, że staw został wycięty z tektury i wklejony klejem biurowym.
Wtedy, to nikt tego nie widział. :| Ale wytłumaczyli mi, ż eto wina płaskiego światła, jaki wisi tam w dzień.
więcej kontrastu by się zdało (imho) i jakby staw umieścić w którymś z mocnych punktów, nie byłoby tak banalnie ;)
;-)
Mniej więcej rok temu z tego samego miejsca ktoś zrobiłzdjęcie tego samego, a ja miałem wrażenie, że staw został wycięty z tektury i wklejony klejem biurowym.
Wtedy, to nikt tego nie widział. :| Ale wytłumaczyli mi, ż eto wina płaskiego światła, jaki wisi tam w dzień.
Amen.
"Mam wrażenie,że ten staw jest jakby wypukły"
Swiatlo. Narysuj sobie jakikolwiek gradient, a tez bedzie wypukly, albo wklesly.
kadr mz.fajny natomiast staw jak wypełniony atramentem - ale skoro tak tam jest ,cóż --- tylko głupio tak kazdej osobie ogladajacej te fotkę tłumaczyć ze tak tam było
pozdro :-D